Creveți Saganaki. Rețetă grecească de creveți cu sos de roșii și feta

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Dacă adori preparatele pe bază de creveți, încearcă și rețeta grecească de creveți Saganaki sau Saganaki shrimps. Este una dintre cele mai cunoscute rețete cu creveți, perfectă pentru un prânz delicios sau pentru o cină simplă și ușoară.

Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
Galerie foto

Galerie foto

Preparați în acest mod, creveții ies suculenți și aromați / Shutterstock

Denumirea rețetei a fost atribuită datorită vasului în care creveții sunt preparați la cuptor. În mod tradițional, aceștia se pun într-un vas din cupru denumit sagani. Din același vas se servește și mâncare după ce este scoasă din cuptor. În rețeta tradițională grecească creveții sunt flambați în Ouzo, una dintre băuturile lor tradiționale.

Citește și

Pentru că brânza feta este unul dintre alimentele de bază ale grecilor, va fi prezentă și în rețeta de creveți cu sos de roșii la cuptor. Aceasta oferă mâncării un plus de cremozitate, dar și o aromă ușor acidulată. Descoperă care sunt top 4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de creveți Saganaki.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a decongela creveții, după care îi vei curăța. Creează o incizie superficială pe spatele creveților, folosind un cuțit cu vârful ascuțit. Pe acolo vei scoate intestinele. Clătește bine creveții cu apă rece și pune-i într-o sită, la scurs.

Între timp, curăță ceapa, usturoiul și ardeii. Clătește bine legumele curățate și toacă-le mărunt, ca pentru oricare altă mâncare gătită. Mărunțește bine și ardeiul uscat.

Cum prepari sosul picant de roșii pentru Creveți Saganaki

Adaugă câte 30 ml de ulei de măsline în două tigăi încăpătoare. Într-una vei prepara sosul de roșii, iar în cealaltă vei flamba creveții. Încinge uleiul într-una dintre cele două tigăi, pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă ceapa și călește-o până când își schimbă culoarea și devine transparentă. Adaugă usturoiul și călește-l și pe aceste timp de 30 de secunde.

Urmează roșiile cuburi împreună cu sucul în care au stat, dar și pasta de roșii. Mai adaugă ardeiul proaspăt și pe cel iute, uscat și bine mărunțit.

Presară sare și piper după gust și lasă sosul de roșii să fiarbă până când mai scade, iar ardeiul proaspăt este bine pătruns. Dacă sosul se reduce prea mult, completează-l cu puțină apă fierbinte.

Descoperă și o rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor.

Cum flambezi creveții și îi prepari la cuptor

Înainte de a flamba creveții pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așază a doua tigaie cu ulei pe flacăra aragazului și lasă uleiul să se încingă. Șterge creveții cu prosoape de hârtie și adaugă-i în tigaie. Prepară-i pentru aproximativ 45-50 de secunde pe fiecare parte, apoi toarnă peste ei băutura Ouzo. Lasă-i câteva secunde să se flambeze, apoi stinge focul.

Adaugă sosul de roșii într-un vas termorezistent și așază creveții deasupra acestuia. Din loc în loc adaugă bucăți mici de brânză feta pe deasupra sosului și printre creveți.

Introdu vasul în cuptor și prepară delicioșii creveți Saganaki timp de 7-10 minute, la 180 de grade Celsius. Servește-i direct din vas, calzi, presărați cu frunze de pătrunjel verde.

Tot din categoria rețetelor cu brânză feta îți mai recomandăm să încerci și rețeta de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor.

