Creveți Saganaki. Rețetă grecească de creveți cu sos de roșii și feta

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Dacă adori preparatele pe bază de creveți, încearcă și rețeta grecească de creveți Saganaki sau Saganaki shrimps. Este una dintre cele mai cunoscute rețete cu creveți, perfectă pentru un prânz delicios sau pentru o cină simplă și ușoară.

Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
Galerie foto

Galerie foto

Preparați în acest mod, creveții ies suculenți și aromați / Shutterstock

Denumirea rețetei a fost atribuită datorită vasului în care creveții sunt preparați la cuptor. În mod tradițional, aceștia se pun într-un vas din cupru denumit sagani. Din același vas se servește și mâncare după ce este scoasă din cuptor. În rețeta tradițională grecească creveții sunt flambați în Ouzo, una dintre băuturile lor tradiționale.

Citește și

Pentru că brânza feta este unul dintre alimentele de bază ale grecilor, va fi prezentă și în rețeta de creveți cu sos de roșii la cuptor. Aceasta oferă mâncării un plus de cremozitate, dar și o aromă ușor acidulată. Descoperă care sunt top 4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de creveți Saganaki.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a decongela creveții, după care îi vei curăța. Creează o incizie superficială pe spatele creveților, folosind un cuțit cu vârful ascuțit. Pe acolo vei scoate intestinele. Clătește bine creveții cu apă rece și pune-i într-o sită, la scurs.

Între timp, curăță ceapa, usturoiul și ardeii. Clătește bine legumele curățate și toacă-le mărunt, ca pentru oricare altă mâncare gătită. Mărunțește bine și ardeiul uscat.

Cum prepari sosul picant de roșii pentru Creveți Saganaki

Adaugă câte 30 ml de ulei de măsline în două tigăi încăpătoare. Într-una vei prepara sosul de roșii, iar în cealaltă vei flamba creveții. Încinge uleiul într-una dintre cele două tigăi, pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă ceapa și călește-o până când își schimbă culoarea și devine transparentă. Adaugă usturoiul și călește-l și pe aceste timp de 30 de secunde.

Urmează roșiile cuburi împreună cu sucul în care au stat, dar și pasta de roșii. Mai adaugă ardeiul proaspăt și pe cel iute, uscat și bine mărunțit.

Presară sare și piper după gust și lasă sosul de roșii să fiarbă până când mai scade, iar ardeiul proaspăt este bine pătruns. Dacă sosul se reduce prea mult, completează-l cu puțină apă fierbinte.

Descoperă și o rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor.

Cum flambezi creveții și îi prepari la cuptor

Înainte de a flamba creveții pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așază a doua tigaie cu ulei pe flacăra aragazului și lasă uleiul să se încingă. Șterge creveții cu prosoape de hârtie și adaugă-i în tigaie. Prepară-i pentru aproximativ 45-50 de secunde pe fiecare parte, apoi toarnă peste ei băutura Ouzo. Lasă-i câteva secunde să se flambeze, apoi stinge focul.

Adaugă sosul de roșii într-un vas termorezistent și așază creveții deasupra acestuia. Din loc în loc adaugă bucăți mici de brânză feta pe deasupra sosului și printre creveți.

Introdu vasul în cuptor și prepară delicioșii creveți Saganaki timp de 7-10 minute, la 180 de grade Celsius. Servește-i direct din vas, calzi, presărați cu frunze de pătrunjel verde.

Tot din categoria rețetelor cu brânză feta îți mai recomandăm să încerci și rețeta de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor.

Citește și
Creveți Saganaki în bol maro
Galerie foto

Galerie foto

Creveți la tigaie amestecați cu o spatulă de silicon
Sos de roșii în tigaie cu o lingură de lemn
Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
+1
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de plăcintă grecească cu cremă de griș, decorate cu zahăr pudră și frunze de mentă
Galerie foto
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Bol alb cu ciorbă de pui a la grec
Galerie foto
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cel mai bun punch
10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: O fată pentru o fată!
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide