Ciorba rădăuțeană este în clasamentul celor mai bune supe și ciorbe din lume. Preparatul românesc ocupă locul 14
Ciorba rădăuțeană este în clasamentul celor mai bune supe și ciorbe din lume. Preparatul românesc a reușit să ocupe locul 14. Rețeta tradițională din Rădăuți, județul Suceava, a fost clasată pe o poziție impresionantă în top-ul din lume. Acesta a fost întocmit de Taste Atlas.
Ciorba noastră a avut un scor de 4.6 din 5 și a rușit inițial să se claseze pe locul al 12-lea, înainte de a coborî pe poziția a 14-a în momentul prezent. Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul de specialitate menționat anterior, primul loc din clasament este ocupat de tonkotsu ramen (Japonia), urmat de zurek (Polonia) și mercimek çorbası (Turcia), pe locul al treilea.
Ciorba rădăuțeană este în clasamentul celor mai bune supe și ciorbe din lume
Ciorba rădăuțeană este un preparat tradițional românesc. Acest preparat conține o mulțime de ingrediente benefice organismului. Preparatul gustos este îndrăgit de oamenii din întreaga țară, indiferent de regiunea din care provin.
Este o ciorbă cu puține calorii, perfectă pentru persoanele care își doresc să-și mențină silueta. Se spune că ciorba rădăuțeană are o vechime de aproximativ 41 de ani. Cea care ar fi inventat această rețetă a fost gospodina Cornelia Dumitrescu.
Aceasta a introdus pui în clasica ciorbă de burtă, la insistențele soțului său, care și-ar fi dorit o ciorbă de burtă, dar cu gust de pui. Descoperă și un clasament cu cele mai populare ciorbe din România, iată care sunt cele mai îndrăgite reparate la noi în țară.
Ciorba rădăuțeană este acum în clasamentul celor mai bune ciorbe din lume. În clasament sunt incluse și alte preparate românești care au reușit să impresioneze pasionații de ciorbe și supe.
Ciorba de pui românească s-a clasat pe locul 86, în timp ce ciorba de burtă ocupă locul 70, iar ciorba de fasole se clasează pe locul 69.
Clasamentul acesta este actualizat lunar, scriu publicațiile internaționale. Astfel, pot apărea modificări la fiecare lună, date fiind evaluările utilizatorilor.
Cum a apărut ciorba rădăuțeană
Primăvara aceasta te invităm să încerci rețeta tradițională de ciorbă rădăuțeană. Preparatul românesc ne aduce doar motive de mândrie în întreaga lume. Cornelia Dumitrescu, cea care a inventat această rețetă, a oferit în trecut un interviu pentru Historia.
Aceasta a povestit în amănunt care este istoria acestei rețete îndrăgite Femeia a povestiti că a transformat cirba de burtă clasică într-un preparat cu totul nou la rugămintea soțului său. Tot soțul Corneliei a fost cel care a încurajat-o să introducă preparatul în restaurant.
La început femeia obișnuia să prepare câte 10-20 de porții pe zi, însă cirba a devenit tot mai populară și mai cerută de cei care treceau pragul restaurantului unde o servea. De la câteva zeci de porții, curând aceasta a ajuns să prepare sute de ciorbe pentru iubitorii acestui preparat.
Bucătăreasa are doar motive de bucurie, de și în interviu spune că uneori este deranjată de modificările care au fost aduse de-a lungul timpului rețetei originale.
Cornelia Dumitrescu spunea în interviu că este mândră de faptul că a reușit să crească popularitatea municipiului Rădăuți cu ajutorul rețetei sale spectaculoase de cirobă rădăuțeană.