Ciorba rădăuțeană este în clasamentul celor mai bune supe și ciorbe din lume. Preparatul românesc ocupă locul 14

Ciorba rădăuțeană este în clasamentul celor mai bune supe și ciorbe din lume. Preparatul românesc a reușit să ocupe locul 14. Rețeta tradițională din Rădăuți, județul Suceava, a fost clasată pe o poziție impresionantă în top-ul din lume. Acesta a fost întocmit de Taste Atlas.

O farfurie plină cu criobă rădăuțeană alături de pâine și sâmntână
Ciorba rădăuțeană este în clasamentul celor mai bune supe și ciorbe din lume. Preparatul românesc a reușit să ocupe locul 14 / Shutterstock

Ciorba noastră a avut un scor de 4.6 din 5 și a rușit inițial să se claseze pe locul al 12-lea, înainte de a coborî pe poziția a 14-a în momentul prezent. Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul de specialitate menționat anterior, primul loc din clasament este ocupat de tonkotsu ramen (Japonia), urmat de zurek (Polonia) și mercimek çorbası (Turcia), pe locul al treilea.

Ciorba rădăuțeană este în clasamentul celor mai bune supe și ciorbe din lume

Ciorba rădăuțeană este un preparat tradițional românesc. Acest preparat conține o mulțime de ingrediente benefice organismului. Preparatul gustos este îndrăgit de oamenii din întreaga țară, indiferent de regiunea din care provin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este o ciorbă cu puține calorii, perfectă pentru persoanele care își doresc să-și mențină silueta. Se spune că ciorba rădăuțeană are o vechime de aproximativ 41 de ani. Cea care ar fi inventat această rețetă a fost gospodina Cornelia Dumitrescu.

Aceasta a introdus pui în clasica ciorbă de burtă, la insistențele soțului său, care și-ar fi dorit o ciorbă de burtă, dar cu gust de pui. Descoperă și un clasament cu cele mai populare ciorbe din România, iată care sunt cele mai îndrăgite reparate la noi în țară.

Ciorba rădăuțeană este acum în clasamentul celor mai bune ciorbe din lume. În clasament sunt incluse și alte preparate românești care au reușit să impresioneze pasionații de ciorbe și supe.

Ciorba de pui românească s-a clasat pe locul 86, în timp ce ciorba de burtă ocupă locul 70, iar ciorba de fasole se clasează pe locul 69.

Clasamentul acesta este actualizat lunar, scriu publicațiile internaționale. Astfel, pot apărea modificări la fiecare lună, date fiind evaluările utilizatorilor.

Citește și

Cum a apărut ciorba rădăuțeană

Primăvara aceasta te invităm să încerci rețeta tradițională de ciorbă rădăuțeană. Preparatul românesc ne aduce doar motive de mândrie în întreaga lume. Cornelia Dumitrescu, cea care a inventat această rețetă, a oferit în trecut un interviu pentru Historia.

Aceasta a povestit în amănunt care este istoria acestei rețete îndrăgite Femeia a povestiti că a transformat cirba de burtă clasică într-un preparat cu totul nou la rugămintea soțului său. Tot soțul Corneliei a fost cel care a încurajat-o să introducă preparatul în restaurant.

La început femeia obișnuia să prepare câte 10-20 de porții pe zi, însă cirba a devenit tot mai populară și mai cerută de cei care treceau pragul restaurantului unde o servea. De la câteva zeci de porții, curând aceasta a ajuns să prepare sute de ciorbe pentru iubitorii acestui preparat.

Bucătăreasa are doar motive de bucurie, de și în interviu spune că uneori este deranjată de modificările care au fost aduse de-a lungul timpului rețetei originale.

Cornelia Dumitrescu spunea în interviu că este mândră de faptul că a reușit să crească popularitatea municipiului Rădăuți cu ajutorul rețetei sale spectaculoase de cirobă rădăuțeană.

Citește și
CELE MAI CITITE
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Mini clătite cu flori de salcâm
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de urzici cu orez servită într-un bol alb
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
ciorba de burtă într-o strachină tradițională
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică pe care o poți face și acasă
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică pe care o poți face și acasă
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat în bol de sticlă
Galerie foto
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
închide