Cum să faci înghețată de casă cu frișcă. Rețeta delicioasă de desert de vară

Când ai poftă de un desert simplu poți prepara o înghețată de casă cu frișcă. Se face foarte repede, din puține ingrediente și este și foarte ușoară.

Mai multe cupe de înghețată de casă cu frișcă
Galerie foto

Galerie foto

Înghețata de casă cu frișcă poate fi baza pentru alte tipuri de înghețată / Shutterstock

Înghețata de casă cu frișcă poate fi baza pentru mai multe tipuri de înghețată. Poți adăuga în ea fructe întregi sau piure, ciocolată, diverse tipuri de nuci tocate, extract de migdale sau de lămâie, cafea.

Poți face chiar mai multe variante pe care să le combini apoi după plac.

Modul simplu prin care poți prepara înghețată de casă cu frișcă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prepararea înghețatei de casă cu frișcă este un proces simplu și plin de satisfacții. Folosind frișcă, poți obține o înghețată cremoasă și delicioasă fără a avea nevoie de o mașină de înghețată.

Înghețată cu frișcă fotografiată de aproape
Poți obține o înghețată cremoasă și delicioasă fără a avea nevoie de o mașină de înghețată / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml frișcă lichidă cu cel puțin 30% grăsime
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • fructe, ciocolată sau alte nuci (după preferință).

Mod de preparare

Într-un bol mare, se bate frișca lichidă cu un mixer electric până când se formează vârfuri ferme. Frișca trebuie să fie bine bătută pentru a obține o consistență cremoasă și aerată.

Într-un alt bol, se amestecă zahărul cu extractul de vanilie și gălbenușurile de ou până se transformă într-o cremă. În alt bol se bat albușurile spumă tare.

Apoi, se încorporează crema de gălbenușuri cu spuma de albușuri și frișca. Se folosește o spatulă pentru a amesteca ușor, cu mișcări de jos în sus, astfel încât să nu se piardă aerul din frișcă. Se pot adăuga și fructele, ciocolata sau nucile.

Se toarnă amestecul într-un recipient rezistent la congelare, apoi se acoperă cu un capac sau folie de plastic. Se pune în congelator și se lasă să se răcească timp de aproximativ 4-6 ore sau până când înghețata este complet solidificată.

Citește și

Rețetă de înghețată de casă cu frișcă și căpșuni

Prepararea acestei înghețate este simplă și nu necesită o mașină de înghețată, folosind frișcă și fructe proaspete pentru un gust excelent.

Înghețată cu frișcă și căpșuni în două pahare
Nu necesită o mașină de înghețată, folosind frișcă și fructe proaspete pentru un gust excelent / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml frișcă lichidă cu un conținut de grăsime de minimum 30%
  • 150 g zahăr
  • 300 g căpșuni proaspete curățate și tăiate în bucăți mici
  • 400 ml lapte condensat
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare

Într-un blender, se pun căpșunile curățate și tăiate și se mixează până au textura unui piure fin. Se adaugă zahărul și sucul de lămâie și se procesează din nou pentru a se combina.

Într-un bol mare și rece, se bate frișca lichidă cu un mixer electric până se formează vârfuri ferme. Frișca trebuie să fie bine bătută pentru a obține o înghețată cremoasă și aerată.

Într-un alt bol, se combină piureul de căpșuni cu laptele condensat până se obține un amestec uniform. După aceea, se pune extractul de vanilie. Apoi, se încorporează amestecul de căpșuni în frișca bătută. Se folosește o spatulă pentru a amesteca ușor, astfel încât să nu se piardă aerul din frișcă.

Se toarnă amestecul într-un recipient rezistent la congelare, apoi se acoperă cu un capac sau folie de plastic. Se pune recipientul în congelator și se lasă să se răcească timp de aproximativ 4-6 ore sau până când înghețata este complet solidificată.

Când înghețata este gata, se scoate recipientul din congelator și se lasă să stea câteva minute la temperatura camerei pentru a se înmuia puțin, facilitând astfel servirea.

Rețetă de înghețată de casă cu frișcă și lapte condensat

Înghețată de casă cu frișcă și lapte condensat este o rețetă simplă și delicioasă care nu necesită mașină de înghețată. Laptele condensat adaugă o dulceață bogată și o textură cremoasă.

O cupă cu înghețată cu frișcă și lapte condensat
Laptele condensat adaugă o dulceață bogată și o textură cremoasă / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml frișcă lichidă cu un conținut de grăsime de minimum 30%
  • 400 ml lapte condensat
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 200 g fructe proaspete sau congelate (opțional)
  • 100 g zahăr.

Mod de preparare

Într-un bol mare și rece, se bate frișca lichidă cu un mixer electric până se formează vârfuri ferme. Într-un alt bol, se combină laptele condensat cu extractul de vanilie și zahărul și se amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet.

Se încorporează amestecul de lapte condensat în frișca bătută. Se folosește o spatulă pentru a amesteca ușor, cu mișcări de pliere, pentru a păstra aerul din frișcă și a obține o textură cremoasă.

Acum se pot adăuga fructele, după ce se mixează într-un blender până se obține un piure. Apoi se încorporează în amestecul de frișcă și lapte condensat, amestecând ușor pentru a distribui uniform.

Se toarnă amestecul într-un recipient rezistent la congelare. Se acoperă cu un capac sau folie de plastic și se pune recipientul în congelator. Se lasă să se răcească timp de aproximativ 4-6 ore sau până când înghețata este complet solidificată.

Citește și
Mai multe cupe de înghețată de casă cu frișcă
Galerie foto

Galerie foto

Înghețată cu frișcă fotografiată de aproape
Înghețată cu frișcă și căpșuni în două pahare
O cupă cu înghețată cu frișcă și lapte condensat
+1
CELE MAI CITITE
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de mure cu zmeură în bol alb și în cupă de înghețată
Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare
Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare
un cornet cu două cupe de înghețata turcească
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Înghețată de vanilie în bol alb cu linguriță
Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple
Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
5 decembrie, 01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
5 decembrie, 01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
4 decembrie, 06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
4 decembrie, 05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
Katy Perry a trecut la un alt nivel al relației cu Justin Trudeau. Ce ținute poartă acum vedeta, cunoscută pentru alegerile extravagante
De ce mai stau oamenii din Prahova la coadă la apă, deşi au apă la robinet
De ce mai stau oamenii din Prahova la coadă la apă, deşi au apă la robinet
De ce mai stau oamenii din Prahova la coadă la apă, deşi au apă la robinet
Românul celebru care a dezvăluit suma de bani cu care Gigi Becali l-a ajutat într-un moment critic al vieţii
Românul celebru care a dezvăluit suma de bani cu care Gigi Becali l-a ajutat într-un moment critic al vieţii
Românul celebru care a dezvăluit suma de bani cu care Gigi Becali l-a ajutat într-un moment critic al vieţii
The Ticket, 6 decembrie 2025. Cine a câștigat finala talent show-ului. Ansamblul Valea Târnavelor pleacă acasă cu marele premiu
The Ticket, 6 decembrie 2025. Cine a câștigat finala talent show-ului. Ansamblul Valea Târnavelor pleacă acasă cu marele premiu
The Ticket, 6 decembrie 2025. Cine a câștigat finala talent show-ului. Ansamblul Valea Târnavelor pleacă acasă cu marele premiu
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce

Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
închide