6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult

Unele ingrediente pentru prăjituri sunt destul de scumpe, mai ales dacă alegi să prepari torturi sau deserturi mai complexe. Prețul făinii și al zahărului nu îl simți în portofel, însă trebuie să ții cont că ai nevoie de multe altele.

Ingrediente pentru prăjituri pe o masă albă
Unele ingrediente pentru prăjituri trebuie alese cu foarte mare grijă la sursă / Shutterstock

Calitatea ingredientelor influențează în mod decisiv calitatea deserturilor. Condimentele bine alese, untul din surse bune și ciocolata cât mai curată pot face diferența dintre o prăjitură banală și una ca la cofetărie.

Iată 6 ingrediente pentru care merită să plătești mai mult atunci când faci ceva dulce.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 ingrediente scumpe, dar care merită cumpărate

Unele preparate necesită ingrediente sofisticate. De cele mai multe ori, aceste ingrediente ajung să te pună în situația de a scoate mai mulți bani decât ai vrea din buzunar. Încearcă să nu pui presiune asupra ta și să faci mereu cele mai bune alegeri pentru tine.

Șofran

Șofranul este unul dintre cele mai speciale condimente pentru că le dă preparatelor nu doar un gust special, ci și o culoare extrem de frumoasă. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente din lume și cel mai des falsificat.

Dacă se întâmplă să îl găsești în magazin la un preț care e prea frumos să fie adevărat, cel mai probabil chiar nu este ce trebuie. Caută surse de încredere de unde să îl cumperi.

Magazinele specializate în condimente pot să îți dea siguranța că achiziționezi șofran adevărat și că a fost depozitat în condiții corecte. Încearcă și rețeta de rulouri cu scorțișoară.

Tahini negru

Tahini este o pastă preparată din semințe de susan cu origine în bucătăria din Orientul Mijlociu. Este folosită de obicei pentru humus, însă și în preparate care necesită coacere. În acest caz cea mai potrivită pastă tahini este cea din semințe de susan negru care are o aromă dulce și note discrete de nucă.

Varianta premium este preparată din semințe de susan necorticate care are un gust ușor amar, dar foarte interesant.

Ciocolata

Ciocolata este unul dintre cele mai folosite ingrediente în deserturi. Oferta din magazine este atât de variată încât este greu să alegi produsul de care ai nevoie.

În primul rând, trebuie să știi ce urmează să faci cu ea. Dacă vrei să o temperezi pentru diferite decoruri atunci vei avea nevoie de o ciocolată de cea mai bună calitate care de obicei are și un preț pe măsură. Când vei vedea rezultatul nu vei regreta prețul plătit.

Untul

Untul este esențial pentru unele aluaturi și pentru cremele pe care le faci pentru prăjituri. Ai nevoie de unt cu 80-82% grăsime care de obicei este mult mai scump decât variantele cu un conținut mai mic de grăsime. Totuși, cremele vor avea o textură mult mai fină, iar gustul deserturilor va fi mult mai bogat. Află mai multe despre cum se topește untul.

Făina de migdale

Făina de migdale se folosește de obicei în ingredientele de bază în deserturile fără gluten. În plus, mai este utilizată și în alte prăjituri pentru a da textură și aromă mai bogată.

Este mult mai scumpă decât făina de grâu. Merită să plătești prețul pentru că este mai sărată în carbohidrați și mai bogată în nutrienți decât varianta convențională.

Vanilia

Nu vei obține gustul puternic de vanilie dacă folosești zahăr vanilat obișnuit sau esențele clasice pe care le găsești în toate magazinele. Ai nevoie de păstăi de vanilie care sunt uneori de 4-5 ori mai scumpe decât variantele comune. Dacă păstăile vin din Madagascar, atunci prețul va fi și mai mare, pentru că de acolo vine cea mai bună vanilie din lume.

Citește și
CELE MAI CITITE
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trufe de ciocolată puse într-un bol de lemn
Trufe de ciocolată. Rețeta simplă a celui mai elegant și rafinat desert
Trufe de ciocolată. Rețeta simplă a celui mai elegant și rafinat desert
ciocolata expirată pe un blat de lemn
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
Un baton bounty tăiat în două jumătăți egale
Batoane Bounty făcute în casă. Rețeta sănătoasă, rapidă și simplă
Batoane Bounty făcute în casă. Rețeta sănătoasă, rapidă și simplă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului The Paper. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului „The Paper”. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului „The Paper”. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
închide