Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să-ți surprinzi persoana iubită cu un cadou dulce și aspect spectaculos, prepară rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.

Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
Galerie foto

Galerie foto

Pentru deserul cu inimioară albă se prepară două checuri / Shutterstock

Chiar dacă vei petrece mai mult timp în bucătărie preparând acest chec, rezultatul final va merita atât timpul alocat, cât și efortul depus. Va trebui să coci două checuri pentru realizarea acestui minunat desert. Mai întâi vei prepara checul alb după rețeta clasică de chec. După coacere și răcire, acest chec se va transforma în inimioarele albe, pe care le decupezi cu o formă specială.

Citește și

Al doilea chec îl vei prepara folosind aceste inimioare peste care se va răsfăța o compoziție de chec cu ciocolată. Aromele celor două checuri le alegi după preferințe, iar pentru decor mai prepari o glazură simplă de ciocolată. Este ideal un astfel de chec, preparat pentru a sărbători iubirea, de Valentine’s Day sau în ziua de Dragobete. Tot pentru aceleași evenimente îți mai oferim și o rețetă biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură. Mai jos îți oferim rețeta completă a checului cu inimioară și ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru checul alb. Compoziția acestui chec o prepari după cea mai simplă rețetă de chec. După răcirea checului îl vei tăia în felii mai grosiere, iar din acestea decupezi inimioarele. Apoi vei pregăti și compoziția pentru checul cu ciocolată

Pașii necesari pentru chec cu inimioară albă și ciocolată

Pentru a prepara checul alb, mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește tava de copt în care așezi hârtie pergament.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, presară un praf de sare. Folosește mixerul sau un tel și amestecă intens albușurile până când devin cristaline. Adăugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Când bezeaua devine foarte fermă te oprești din amestecat.

Gălbenușurile le amesteci cu uleiul și esența de vanilie doar până se omogenizează. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și le încorporezi cu ajutorul unei spatule. La final, încorporezi în compoziție și făina, adăugată treptat.

Toarnă compoziția pentru chec alb în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în felii mai groase. Cu forma specială, decupează inimioare din feliile de chec.

Descoperă și o rețetă de chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie.

Cum prepari compoziția de chec cu ciocolată

Primul pas constă în topirea ciocolatei împreună cu untul. Rupe ciocolata în bucăți mici, iar untul taie-l în cuburi și adaugă-le în laptele pus într-o crăticioară pe flacăra aragazului. Amestecă energic ingredientele, la foc de intensitate minimă, până la topirea acestora. Stinge focul, omogenizează bine compoziția și las-o la răcit.

Ca și la pasul anterior, separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul sau telul. Când devin spumoase adăugă câte puțin din zahăr și amestecă intens.

Adaugă gălbenușurile și esența de rom în compoziția de ciocolată, după răcirea acesteia. Adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri și amestecă-le folosind o spatulă. La final, adaugă și făina amestecată cu praful de copt.

Așază o altă hârtie de copt în tava de chec și toarnă în interiorul ei 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Așază inimioarele de chec alb una lângă alta, cu vârfurile în jos. Toarnă restul de compoziție cu ciocolată deasupra inimioarelor, dar și pe laterale.

Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace deliciosul chec cu inimioară albă și ciocolată pentru 30-35 de minute.

După răcire prepară glazura de ciocolată prin încălzirea ciocolatei împreună cu smântâna lichidă. Decorează checul cu glazura fierbinte. Adaugă și câteva fructe proaspete de zmeură sau căpșuni pentru un plus de culoare. Decupajele rămase de la checul alb le poți folosi la prepararea unui desert la pahar. Îți oferim în acest scop și o rețetă de desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane, în care poți înlocui pișcoturile cu bucățile din checul alb.

Citește și
Chec cu inimioară albă și ciocolată porționat pe un tocător de lemn, alături de un ceainic și un vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu ciocolată în compoziție și ino=imoară albă la interior
Colaj de poze cu pașii de preparare ai checului
Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
+21
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Galerie foto
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
09:44
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
28 aprilie, 05:22
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
27 aprilie, 09:59
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
26 aprilie, 15:06
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Mireasa sezonul 11. Probleme între Maria și Cristian. Ce au avut de lămurit după task-ul cu dansul
Mireasa sezonul 11. Probleme între Maria și Cristian. Ce au avut de lămurit după task-ul cu dansul
Mireasa sezonul 11. Probleme între Maria și Cristian. Ce au avut de lămurit după task-ul cu dansul
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
fresh
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
închide