Creveți Saganaki. Rețetă grecească de creveți cu sos de roșii și feta

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Dacă adori preparatele pe bază de creveți, încearcă și rețeta grecească de creveți Saganaki sau Saganaki shrimps. Este una dintre cele mai cunoscute rețete cu creveți, perfectă pentru un prânz delicios sau pentru o cină simplă și ușoară.

Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
Galerie foto

Galerie foto

Preparați în acest mod, creveții ies suculenți și aromați / Shutterstock

Denumirea rețetei a fost atribuită datorită vasului în care creveții sunt preparați la cuptor. În mod tradițional, aceștia se pun într-un vas din cupru denumit sagani. Din același vas se servește și mâncare după ce este scoasă din cuptor. În rețeta tradițională grecească creveții sunt flambați în Ouzo, una dintre băuturile lor tradiționale.

Citește și

Pentru că brânza feta este unul dintre alimentele de bază ale grecilor, va fi prezentă și în rețeta de creveți cu sos de roșii la cuptor. Aceasta oferă mâncării un plus de cremozitate, dar și o aromă ușor acidulată. Descoperă care sunt top 4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de creveți Saganaki.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a decongela creveții, după care îi vei curăța. Creează o incizie superficială pe spatele creveților, folosind un cuțit cu vârful ascuțit. Pe acolo vei scoate intestinele. Clătește bine creveții cu apă rece și pune-i într-o sită, la scurs.

Între timp, curăță ceapa, usturoiul și ardeii. Clătește bine legumele curățate și toacă-le mărunt, ca pentru oricare altă mâncare gătită. Mărunțește bine și ardeiul uscat.

Cum prepari sosul picant de roșii pentru Creveți Saganaki

Adaugă câte 30 ml de ulei de măsline în două tigăi încăpătoare. Într-una vei prepara sosul de roșii, iar în cealaltă vei flamba creveții. Încinge uleiul într-una dintre cele două tigăi, pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă ceapa și călește-o până când își schimbă culoarea și devine transparentă. Adaugă usturoiul și călește-l și pe aceste timp de 30 de secunde.

Urmează roșiile cuburi împreună cu sucul în care au stat, dar și pasta de roșii. Mai adaugă ardeiul proaspăt și pe cel iute, uscat și bine mărunțit.

Presară sare și piper după gust și lasă sosul de roșii să fiarbă până când mai scade, iar ardeiul proaspăt este bine pătruns. Dacă sosul se reduce prea mult, completează-l cu puțină apă fierbinte.

Descoperă și o rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor.

Cum flambezi creveții și îi prepari la cuptor

Înainte de a flamba creveții pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așază a doua tigaie cu ulei pe flacăra aragazului și lasă uleiul să se încingă. Șterge creveții cu prosoape de hârtie și adaugă-i în tigaie. Prepară-i pentru aproximativ 45-50 de secunde pe fiecare parte, apoi toarnă peste ei băutura Ouzo. Lasă-i câteva secunde să se flambeze, apoi stinge focul.

Adaugă sosul de roșii într-un vas termorezistent și așază creveții deasupra acestuia. Din loc în loc adaugă bucăți mici de brânză feta pe deasupra sosului și printre creveți.

Introdu vasul în cuptor și prepară delicioșii creveți Saganaki timp de 7-10 minute, la 180 de grade Celsius. Servește-i direct din vas, calzi, presărați cu frunze de pătrunjel verde.

Tot din categoria rețetelor cu brânză feta îți mai recomandăm să încerci și rețeta de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor.

Citește și
Creveți Saganaki în bol maro
Galerie foto

Galerie foto

Creveți la tigaie amestecați cu o spatulă de silicon
Sos de roșii în tigaie cu o lingură de lemn
Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de plăcintă grecească cu cremă de griș, decorate cu zahăr pudră și frunze de mentă
Galerie foto
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Bol alb cu ciorbă de pui a la grec
Galerie foto
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide