Covrigi polonezi. Rețeta de covrigi pufoși și însiropați

Acești covrigi polonezi sunt perfecți pentru micul dejun, savurați alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Sunt adorați pentru combinația lor de texturi: coaja ușor rumenită și interiorul moale, îmbibat în sirop dulce.

Covrigi polonezi pe o farfurie
Acești covrigi sunt perfecți pentru a fi savurați alături de o ceașcă de ceai sau cafea / Shutterstock

Covrigii polonezi sunt un desert tradițional cu origini est-europene, cunoscuți pentru textura lor moale și pentru siropul parfumat care îi învăluie după coacere. Au o formă caracteristică de covrig și sunt preparați dintr-un aluat dospit, similar cu cel de cozonac. După ce sunt copți, sunt înmuiați într-un sirop vanilat, ceea ce îi face incredibil de fragezi și aromați.

Citește și

Acești covrigi sunt perfecți pentru un mic dejun dulce sau ca gustare între mese. Frăgezimea lor combinată cu aroma siropului îi face irezistibili. Această rețetă din bucătăria poloneză tradițională este apreciată pentru textura sa bogată, aroma delicată și pentru ușurința cu care se prepară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă simplă de covrigi de casă. Iar în continuare vei descoperi rețeta pas cu pas pentru delicioșii covrigi polonezi.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare și un timp de dospire. Apoi urmează modelarea și coacerea covrigilor, timp în care prepari și siropul.

Cum prepari aluatul pentru covrigi polonezi

Într-un bol, dizolvă drojdia în laptele călduț împreună cu o lingură de zahăr și lasă să se activeze timp de 10 minute. Într-un alt bol mare, pune făina cernută, adaugă sarea și zahărul. Fă o adâncitură în mijloc și adaugă ouăle bătute, untul topit și esența de vanilie.

Toarnă drojdia activată și începe să frămânți până obții un aluat elastic și ușor lipicios. Dacă este prea lipicios, mai adaugă puțină făină. Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit timp de 60 de minute, până își dublează volumul.

După dospire, răstoarnă aluatul pe o suprafață ușor înfăinată. Împarte-l în 12 bucăți egale și rulează fiecare bucată într-un șnur lung de aproximativ 25 cm. Modelează fiecare șnur sub formă de covrig și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Acoperă tava și lasă covrigii la dospit încă 20-30 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Unge covrigii cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte pentru un aspect lucios. Pute tava în cuptor și coace delicioșii covrigi polonezi timp de 20-25 de minute, până devin aurii și bine rumeniți.

Prepararea siropului și însiroparea covrigilor

Într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului pune apa, zahărul și vanilia și lasă compoziția la fiert timp de 5-7 minute, până ce siropul se leagă ușor. Oprește focul și, dacă dorești, adaugă coaja rasă de lămâie pentru un plus de aromă.

După coacere scoate covrigii din cuptor și, cât sunt calzi, scufundă-i pe rând în siropul fierbinte. Lasă-i în sirop câteva secunde, apoi pune-i pe un grătar să se scurgă excesul.

Sfaturi pentru reușită

Nu forma aluatul prea uscat, trebuie să fie ușor lipicios pentru a obține covrigi pufoși.

Siropul trebuie să fie fierbinte când înmoi covrigii, iar covrigii trebuie să fie calzi pentru o absorbție perfectă.

Dacă vrei o variantă mai dulce, poți adăuga miere în sirop pentru o aromă mai bogată.

Aceasta este rețeta autentică de covrigi polonezi însiropați, cu textura lor moale și gustul delicios.

Iar dacă mai vrei și alte rețete de preparate din aluat pentru micul dejun, mai poți încerca și rețeta de cornuri pufoase cu unt.

Citește și
CELE MAI CITITE
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
peka
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Salata tabbouleh
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
bala baiana
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Pâine împletită și umplută cu verdețuri porționată pe un tocător de lemn
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tonkatsu
06:31
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
crostata cu gem
05:09
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
musculițele de pe fructe
05:06
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
18 octombrie, 06:50
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
18 octombrie, 06:06
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
18 octombrie, 05:34
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
ceafa de porc la cuptor
17 octombrie, 11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
17 octombrie, 10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Vedeta care a ales un look nonconformist la Academy Museum Gala 2025. Cine se ascundea, de fapt, sub mască
Vedeta care a ales un look nonconformist la Academy Museum Gala 2025. Cine se ascundea, de fapt, sub mască
Vedeta care a ales un look nonconformist la Academy Museum Gala 2025. Cine se ascundea, de fapt, sub mască
Palatul Împăratului, vila modernizată de RA-APPS pentru Iohannis, scoasă la închiriere. Cât costă
"Palatul Împăratului", vila modernizată de RA-APPS pentru Iohannis, scoasă la închiriere. Cât costă
"Palatul Împăratului", vila modernizată de RA-APPS pentru Iohannis, scoasă la închiriere. Cât costă
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit

Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit

Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate

Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
închide