6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult

Unele ingrediente pentru prăjituri sunt destul de scumpe, mai ales dacă alegi să prepari torturi sau deserturi mai complexe. Prețul făinii și al zahărului nu îl simți în portofel, însă trebuie să ții cont că ai nevoie de multe altele.

Ingrediente pentru prăjituri pe o masă albă
Unele ingrediente pentru prăjituri trebuie alese cu foarte mare grijă la sursă / Shutterstock

Calitatea ingredientelor influențează în mod decisiv calitatea deserturilor. Condimentele bine alese, untul din surse bune și ciocolata cât mai curată pot face diferența dintre o prăjitură banală și una ca la cofetărie.

Iată 6 ingrediente pentru care merită să plătești mai mult atunci când faci ceva dulce.

Citește și

6 ingrediente scumpe, dar care merită cumpărate

Unele preparate necesită ingrediente sofisticate. De cele mai multe ori, aceste ingrediente ajung să te pună în situația de a scoate mai mulți bani decât ai vrea din buzunar. Încearcă să nu pui presiune asupra ta și să faci mereu cele mai bune alegeri pentru tine.

Șofran

Șofranul este unul dintre cele mai speciale condimente pentru că le dă preparatelor nu doar un gust special, ci și o culoare extrem de frumoasă. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente din lume și cel mai des falsificat.

Dacă se întâmplă să îl găsești în magazin la un preț care e prea frumos să fie adevărat, cel mai probabil chiar nu este ce trebuie. Caută surse de încredere de unde să îl cumperi.

Magazinele specializate în condimente pot să îți dea siguranța că achiziționezi șofran adevărat și că a fost depozitat în condiții corecte. Încearcă și rețeta de rulouri cu scorțișoară.

Tahini negru

Tahini este o pastă preparată din semințe de susan cu origine în bucătăria din Orientul Mijlociu. Este folosită de obicei pentru humus, însă și în preparate care necesită coacere. În acest caz cea mai potrivită pastă tahini este cea din semințe de susan negru care are o aromă dulce și note discrete de nucă.

Varianta premium este preparată din semințe de susan necorticate care are un gust ușor amar, dar foarte interesant.

Ciocolata

Ciocolata este unul dintre cele mai folosite ingrediente în deserturi. Oferta din magazine este atât de variată încât este greu să alegi produsul de care ai nevoie.

În primul rând, trebuie să știi ce urmează să faci cu ea. Dacă vrei să o temperezi pentru diferite decoruri atunci vei avea nevoie de o ciocolată de cea mai bună calitate care de obicei are și un preț pe măsură. Când vei vedea rezultatul nu vei regreta prețul plătit.

Untul

Untul este esențial pentru unele aluaturi și pentru cremele pe care le faci pentru prăjituri. Ai nevoie de unt cu 80-82% grăsime care de obicei este mult mai scump decât variantele cu un conținut mai mic de grăsime. Totuși, cremele vor avea o textură mult mai fină, iar gustul deserturilor va fi mult mai bogat. Află mai multe despre cum se topește untul.

Făina de migdale

Făina de migdale se folosește de obicei în ingredientele de bază în deserturile fără gluten. În plus, mai este utilizată și în alte prăjituri pentru a da textură și aromă mai bogată.

Este mult mai scumpă decât făina de grâu. Merită să plătești prețul pentru că este mai sărată în carbohidrați și mai bogată în nutrienți decât varianta convențională.

Vanilia

Nu vei obține gustul puternic de vanilie dacă folosești zahăr vanilat obișnuit sau esențele clasice pe care le găsești în toate magazinele. Ai nevoie de păstăi de vanilie care sunt uneori de 4-5 ori mai scumpe decât variantele comune. Dacă păstăile vin din Madagascar, atunci prețul va fi și mai mare, pentru că de acolo vine cea mai bună vanilie din lume.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Napoleon porționat pe platou
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Praline Tiramisu, una secționată, pe un platou de culoare ableu
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată porționat pe platou și pe o farfurie
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Mai multe boluri cu supe bogate în proteine pe o masă gri
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O masă pe care se află un vas și un tel care ilustrează cum să topești ciocolata acasă
Cum să topești ciocolata. Sfaturi de la cofetari profesioniști
Cum să topești ciocolata. Sfaturi de la cofetari profesioniști
Trufe asezate pe o farfuri din metal, alături de un cuțit.
Galerie foto
Ce sunt trufele. Totul despre simbolul luxului în bucătărie
Ce sunt trufele. Totul despre simbolul luxului în bucătărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Panna cotta cu sos de ciocolată decorată cu frunze de mentă
08:00
Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios
Un borcan cu confit de usturoi aranjat frumos pe o masă de lemn
07:00
Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale
Creveți cu sos de roșii decorați cu pătrunjel verde, în bol alb
06:00
Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
2 februarie, 08:00
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
2 februarie, 07:00
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Empanadas cu file de ton în sos de roșii porționată
2 februarie, 06:00
Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor
Bol cu pudră din coji de portocale, alături de felii de portocale
1 februarie, 08:00
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
1 februarie, 07:00
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
1
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Dacă ți-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert delicios și spectaculos, rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone, poate fi soluția ideală. Pe lângă gustul...
Trei avocado copt care se află pe o masă rotundă
2
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Pe cât de bun este avocado pe atât de dificil pare să alegi din magazin unul care să fie perfect copt pentru a fi consumat imediat. Hai să aflăm împreună cum...
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
3
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Cartofii și ceapa sunt nelipsiți din bucătăria noastră. Ne salvează de multe ori din situația în care nu știm ce să gătim. În cazul în care ai cumpărat cantități mai mari...
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe pe un platou rotund, alături de o porție pe farfurie și un bol cu fructe
4
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert elegant cu gust divin, îți recomandăm să prepari o ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Combinația dintre staturile de bezea și cele de...
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
5
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Pastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la...
Parteneri
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă

Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă

Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă
Cum arată, de fapt, Sarah, fiica Anamariei Prodan, atunci când nu pozează pentru Instagram

Cum arată, de fapt, Sarah, fiica Anamariei Prodan, atunci când nu pozează pentru Instagram

Cum arată, de fapt, Sarah, fiica Anamariei Prodan, atunci când nu pozează pentru Instagram
Rugăciune către Sfântul si Dreptul Simeon, ocrotitorul copiilor mici. Ruga de ajutor care se spune pe 3 februarie 2023

Rugăciune către Sfântul si Dreptul Simeon, ocrotitorul copiilor mici. Ruga de ajutor care se spune pe 3 februarie 2023

Rugăciune către Sfântul si Dreptul Simeon, ocrotitorul copiilor mici. Ruga de ajutor care se spune pe 3 februarie 2023
Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi
Cele mai bune țări în care să trăiești. Ce loc a ocupat România în 2022

Cele mai bune țări în care să trăiești. Ce loc a ocupat România în 2022

Cele mai bune țări în care să trăiești. Ce loc a ocupat România în 2022
Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine
Toate teoriile din spatele rochiei aurii purtate de Miley Cyrus în videoclipul Flowers. Nimic nu a fost întâmplator!

Toate teoriile din spatele rochiei aurii purtate de Miley Cyrus în videoclipul „Flowers”. Nimic nu a fost întâmplator!

Toate teoriile din spatele rochiei aurii purtate de Miley Cyrus în videoclipul „Flowers”. Nimic nu a fost întâmplator!
fresh
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
închide