Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios
Cobbler cu afine este un desert rustic, cu origini în bucătăria americană. Acesta îmbină perfect textura fragedă a aluatului cu suculența și gustul dulce-acrișor al afinelor. Rețeta este foarte simplu de preparat. Este perfectă pentru sezonul estival sau ori de câte ori ai poftă de ceva dulce cu fructe.
Galerie foto
Cobblerul cu fructe este un preparat rustic și versatil, cunoscut pentru simplitatea sa și pentru utilizarea fructelor proaspete sau conservate. Acestea sunt acoperite cu un aluat și coapte împreună până ce se formează un strat crocant și auriu deasupra. Este un desert ideal pentru a fi preparat rapid, fie că ai musafiri, fie că vrei să te răsfeți într-o zi obișnuită. Aroma de fructe coapte, împreună cu crocantul de la suprafața aluatului, fac din acest desert unul memorabil. Este perfect pentru a fi savurat alături de cei dragi.
Cobblerul are o textură unică, cu o parte inferioară umedă, aproape ca un compot de fructe. Deasupra are o crustă care poate fi crocantă, moale sau pufoasă, în funcție de rețetă și de tipul de aluat folosit.
Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cobbler cu piersici. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cobbler cu afine.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru oricare alt desert cu fructe, se începe cu pregătirea afinelor.
Dar mai întâi preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt cu dimensiunile aproximative de 2o/20 cm.
Spală bine afinele (dacă sunt proaspete) și pune-le într-un bol. Adaugă 75 g de zahăr peste afine și amestecă bine. Dacă dorești, poți adăuga și puțină coajă rasă de lămâie pentru un plus de aromă. Lasă afinele să stea deoparte pentru a se forma un sirop natural.
Cum pregătești aluatul și prepari cobbler cu afine
Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, sarea și restul de 75 g de zahăr.
Adaugă laptele și extractul de vanilie, dacă folosești, și amestecă până când ingredientele se combină bine, formând un aluat neted.
Toarnă untul topit în tava de copt și răspândește-l uniform.
Toarnă aluatul peste untul din tavă. Nu amesteca. Adaugă afinele peste aluat, distribuindu-le uniform. Din nou, nu amesteca.
Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace desertul timp de 40-45 de minute, sau până când aluatul este auriu și copt, iar afinele au format un sirop gros.
Cobblerul poate fi savurat direct din vasul de coacere sau poate fi porționat cu lingura pe farfurii.
Este delicios, mai ales servit cu înghețata preferată.
Tot din categoria deserturilor simple și delicioase cu fructe mai poți încerca și rețeta de clafoutis cu prune.
Galerie foto