Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să-ți surprinzi persoana iubită cu un cadou dulce și aspect spectaculos, prepară rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.

Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
Galerie foto

Galerie foto

Pentru deserul cu inimioară albă se prepară două checuri / Shutterstock

Chiar dacă vei petrece mai mult timp în bucătărie preparând acest chec, rezultatul final va merita atât timpul alocat, cât și efortul depus. Va trebui să coci două checuri pentru realizarea acestui minunat desert. Mai întâi vei prepara checul alb după rețeta clasică de chec. După coacere și răcire, acest chec se va transforma în inimioarele albe, pe care le decupezi cu o formă specială.

Citește și

Al doilea chec îl vei prepara folosind aceste inimioare peste care se va răsfăța o compoziție de chec cu ciocolată. Aromele celor două checuri le alegi după preferințe, iar pentru decor mai prepari o glazură simplă de ciocolată. Este ideal un astfel de chec, preparat pentru a sărbători iubirea, de Valentine’s Day sau în ziua de Dragobete. Tot pentru aceleași evenimente îți mai oferim și o rețetă biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură. Mai jos îți oferim rețeta completă a checului cu inimioară și ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru checul alb. Compoziția acestui chec o prepari după cea mai simplă rețetă de chec. După răcirea checului îl vei tăia în felii mai grosiere, iar din acestea decupezi inimioarele. Apoi vei pregăti și compoziția pentru checul cu ciocolată

Pașii necesari pentru chec cu inimioară albă și ciocolată

Pentru a prepara checul alb, mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește tava de copt în care așezi hârtie pergament.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, presară un praf de sare. Folosește mixerul sau un tel și amestecă intens albușurile până când devin cristaline. Adăugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Când bezeaua devine foarte fermă te oprești din amestecat.

Gălbenușurile le amesteci cu uleiul și esența de vanilie doar până se omogenizează. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și le încorporezi cu ajutorul unei spatule. La final, încorporezi în compoziție și făina, adăugată treptat.

Toarnă compoziția pentru chec alb în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în felii mai groase. Cu forma specială, decupează inimioare din feliile de chec.

Descoperă și o rețetă de chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie.

Cum prepari compoziția de chec cu ciocolată

Primul pas constă în topirea ciocolatei împreună cu untul. Rupe ciocolata în bucăți mici, iar untul taie-l în cuburi și adaugă-le în laptele pus într-o crăticioară pe flacăra aragazului. Amestecă energic ingredientele, la foc de intensitate minimă, până la topirea acestora. Stinge focul, omogenizează bine compoziția și las-o la răcit.

Ca și la pasul anterior, separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul sau telul. Când devin spumoase adăugă câte puțin din zahăr și amestecă intens.

Adaugă gălbenușurile și esența de rom în compoziția de ciocolată, după răcirea acesteia. Adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri și amestecă-le folosind o spatulă. La final, adaugă și făina amestecată cu praful de copt.

Așază o altă hârtie de copt în tava de chec și toarnă în interiorul ei 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Așază inimioarele de chec alb una lângă alta, cu vârfurile în jos. Toarnă restul de compoziție cu ciocolată deasupra inimioarelor, dar și pe laterale.

Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace deliciosul chec cu inimioară albă și ciocolată pentru 30-35 de minute.

După răcire prepară glazura de ciocolată prin încălzirea ciocolatei împreună cu smântâna lichidă. Decorează checul cu glazura fierbinte. Adaugă și câteva fructe proaspete de zmeură sau căpșuni pentru un plus de culoare. Decupajele rămase de la checul alb le poți folosi la prepararea unui desert la pahar. Îți oferim în acest scop și o rețetă de desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane, în care poți înlocui pișcoturile cu bucățile din checul alb.

Citește și
Chec cu inimioară albă și ciocolată porționat pe un tocător de lemn, alături de un ceainic și un vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu ciocolată în compoziție și ino=imoară albă la interior
Colaj de poze cu pașii de preparare ai checului
Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
+21
CELE MAI CITITE
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
borcan de dulceață de prune
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Două borcane cu dulceață de prune și nuci, un borcan cu batoane de scorțișoară și un bol cu nuci
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Gem de prune fără zahăr pus într-un singur borcan
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Galerie foto
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Galerie foto
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată și porționat
Galerie foto
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
9 septembrie, 07:05
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară porționat
9 septembrie, 06:25
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Ciurigăi sau minciunele pe un platou
8 septembrie, 06:27
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi în farfurie albă
8 septembrie, 06:12
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol alb, decorată cu pătrunjel și susan
7 septembrie, 07:52
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Cobbler cu afine în tavă, servit cu lingurița
7 septembrie, 05:56
Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
6 septembrie, 07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie secționată în forma de copt
6 septembrie, 06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade
Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade
Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost bomba sexy și bombardierul
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost „bomba sexy” și „bombardierul”
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost „bomba sexy” și „bombardierul”
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: M-am schimbat mult
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
fresh
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară

Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
închide