Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să-ți surprinzi persoana iubită cu un cadou dulce și aspect spectaculos, prepară rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.

Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
Galerie foto

Galerie foto

Pentru deserul cu inimioară albă se prepară două checuri / Shutterstock

Chiar dacă vei petrece mai mult timp în bucătărie preparând acest chec, rezultatul final va merita atât timpul alocat, cât și efortul depus. Va trebui să coci două checuri pentru realizarea acestui minunat desert. Mai întâi vei prepara checul alb după rețeta clasică de chec. După coacere și răcire, acest chec se va transforma în inimioarele albe, pe care le decupezi cu o formă specială.

Citește și

Al doilea chec îl vei prepara folosind aceste inimioare peste care se va răsfăța o compoziție de chec cu ciocolată. Aromele celor două checuri le alegi după preferințe, iar pentru decor mai prepari o glazură simplă de ciocolată. Este ideal un astfel de chec, preparat pentru a sărbători iubirea, de Valentine’s Day sau în ziua de Dragobete. Tot pentru aceleași evenimente îți mai oferim și o rețetă biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură. Mai jos îți oferim rețeta completă a checului cu inimioară și ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru checul alb. Compoziția acestui chec o prepari după cea mai simplă rețetă de chec. După răcirea checului îl vei tăia în felii mai grosiere, iar din acestea decupezi inimioarele. Apoi vei pregăti și compoziția pentru checul cu ciocolată

Pașii necesari pentru chec cu inimioară albă și ciocolată

Pentru a prepara checul alb, mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește tava de copt în care așezi hârtie pergament.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, presară un praf de sare. Folosește mixerul sau un tel și amestecă intens albușurile până când devin cristaline. Adăugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Când bezeaua devine foarte fermă te oprești din amestecat.

Gălbenușurile le amesteci cu uleiul și esența de vanilie doar până se omogenizează. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și le încorporezi cu ajutorul unei spatule. La final, încorporezi în compoziție și făina, adăugată treptat.

Toarnă compoziția pentru chec alb în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în felii mai groase. Cu forma specială, decupează inimioare din feliile de chec.

Descoperă și o rețetă de chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie.

Cum prepari compoziția de chec cu ciocolată

Primul pas constă în topirea ciocolatei împreună cu untul. Rupe ciocolata în bucăți mici, iar untul taie-l în cuburi și adaugă-le în laptele pus într-o crăticioară pe flacăra aragazului. Amestecă energic ingredientele, la foc de intensitate minimă, până la topirea acestora. Stinge focul, omogenizează bine compoziția și las-o la răcit.

Ca și la pasul anterior, separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul sau telul. Când devin spumoase adăugă câte puțin din zahăr și amestecă intens.

Adaugă gălbenușurile și esența de rom în compoziția de ciocolată, după răcirea acesteia. Adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri și amestecă-le folosind o spatulă. La final, adaugă și făina amestecată cu praful de copt.

Așază o altă hârtie de copt în tava de chec și toarnă în interiorul ei 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Așază inimioarele de chec alb una lângă alta, cu vârfurile în jos. Toarnă restul de compoziție cu ciocolată deasupra inimioarelor, dar și pe laterale.

Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace deliciosul chec cu inimioară albă și ciocolată pentru 30-35 de minute.

După răcire prepară glazura de ciocolată prin încălzirea ciocolatei împreună cu smântâna lichidă. Decorează checul cu glazura fierbinte. Adaugă și câteva fructe proaspete de zmeură sau căpșuni pentru un plus de culoare. Decupajele rămase de la checul alb le poți folosi la prepararea unui desert la pahar. Îți oferim în acest scop și o rețetă de desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane, în care poți înlocui pișcoturile cu bucățile din checul alb.

Citește și
Chec cu inimioară albă și ciocolată porționat pe un tocător de lemn, alături de un ceainic și un vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu ciocolată în compoziție și ino=imoară albă la interior
Colaj de poze cu pașii de preparare ai checului
Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Felii de chec cu rahat și nucă de cocos
Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat
Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat
Chec cu ciocolată și alune porțuinat pe platou și un cuțit
Galerie foto
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă în farfurie rustică, cu lingură de lemn
07:26
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mireasa, sezon 11. AdrenaLinia a sunat în casă. Cine a lipsit din ediția de pe 2 aprilie 2025
Mireasa, sezon 11. AdrenaLinia a sunat în casă. Cine a lipsit din ediția de pe 2 aprilie 2025
Mireasa, sezon 11. AdrenaLinia a sunat în casă. Cine a lipsit din ediția de pe 2 aprilie 2025
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: A fost vina mea
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
închide