Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să-ți surprinzi persoana iubită cu un cadou dulce și aspect spectaculos, prepară rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.

Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
Galerie foto

Galerie foto

Pentru deserul cu inimioară albă se prepară două checuri / Shutterstock

Chiar dacă vei petrece mai mult timp în bucătărie preparând acest chec, rezultatul final va merita atât timpul alocat, cât și efortul depus. Va trebui să coci două checuri pentru realizarea acestui minunat desert. Mai întâi vei prepara checul alb după rețeta clasică de chec. După coacere și răcire, acest chec se va transforma în inimioarele albe, pe care le decupezi cu o formă specială.

Citește și

Al doilea chec îl vei prepara folosind aceste inimioare peste care se va răsfăța o compoziție de chec cu ciocolată. Aromele celor două checuri le alegi după preferințe, iar pentru decor mai prepari o glazură simplă de ciocolată. Este ideal un astfel de chec, preparat pentru a sărbători iubirea, de Valentine’s Day sau în ziua de Dragobete. Tot pentru aceleași evenimente îți mai oferim și o rețetă biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură. Mai jos îți oferim rețeta completă a checului cu inimioară și ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru checul alb. Compoziția acestui chec o prepari după cea mai simplă rețetă de chec. După răcirea checului îl vei tăia în felii mai grosiere, iar din acestea decupezi inimioarele. Apoi vei pregăti și compoziția pentru checul cu ciocolată

Pașii necesari pentru chec cu inimioară albă și ciocolată

Pentru a prepara checul alb, mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește tava de copt în care așezi hârtie pergament.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, presară un praf de sare. Folosește mixerul sau un tel și amestecă intens albușurile până când devin cristaline. Adăugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Când bezeaua devine foarte fermă te oprești din amestecat.

Gălbenușurile le amesteci cu uleiul și esența de vanilie doar până se omogenizează. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și le încorporezi cu ajutorul unei spatule. La final, încorporezi în compoziție și făina, adăugată treptat.

Toarnă compoziția pentru chec alb în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în felii mai groase. Cu forma specială, decupează inimioare din feliile de chec.

Descoperă și o rețetă de chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie.

Cum prepari compoziția de chec cu ciocolată

Primul pas constă în topirea ciocolatei împreună cu untul. Rupe ciocolata în bucăți mici, iar untul taie-l în cuburi și adaugă-le în laptele pus într-o crăticioară pe flacăra aragazului. Amestecă energic ingredientele, la foc de intensitate minimă, până la topirea acestora. Stinge focul, omogenizează bine compoziția și las-o la răcit.

Ca și la pasul anterior, separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul sau telul. Când devin spumoase adăugă câte puțin din zahăr și amestecă intens.

Adaugă gălbenușurile și esența de rom în compoziția de ciocolată, după răcirea acesteia. Adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri și amestecă-le folosind o spatulă. La final, adaugă și făina amestecată cu praful de copt.

Așază o altă hârtie de copt în tava de chec și toarnă în interiorul ei 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Așază inimioarele de chec alb una lângă alta, cu vârfurile în jos. Toarnă restul de compoziție cu ciocolată deasupra inimioarelor, dar și pe laterale.

Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace deliciosul chec cu inimioară albă și ciocolată pentru 30-35 de minute.

După răcire prepară glazura de ciocolată prin încălzirea ciocolatei împreună cu smântâna lichidă. Decorează checul cu glazura fierbinte. Adaugă și câteva fructe proaspete de zmeură sau căpșuni pentru un plus de culoare. Decupajele rămase de la checul alb le poți folosi la prepararea unui desert la pahar. Îți oferim în acest scop și o rețetă de desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane, în care poți înlocui pișcoturile cu bucățile din checul alb.

Citește și
Chec cu inimioară albă și ciocolată porționat pe un tocător de lemn, alături de un ceainic și un vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu ciocolată în compoziție și ino=imoară albă la interior
Colaj de poze cu pașii de preparare ai checului
Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
+21
CELE MAI CITITE
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Profiterol cu vanilie și ciocolată pe o farfurie albastră
Galerie foto
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Porții de chec cu rahat multicolor și cocos
Galerie foto
Chec cu rahat multicolor și cocos. Cum poți oferi savoare și culoare rețetei tale
Chec cu rahat multicolor și cocos. Cum poți oferi savoare și culoare rețetei tale
Porții de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Galerie foto
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
condimente pentru carnea de miel
08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
fresh
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
închide