Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
Dacă ești în căutarea unei rețete pentru un mic dejun sănătos, îți recomandăm să încerci rețeta de fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Este o rețeta care a devenit foarte populară pe TikTok.
Galerie foto
Rețeta se prepară dintr-un piure de banane amestecat cu lapte de migdale. Acestuia i se adaugă fulgi de ovăz, ouă și fructe de pădure proaspete. Este perfectă atât pentru micul dejun, cât și pentru gustările de mai târziu. Poate fi preparată și ca desert, pentru că are gust ușor dulce-acrișor, de la fructele adăugate. Rețeta este foarte versatilă, se poate adapta în funcție de gustul fiecăruia sau de ingredientele pe care le are la îndemână. Se poate prepara în cantități mari sau mai mici. Cu toate că preparatul este delicios și rece, se poate reîncălzi la microunde, în porții individuale.
Fulgii de ovăz gătiți la cuptor se hidratează în lichidul adăugat și se transformă într-o compoziție cu textură umedă și cremoasă. Preparatul este extrem de sănătos, este plin de nutrienți și, cu siguranță va fi și pe placul copiilor. Este recomandat chiar și de către nutriționiști sau de instructorii de fitness.
Descoperiți aici mai multe detalii despre rețeta devenită virală pe rețelele de socializare. Iar mai jos, descoperiți una dintre variantele rețetei de fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti toate ingredientele din listă, pe care le aduci pe masa de lucru. Poți folosi fructe de pădure proaspete sau congelate. Poți folosi doar un tip de fructe sau o combinație, pentru gusturi și arome deosebite.
În cazul în care folosești fructe de pădure congelate, nu va fi necesar să le decongelezi. Doar le separi ușor una de alta, pentru a se amesteca uniform în compoziție.
Descoperă și o rețetă de biscuiți de banane și fulgi de ovăz.
Cum prepari fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor
Înainte de a prepara compoziția preparatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge bine baza și pereții interiori ai unui vas termorezistent cu ulei de cocos sau un alt ulei vegetal.
Amestecă într-un bol ingredientele solide, adică fulgii de ovăz, nuca măcinată cu nuca sau alunele măcinate și cu pudra de scorțișoară.
Pasează într-un bol o banană bine coaptă. În alt bol, amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi adaugă uleiul de cocos și diluează totul cu laptele de migdale. Adaugă acest amestec peste piureul de banană și omogenizează. Adaugă fructele de pădure și omogenizează bine compoziția.
Întinde compoziția rezultată în vasul pregătit. Curăță o banană, tai-o în felii rotunde și înfige-le din loc în loc în compoziție. presară și câteva migdale întregi pe deasupra, dar și fructe, pentru un aspect mai apetisant.
Introdu vasul în cuptor și coace compoziția din fulgi de ovăz cu fructe de pădure pentru 50-60 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra.
Te vei bucura de gustul delicios și foarte aromat al unui preparat sănătos. Îl poți servi la micul dejun sau ca desert, glazurat cu miere. Ce rămâne se poate păstra la frigider și se poate servi mai târziu rece, sau încălzit la microunde.
Descoperă aici alte 3 rețete cu fulgi de ovăz, pe care le poți prepara pentru orice masă a zilei.
Galerie foto