Cobbler cu nuci pecan, cea mai crocantă și aromată plăcintă
Dacă îți place aroma de nuci, poți încerca să faci acest cobbler cu nuci pecan. Desertul se potrivește perfect cu o înghețată de vanilie alături. Este o tartă perfectă pentru un weekend liniștit.
Poți face cobbler cu nuci pecan în mai puțin de 20 de minute, din câteva ingrediente pe care s-ar putea chiar să le ai în cămară. Este un desert cu adevărat decadent, iar dacă pui alături o lingură de înghețată de vanilie sau un sos de caramel te vei simți ca într-o cofetărie sofisticată.
Pentru a face cobbler cu nuci pecan ai nevoie de unt cu 80-82% grăsime, făină, zahăr, sare, lapte integral, extract de vanilie, zahăr brun, apă clocotită. Ingredientele vedetă sunt nucile pecan. Acestea sunt dulci, cu note ușor amărui, crocante. Nucile pecan sunt o sursă de antioxidanți (fenoli și flavonoizi) și nu conțin sodiu, gluten sau colesterol.
Apa clocotită este ingredientul secret care te ajută să obții crusta crocantă și apetisantă a acestui cobbler cu nuci pecan.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 175°C. Se pun cuburile de unt într -o tavă de copt de 33 x 22 cm. Se pun la cuptor pentru aproximativ 3-5 minute.
Cum prepari rețeta de cobblerul cu nuci pecan
În timp ce untul se încălzește, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un castron mediu. Apoi, se adaugă laptele și extractul de vanilie și se amestecă ușor până când totul se combină într-un aluat omogen.
Descoperă ce se întâmplă dacă mănânci nuci în fiecare zi. Vezi ce beneficii au asupra organismului.
Se scoate vasul de copt când untul este complet topit. Apoi, se toarnă încet aluatul peste unt. Se presără nucile pecan, zahăr brun și cuburile de caramel peste aluat. Apoi se toarnă cu grijă apa clocotită deasupra vasului. Compoziția nu trebuie să se amestece. Se dă cu grijă la cuptor aproximativ 30-35 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească și să se îngroașe 30 de minute.
Cum se păstrează cobblerul cu nuci pecan
Dacă îți mai rămân câteva felii de cobbler de nuci pecan le poți păstra în frigider câteva zile. După ce s-au răcit complet, acoperă-le cu folie de plastic și dă-le la rece. Vor mai fi bune de consum pentru încă 3-4 zile. Le poți chiar reîncălzi.
După ce le scoți de la frigider, lasă-le aproximativ 30 de minute să ajungă la temperatura camerei. Apoi dă-le la cuptor la 160°C pentru aproximativ 10-20 de minute.
Încearcă și rețeta de cobbler cu căpșuni. Este delicioasă și răcoroasă.
Dacă vrei să reîncălzești o singură felie o poți face la cuptorul cu microunde. Începe cu 30 de secunde și dacă nu este suficient de caldă, continuă cu sesiuni de câte 30 de secunde până ajunge la temperatura pe care o dorești.
Dacă vrei să servești resturile după o perioadă mai lungă de timp, poți congela feliile de cobbler cu nuci pecan rămase. Cel mai bine este să le ambalezi în porții individuale, pentru a-ți fi mai ușor. Când vrei să le consumi, scoți cât ai nevoie și lași la frigider peste noapte și urmezi procesul de mai sus.