Ce să eviți să comanzi la restaurant, potrivit specialiștilor
Îți place să mănânci la restaurant, dar nu știi ce să comanzi ca să nu te simți rău apoi și să nu te îngrași. Am făcut pentru tine o listă cu preparatele pe care să le eviți atunci când iei masa în oraș.
Multe dintre preparatele din restaurante au un aport caloric foarte mare, au grăsimi saturate, sare, mai ales că porțiile sunt destul de mari. Uneori se întâmplă ca și garniturile să fie nesănătoase.
Specialiștii de la EatThis recomandă să eviți să comanzi din meniu anumite preparate care ți-ar putea face rău.
Ce să eviți să comanzi la restaurant
Nu este mereu ușor să te decizi cu privire la preparatul pe care vrei să-l servești, mai ales atunci când poți alege dintr-o mulțime de feluri de mâncare. Există câteva preparate pe care e recomandat să eviți să le comanzi atunci când te afli la un restaurant. Hai să aflăm împreună despre ce feluri de mâncare este vorba.
Coaste
Coastele sunt delicioase, indiferent că sunt de porc sau de vițel. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de pline de calorii, de grăsimi saturate și de sare. O singură porție are aproximativ 1300 de calorii, fără să mai iei în considerare și garnitura. Aceasta constă de obicei în cartofi prăjiți, așa că trebuie să le adaugi și pe ele la numărătoare.
Sandviciuri cu sosuri
Sandviciurile calde cu brânzeturi, șuncă sau alte tipuri de carne, cu porții generoase de cartofi prăjiți alături, sunt adevărate bombe calorice. În plus, au o cantitate impresionantă de sare și grăsimi. Dacă aceasta este alegerea ta obișnuită atunci când mergi la restaurant atunci nivelul colesterolului tău va avea de suferit.
Pui prăjit
Bucățile de pui prăjit cu sosuri pe bază de maioneză și porții mari de cartofi prăjiți te pot face să te lingi pe degete. Înainte de a le comanda gândește-te și la sănătatea ta. Doar o porție de carne de pui prăjită are aproape 100 de calorii, 18 grame de grăsimi saturare și peste 2 grame de sodiu.
Dacă mai iei în calcul și garnitura, salata și sosurile atunci cifrele vor fi mult mai mari.
O persoană adultă nu trebuie să depășească 6 grame de sodiu pe zi, dacă vrea să rămână sănătoasă, așa că trebuie să te gândești de două ori înainte de a comanda. Încearcă rețeta noastră simplă și sănătoasă de chifteluțe de pui în crustă de susan.
Ceapă prăjită
Ceapa prăjită este una dintre garniturile cele mai apreciate pentru că este foarte aromată, cu note dulci. Doar că ea este servită de obicei alături de preparate de carne prăjite sau cu o cantitate mare de grăsimi ceea ce duce la o combinație nesănătoasă.
Un astfel de amestec poate avea aproximativ 1700 de calorii, 126 grame de grăsimi dintre care 41 saturate și peste 4 mg de sare. Poți alege în schimb o salată de ceapă proaspătă.
Ce preparate poți alege la restaurant
Dacă ieși să mănânci în oraș este bine să alegi preparate din carne preparate la grătar alături de care să servești salate de legume proaspete, murături, fasole sau porumb sau legume gătite la tigaie sau la aburi. Chiar și cartofii pot fi o alegere potrivită dacă sunt copți la cuptor.
Încearcă să alegi sosuri pe bază de legume. Ideal ar fi ca ele să fie preparate în restaurant. Sosul de roșii sau mujdeiul simplu de usturoi sunt o variantă potrivită. Poți întreba ospătarul dacă există așa ceva.