Citește și
Creveți Saganaki în bol maro
Galerie foto

Galerie foto

Creveți la tigaie amestecați cu o spatulă de silicon
Sos de roșii în tigaie cu o lingură de lemn
Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
+21
CELE MAI CITITE
Două Mini tarte cu mere de post, o furculiță și mere proaspete
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Melcișori de post cu mac pe un grătar și pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Mâncare de spanac cu usturoi într-un bol, alături de lingură, o solniță și frunze de spanac
Mâncare de spanac cu usturoi. Rețeta unui preparat simplu și delicios
Mâncare de spanac cu usturoi. Rețeta unui preparat simplu și delicios
Budincă de banane cu afine și semințe de chia în pahar cu linguriță
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Hummus cu usturoi copt în bol, alături de lipii și usturoi proaspăt
Hummus cu usturoi copt. Rețeta unui preparat cremos și aromat
Hummus cu usturoi copt. Rețeta unui preparat cremos și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de plăcintă grecească cu cremă de griș, decorate cu zahăr pudră și frunze de mentă
Galerie foto
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Bol alb cu ciorbă de pui a la grec
Galerie foto
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
idee de rețete cu ton din conservă
06:18
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos 3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean în farfurie, alături de lingură și felii de pâine
05:57
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
Porție de Ghișman cu smântână și mentă
05:47
Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană
Penne cu sos pesto și mazăre în farfurie, decorate cu semințe de pin și frunze de busuioc
19 martie, 08:10
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Porție de curry de năut cu legume
19 martie, 08:10
Curry de năut cu legume. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare Curry de năut cu legume. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare
maqluba servită pe o farfurie albă
19 martie, 08:10
Maqluba. Orez cu carne și legume, mâncarea spectaculoasă a Orientului Mijlociu Maqluba. Orez cu carne și legume, mâncarea spectaculoasă a Orientului Mijlociu
Torta della Nonna servit pe un suport special
18 martie, 07:54
Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia
fattoush servită într-o farfurie mare, albă
18 martie, 05:56
Fattoush. Cum prepari acasă cea mai delicioasă salată libaneză Fattoush. Cum prepari acasă cea mai delicioasă salată libaneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Papricaș de vită. Un preparat clasic al bucătăriei ungurești
Papricaș de vită. Un preparat clasic al bucătăriei ungurești
Papricaș de vită. Un preparat clasic al bucătăriei ungurești
Un cunoscut influencer italian a prins un hoţ care tocmai ce jefuise o româncă. Urmărire ca-n filme, pe străzile din Roma
Un cunoscut influencer italian a prins un hoţ care tocmai ce jefuise o româncă. Urmărire ca-n filme, pe străzile din Roma
Un cunoscut influencer italian a prins un hoţ care tocmai ce jefuise o româncă. Urmărire ca-n filme, pe străzile din Roma
Milionarul român care a avut o aventură cu soţia prietenului său, după ce a botezat copilul celor doi. „Stăteam împreună tot timpul”
Milionarul român care a avut o aventură cu soţia prietenului său, după ce a botezat copilul celor doi. „Stăteam împreună tot timpul”
Milionarul român care a avut o aventură cu soţia prietenului său, după ce a botezat copilul celor doi. „Stăteam împreună tot timpul”
Ce pensie va încasa Dan Bittman după cariera în muzică. Suma este de necrezut
Ce pensie va încasa Dan Bittman după cariera în muzică. Suma este de necrezut
Ce pensie va încasa Dan Bittman după cariera în muzică. Suma este de necrezut
Kerem Bürsin și Melisa Sabancı Tapan s-au despărțit. Ce arată publicațiile din Turcia
Kerem Bürsin și Melisa Sabancı Tapan s-au despărțit. Ce arată publicațiile din Turcia
Kerem Bürsin și Melisa Sabancı Tapan s-au despărțit. Ce arată publicațiile din Turcia
Descoperire impresionantă în România. În ce zonă a fost găsită o cetate care s-a ascuns 5.000 de ani
Descoperire impresionantă în România. În ce zonă a fost găsită o cetate care s-a ascuns 5.000 de ani
Descoperire impresionantă în România. În ce zonă a fost găsită o cetate care s-a ascuns 5.000 de ani
Spaghete cu pesto de urzici. O explozie de vitamine și savoare
Spaghete cu pesto de urzici. O explozie de vitamine și savoare
Spaghete cu pesto de urzici. O explozie de vitamine și savoare
Obiceiuri sănătoase de igienă dentară care trebuie învățate devreme
Obiceiuri sănătoase de igienă dentară care trebuie învățate devreme
Obiceiuri sănătoase de igienă dentară care trebuie învățate devreme
Kanye West plănuiește să se mute în Europa pentru un nou început, întrucât se simte neînțeles în SUA. Rapperul ia în considerare și România
Kanye West plănuiește să se mute în Europa pentru un nou început, întrucât se simte „neînțeles” în SUA. Rapperul ia în considerare și România
Kanye West plănuiește să se mute în Europa pentru un nou început, întrucât se simte „neînțeles” în SUA. Rapperul ia în considerare și România
Ce poate semnala pofta de sărat. Motivele pentru care corpul cere mai multă sare
Ce poate semnala pofta de sărat. Motivele pentru care corpul „cere” mai multă sare
Ce poate semnala pofta de sărat. Motivele pentru care corpul „cere” mai multă sare
fresh
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor

Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor

Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor

Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia

Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia

Fattoush. Cum prepari acasă cea mai delicioasă salată libaneză

Fattoush. Cum prepari acasă cea mai delicioasă salată libaneză

Curry de năut cu legume. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare

Curry de năut cu legume. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare

Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat

Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
închide