Cheesecake din 3 ingrediente. Se face rapid și este un desert delicios
Vrei un desert ușor, aerat și cremos, potrivit pentru zilele călduroase de vară? Poți încerca să faci un cheesecake din 3 ingrediente, care nu conține făină, unt sau ulei. Este gustos și sănătos.
Folosește cremă de brânză grasă pentru a obține o textură cremoasă care să se poată amesteca omogen cu restul de ingrediente. Laptele condensat este bine să fie gras ca să poată lega compoziția și să dea un gust bun cheesecake-ului.
Ouăle sunt cele care dau structura potrivită acestui cheesecake din 3 ingrediente și dau senzația de ușor și de aerat. Secretul este să separi gălbenușurile de albușuri și să le bați bine separat, îniante de fi amestecate.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al acestui cheesecake delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Pune într-un bol cele trei ingrediente, crema de brânză, laptele condensat și gălbenușurile de ou și mixează-le până se amestecă complet ca să ai un cheesecake din 3 ingrediente gustos.
Separat, bate albușurile până când “stau în picioare”, adică dacă întorci bolul să nu cadă. Apoi amestecă-le în bolul cu restul ingredientelor, punând puțin câte puțin. Continuă să amesteci până când compoziția arată ca o bezea.
Acum, cheesecake-ul din 3 ingrediente este gata de a fi băgat în cuptor. Încălzește cuptorul la 200 de grade. Pune tava, las-o aproximativ 30 de minute și mai verifică-l din când în când. Dacă ești fană cheesecake, atunci ai putea să încerci și Basque burnt cheesecake. E rețeta unuia dintre cele mai populare deserturi.
Ca să se coacă mai bine, pune tava cu prăjitura într-o tavă mai mare plină cu apă. Acest lucru menține cheesecake-ul stabil și îl împiedică să se prăbușească după ce este scos din cuptor. Este necesar să folosești o tavă care nu are marginile detașabile, ca să nu se infiltreze apa.
Secretul unui cheesecake reușit
Ca să-ți fie mai ușor să scoți cheesecake-ul din 3 ingrediente din tava în care l-ai băgat la cuptor, tapetează tava cu hârtie de copt. Poți să faci și niște mânere, tot din hârtie de copt, ca să îți fie și mai ușor la final. Pentru a face asta, unge mai întâi tava cu puțin ulei. Apoi adaugă două fâșii groase de hârtie de copt peste tavă, care să aibă marginile mai lungi și pe care să le poți apuca bine când vei vrea să scoți compoziția.
Cele două benzi trebuie să formeze un X pe fundul tăvii. Apoi tapetează partea de jos și lateralele tăvii cu hârtie de copt, așa cum faci în mod obișnuit.
După ce este gata, lasă cheesecake-ul din 3 ingrediente să se răcească bine, de preferat pune-l la frigider peste noapte. Dacă încerci să-l mănânci cât este cald, va avea o aromă de ouă. Odată ce este complet răcit, aroma de ou dispare și are gust de cheesecake. Poți să ornezi cu fructele care îți plac cel mai mult.
Pentru zilele caniculare mai poți să încerci un desert delicios: Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară.