Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă obișnuiești să prepari eclere în casă și cauți variante mai interesante ale rețetei, îți oferim mai jos o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă. Crema de cocos este mai densă și va aduce o notă mai aromată desertului.

Trei eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă, unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Eclerele se glazurează cu ciocolată albă și nucă de cocos / Shutterstock

Eclerele sunt prăjituri franțuzești rafinate, iubite în întreaga lume pentru combinația lor de aluat crocant, cremă bogată și glazură dulce. Aluatul pentru eclere se folosește și la choux-uri sau la profiterole și este celebrul aluat opărit. Eclerele sunt perfecte a fi preparate pentru ocazii speciale sau pentru o simplă răsfățare în orice moment. Rețeta a fost creată la începutul secolului al XIX-lea. Cuvântul "éclair" înseamnă "fulger" în limba franceză. Probabil au fost denumite astfel datorită strălucirii glazurii sau pentru că sunt consumate rapid datorită gustului lor delicios.

Citește și

Crema pentru eclere, în mod clasic se prepară cu aromă de vanilie. Însă atunci când dorești și o altă aromă decât vanilia, poți apela și la crema de lămâie, de ciocolată sau alte creme preferate. Tot în mod clasic eclerele se glazurează cu ciocolată. Însă pot fi decorate și cu zahăr pudră, atunci când le dorești mai simple.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară tot din aluatul opărit precum eclerele. Iar în continuare îți vom detalia rețeta eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului opărit, care necesită mai multe etape. În prima etapă se opărește făina într-o soluție din apă cu unt, iar în a doua etapă se încorporează ouăle în aluatul răcit.

Cum prepari aluatul pentru cojile de eclere cu cremă de cocos

Pune apa într-o crăticioară și adaugă un praf de sare și untul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă până la topirea untului. Lasă lichidul să atingă punctul de fierbere, micșorează intensitatea focului la minimum și adaugă toată făina odată.

Amestecă energic cu o spatulă până când făina absoarbe tot lichidul și aluatul devine omogen. Trage crăticioara deoparte de pe flacăra aragazului și lasă aluatul să se răcească. După răcirea completă încorporează în aluat, unul câte unul, cele patru ouă. Pune bolul cu aluatul opărit la rece pentru 30 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului. Pune aluatul într-un săculeț de decorat deserturi cu capăt stelat și formează eclerele în tavă, la distanțe de 2-3 cm unele față de altele.

Introdu tava în cuptor și coace cojile pentru eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coacem cojile  pentru alte 25-30 de minute la 180 de grade. Pe toată durata coacerii nu se deschide ușa cuptorului.

Descoperă și o rețetă de aluat pentru crustă de mini tarte.

Cum prepari crema de cocos cu ciocolată albă

Pune smântâna lichidă la încălzit, într-o crăticioară și topește ciocolata albă în ea. Oprește 2-3 linguri din compoziție pentru a decora eclerele. Restul compoziției las-o să se răcească, apoi o amesteci cu mascarpone și nuca de cocos. Oprește și din nuca de cocos aproximativ 50 de grame, tot pentru decor.

Cu ajutorul săculețului cu dui pentru decorat, adaugă crema în interiorul cojilor de eclere. Apoi decorează fiecare ecler cu crema de ciocolată albă, oprită și presară pe deasupra nucă de cocos.

Pune delicioasele eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă la rece până în momentul servirii.

Iar dacă mai dorești și altă rețetă de eclere, mai poți încerca, mai ales pentru un eveniment deosebit, rețeta de tort Karpatka.

Citește și
Ecler secționat pe farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Coji de eclere coapte în tavă
Femeie modelând aluatul de eclere în tavă, cu ajutorul dispozitivului
Trei eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă, unul secționat
+21
CELE MAI CITITE
mai multe tipuri de clătite puse pe un blat alb
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Porții de prăjitură cu ciocolată și cireșe
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit, porționate pe un platou de lemn cu un decupator de pizza, alături de legume proaspete
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Trei eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă, unul secționat
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Galerie foto
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată pe un platou cu furculiță
Galerie foto
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Porții de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos pe două farfurii
Galerie foto
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Înghețată cu biscuiți în bol, decorată cu frunze de mentă și biscuiți, alături de o linguriță
05:50
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată și porționat
05:07
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Sticle, borcane și capace
26 iunie, 06:51
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant în borcan cu linguriță și un bol cu căpșuni proaspete
26 iunie, 04:19
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Spumă de căpșuni cu albușuri în trei pahare
25 iunie, 06:13
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Pui cu roșii și măsline în vas ceramic, alături de un bol cu cartofi
25 iunie, 04:02
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit, porționate pe un platou de lemn cu un decupator de pizza, alături de legume proaspete
24 iunie, 08:55
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie secționat pe o farfurie
24 iunie, 06:05
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
1
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri este un desert ușor și aerat, perfect pentru zilele de vară. Este simplu de preparat și necesită doar câteva ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Este un...
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
2
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din...
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
3
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie, pe care ți-o oferim mai jos, poate fi una dintre rețetele vedetă ale verii. Prepar-o și tu și răsfață-i pe...
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
4
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Inspirată din bucătăria grecească, rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor poate fi opțiunea perfectă pentru un prânz savuros sau chiar pentru cină. Această rețetă combină gustul suculent al...
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
5
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și...
Parteneri
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Colecție bogată de perle, la Evaluarea Națională. Cireșarii culegeau cireșe toată vara
Colecție bogată de perle, la Evaluarea Națională. "Cireșarii culegeau cireșe toată vara"
Colecție bogată de perle, la Evaluarea Națională. "Cireșarii culegeau cireșe toată vara"
Ea îl ajută pe Istvan Kovacs să uite de toate criticile. Denisa este model și arată uluitor!
Ea îl ajută pe Istvan Kovacs să uite de toate criticile. Denisa este model și arată uluitor!
Ea îl ajută pe Istvan Kovacs să uite de toate criticile. Denisa este model și arată uluitor!
Cum arată acum Dolph Lundgren, actorul din filmele Rocky, la vârsta de 66 ani, la plajă pe lângă soția lui în vârstă de 27 ani
Cum arată acum Dolph Lundgren, actorul din filmele Rocky, la vârsta de 66 ani, la plajă pe lângă soția lui în vârstă de 27 ani
Cum arată acum Dolph Lundgren, actorul din filmele Rocky, la vârsta de 66 ani, la plajă pe lângă soția lui în vârstă de 27 ani
Care este rutina de îngrijire a părului pentru Demet Özdemir. Trucul pe care actrița îl folosește atunci când iese din casă
Care este rutina de îngrijire a părului pentru Demet Özdemir. Trucul pe care actrița îl folosește atunci când iese din casă
Care este rutina de îngrijire a părului pentru Demet Özdemir. Trucul pe care actrița îl folosește atunci când iese din casă
OMS avertizează că 1.8 miliarde de oameni riscă să se îmbolnăvească. Care e soluția simplă la care pot apela
OMS avertizează că 1.8 miliarde de oameni riscă să se îmbolnăvească. Care e soluția simplă la care pot apela
OMS avertizează că 1.8 miliarde de oameni riscă să se îmbolnăvească. Care e soluția simplă la care pot apela
Tiramisu cu vișine la pahar și blat cu cacao
Tiramisu cu vișine la pahar și blat cu cacao
Tiramisu cu vișine la pahar și blat cu cacao
Cum tratezi arsura solară la bebeluși
Cum tratezi arsura solară la bebeluși
Cum tratezi arsura solară la bebeluși
Justin Timberlake nu a fost băut în timpul concertului său de la T-Mobile Arena, luna trecută. Explicația din spatele videoclipului în care artistul avea ochii roșii
Justin Timberlake nu a fost băut în timpul concertului său de la T-Mobile Arena, luna trecută. Explicația din spatele videoclipului în care artistul avea ochii roșii
Justin Timberlake nu a fost băut în timpul concertului său de la T-Mobile Arena, luna trecută. Explicația din spatele videoclipului în care artistul avea ochii roșii
Semne ale deshidratării organismului. De ce este indicat să le identifici
Semne ale deshidratării organismului. De ce este indicat să le identifici
Semne ale deshidratării organismului. De ce este indicat să le identifici
fresh
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute

Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute

Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute

Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros

Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură

Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve

Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve

Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente

Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
închide