Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Dacă ești în căutare de rețete pentru pentru detoxificarea organismului după sezonul rece, îți recomandăm să încerci o rețetă de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean. Te vei bucura de un preparat de primăvară, plin de savoare și prospețime.

Ștevia și loboda aduc un gust ușor acrișor și o textură catifelată. Iar leușteanul completează aroma cu notele sale intense, caracteristice ciorbelor tradiționale românești. Această ciorbă poate fi preparată atât simplă, de post, cât și cu un ou bătut sau smântână, pentru o consistență mai bogată.
Pe lângă gust și beneficii această ciorbă are o culoare vibrantă, dată de verdețuri. Textura este lejeră, dar sățioasă. Poți opta pentru a o prepara simplă sau a adăuga orez, paste sau cartofi. Este o rețetă perfectă pentru zilele calde de primăvară, oferind o explozie de prospețime și savoare.
Descoperă și o rețetă de ciorbă de urzici cu tăiței. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea legumelor și a verdețurilor. Curăță și spală bine ștevia și loboda. Rupe-le sau taie-le în bucăți mai mici.
Curăță și toacă mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul și ardeiul. Dacă folosești cartof, curăță-l și taie-l în cubulețe.
Descoperă și o rețetă de mâncare de ștevie, tradițională din bucătăria românească.
Cum prepari ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
După ce ai pregătit toate legumele urmează călirea acestora pentru accentuarea aromelor.
Așază o oală mare pe flacăra aragazului și încinge o lingură de ulei în ea. Adaugă ceapa și călește-o până când devine sticloasă. Apoi adaugă morcovul, păstârnacul și ardeiul și lasă-le să se înmoaie ușor timp de aproximativ 2-3 minute.
Toarnă 1500 ml de apă fierbinte peste legumele călite și adaugă cartoful, dacă dorești să folosești. Lasă totul la fiert la foc mediu timp de aproximativ 15 minute sau până când se înmoaie legumele. Adaugă ștevia și loboda și mai lasă ciorba la fiert 5 minute.
Separat fierbe borșul pentru w-3 clocote și toarnă-l fierbinte în oala cu ciorbă. dacă nu ai borș poți folosi suc de roșii. Continuă să fierbi ciorba timp de aproximativ 2-3 minute. Gustă ciorba și potrivește-i gustul ciorbei cu sare și piper.
La final de fierbere, adaugă leușteanul tocat fin, oprește focul și acoperă oala cu un capac pentru a se infuza aroma leușteanului în ciorbă.
Cum se servește ciorba de verdețuri
Poți servi această ciorbă simplă, cu pâine proaspătă și ardei iute, pentru o masă de post.
Dacă nu ții post o poți îmbogăți cu ou bătut, turnat în fir subțire în ciorba fierbinte, pentru o textură mai bogată.
Mai merge servită cu smântână, pentru un gust mai cremos.
Iar pentru atunci când dorești o ciorbă de primăvară, dar cu carne, îți recomandăm să încerci rețeta de ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou.