Red Velvet Cake. Rețetă de tort catifea roșie
Pentru a sărbători cum se cuvine ziua de Valentine’s Day prepară și tu rețeta de tort catifea roșie – Red Velvet Cake.
Galerie foto
Este o rețetă de tort delicios și spectaculos în culorile iubirii, inspirată din bucătăria americană și care a devenit simbolică în întreaga lume. Blatul de tort are culoare roșie și textură umedă, dar fină și delicată, asemănătoare catifelei. Blatul este combinat cu o cremă albă, delicată și spumoasă, din brânză. Contrastul de culori regale face ca desertul să aibă un aspect elegant, dar și un gust divin.
Decorul tortului este realizat din firimituri fine de blat ce subliniază aspectul de catifea pufoasă, velurată. Poți prepara tortul atât pentru sărbătoarea Valentine’s Day, pentru Dragobete și chiar pentru 1 Martie. Culorile alb și roșu fac parte și din simbolul mărțișorului. Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou dulce și bucură-te de momente speciale, împreună cu ei. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru reușita tortului de catifea roșie.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a da start preparării tortului, lasă ouăle și untul pe masa de lucru 20-30 de minute, pentru a ajunge la temperatura camerei. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi.
Cum prepari blatul pentru Red Velvet Cake
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri, apoi amestecă-le cu mixerul până când obții o bezea cristalină. Amestecă gălbenușurile cu uleiul până la omogenizare.
Untul moale amestecă-l cu jumătate din cantitatea de zahăr până când ai obținut o compoziție cremoasă. Adaugă amestecul de gălbenușuri cu ulei și omogenizează compoziția.
Stinge bicarbonatul de sodiu în iaurt și adaugă-le peste compoziția de mai sus.
Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Încorporează treptat acest amestec, în compoziția pentru blat. Pune și 2-3 picături de colorant, apoi adaugă, lingură cu lingură, bezeaua de albușuri.
Pune hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de 24-25 cm și întinde compoziția pentru blat în ea. Coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul de tort să se răcească și secționează-l în trei părți egale. Decupează partea de deasupra blatului pentru a deveni uniform. Transformă secțiunea decupată în firimituri fine.
Cum prepari crema de brânză
Amestecă într-un vas untul moale, crema de brânză și zahărul pudră până când obții o compoziție cremoasă. Bate frișca doar până când începe să capete fermitate. Adaug-o peste crema de brână și mai amestecă-le împreună până când crema devine consistentă. Presară și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Pune crema la rece până când se răcește și blatul de tort.
Împarte crema de brânză în patru părți și decorează cu ea atât interiorul tortului cât și partea de deasupra. Presară deasupra și firimiturile de blat pentru a evidenția aspectul de catifea roșie.
Pune deliciosul tort de catifea roșie sau Red Velvet Cake la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa și servi alături de cei dragi.
Dacă mai dorești să prepari un tort spectaculos pentru un eveniment special, îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.
Galerie foto