Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Dacă obișnuiești să prepari eclere în casă și cauți variante mai interesante ale rețetei, îți oferim mai jos o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă. Crema de cocos este mai densă și va aduce o notă mai aromată desertului.
Galerie foto
Eclerele sunt prăjituri franțuzești rafinate, iubite în întreaga lume pentru combinația lor de aluat crocant, cremă bogată și glazură dulce. Aluatul pentru eclere se folosește și la choux-uri sau la profiterole și este celebrul aluat opărit. Eclerele sunt perfecte a fi preparate pentru ocazii speciale sau pentru o simplă răsfățare în orice moment. Rețeta a fost creată la începutul secolului al XIX-lea. Cuvântul "éclair" înseamnă "fulger" în limba franceză. Probabil au fost denumite astfel datorită strălucirii glazurii sau pentru că sunt consumate rapid datorită gustului lor delicios.
Crema pentru eclere, în mod clasic se prepară cu aromă de vanilie. Însă atunci când dorești și o altă aromă decât vanilia, poți apela și la crema de lămâie, de ciocolată sau alte creme preferate. Tot în mod clasic eclerele se glazurează cu ciocolată. Însă pot fi decorate și cu zahăr pudră, atunci când le dorești mai simple.
Descoperă și o rețetă de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară tot din aluatul opărit precum eclerele. Iar în continuare îți vom detalia rețeta eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea aluatului opărit, care necesită mai multe etape. În prima etapă se opărește făina într-o soluție din apă cu unt, iar în a doua etapă se încorporează ouăle în aluatul răcit.
Cum prepari aluatul pentru cojile de eclere cu cremă de cocos
Pune apa într-o crăticioară și adaugă un praf de sare și untul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă până la topirea untului. Lasă lichidul să atingă punctul de fierbere, micșorează intensitatea focului la minimum și adaugă toată făina odată.
Amestecă energic cu o spatulă până când făina absoarbe tot lichidul și aluatul devine omogen. Trage crăticioara deoparte de pe flacăra aragazului și lasă aluatul să se răcească. După răcirea completă încorporează în aluat, unul câte unul, cele patru ouă. Pune bolul cu aluatul opărit la rece pentru 30 de minute.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului. Pune aluatul într-un săculeț de decorat deserturi cu capăt stelat și formează eclerele în tavă, la distanțe de 2-3 cm unele față de altele.
Introdu tava în cuptor și coace cojile pentru eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coacem cojile pentru alte 25-30 de minute la 180 de grade. Pe toată durata coacerii nu se deschide ușa cuptorului.
Descoperă și o rețetă de aluat pentru crustă de mini tarte.
Cum prepari crema de cocos cu ciocolată albă
Pune smântâna lichidă la încălzit, într-o crăticioară și topește ciocolata albă în ea. Oprește 2-3 linguri din compoziție pentru a decora eclerele. Restul compoziției las-o să se răcească, apoi o amesteci cu mascarpone și nuca de cocos. Oprește și din nuca de cocos aproximativ 50 de grame, tot pentru decor.
Cu ajutorul săculețului cu dui pentru decorat, adaugă crema în interiorul cojilor de eclere. Apoi decorează fiecare ecler cu crema de ciocolată albă, oprită și presară pe deasupra nucă de cocos.
Pune delicioasele eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă la rece până în momentul servirii.
Iar dacă mai dorești și altă rețetă de eclere, mai poți încerca, mai ales pentru un eveniment deosebit, rețeta de tort Karpatka.
Galerie foto