Mai întâi vei pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Apoi poți pregăti ștevia pe care o speli bine și îndepărtezi tulpinile mai groase. Când apa începe să fiarbă scufundă frunzele de ștevie în ea și opărește-le pentru maxim 1 minut.

Apoi transferă frunzele de ștevie opărite într-o sită și lasă-le să se scurgă și să se mai tempereze pentru a le putea toca.

Cum prepari rețeta de ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză

Pentru a prepara ciorba, pune o altă oală cu trei litri de apă la fiert.

Curăță ceapa verde, clătește-o și toac-o mărunt. Într-o tigaie adâncă sau o crăticioară pune uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată și amestec-o prin ulei până când începe să se pătrundă ușor. Apoi adaugă roșiile și amestecă-le cu ceapa și uleiul din tigaie. Lasă sosul de roșii să fiarbă până când pregătești ștevia.

După ce frunzele de ștevie s-au scurs și s-au mai temperat toacă-le mărunt. Adaugă-le peste sosul de roșii cu ceapa călită. Amestecă-le puțin cu aceste ingrediente, apoi adaugă totul în oala cu apă fierbinte. Tot acum adaugă și zeama de varză și lasă ciorba să fiarbă pentru maxim 15 minute.

Rupe frunzele de leuștean, clătește-le bine și toacă-le mărunt. Toacă și lujerii acestuia foarte mărunt și adaugă-i în ciorbă. Aceștia vor aromatiza plăcut ciorba. Cu 2-3 minute înainte de a stinge focul adaugă frunzele de leuștean tocate. Iar după stingerea focului poți adăuga în delicioasa ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză și pătrunjel verde, tocat și acesta mărunt.

Pătrunjelul verde se poate adăuga și în timpul servirii.

Dacă mai dorești să prepari și alte rețete cu verdețuri de primăvară, mai poți încerca și rețeta de ciorbă de spanac și urzici.