Curăță ambele tipuri de ceapă, clătește-le și toacă-le mărunt. Curăță 3 căței de usturoi și toacă-i mărunt. Păstrează doi căței de usturoi pentru a-i adăuga la finalul de preparare a rețetei.
Curăță și cei doi ardei de cotoare și semințe, apoi toacă-i în cuburi. Adună pe masa de lucru condimentele și sosul, pentru a le avea la îndemână. Mâncarea se prepară într-un timp scurt și este important să ai toate ingredientele la îndemână când vei aprinde aragazul pentru prepararea delicioasei rețete din bucătăria mexicană.
Descoperă și rețeta de hummus de fasole roșie, delicioasă și ușor de preparat.
Cum prepari rețeta de chili vegan
Adaugă uleiul într-o tigaie adâncă și așaz-o pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se încingă, apoi adaugă ceapa tocată și usturoiul tocat. Presară puțină sare peste ele pentru a le ajuta să se deshidrateze și să se pătrundă mai rapid. Călește-le ușor, amestecându-le pentru a se pătrunde uniform, dar și pentru a nu se arde.
Când ceapa își schimbă culoarea și devine transparentă, adaugă ardeii tocați. Călește și ardeii pentru 5-6 minute. Apoi, adaugă puțin sos Tabasco și câte puțin din condimentele enumerate în listă. Nu adăuga toată cantitatea de condimente de la început, adaugă-le pe parcurs, gustând preparatul, pentru a ajunge la gustul care îți place.
Apoi adaugă roșiile. Fierbe sosul de roșii amestecând ușor pentru omogenizare timp de 5-6 minute. Adaugă boabele de fasole roșie și boabele de porumb, scurse bine din conserve. Opțional, poți adăuga și mazăre congelată.
Gustă mâncare și mai asezoneaz-o cu condimente, dacă mai necesită. Apoi adaugă cei doi căței de usturoi răzuiți, dați deoparte la început. Mai fierbe mâncarea pentru 3-4 minute. La final de preparare, adaugă în în deliciosul chili vegan și frunze de coriandru verde, dar și câteva rondele de ardei iute.
Tot din bucătăria mexicană îți recomandăm să mai încerci și rețeta tradițională de guacamole.