Creveți Saganaki. Rețetă grecească de creveți cu sos de roșii și feta

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Dacă adori preparatele pe bază de creveți, încearcă și rețeta grecească de creveți Saganaki sau Saganaki shrimps. Este una dintre cele mai cunoscute rețete cu creveți, perfectă pentru un prânz delicios sau pentru o cină simplă și ușoară.

Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
Galerie foto

Galerie foto

Preparați în acest mod, creveții ies suculenți și aromați / Shutterstock

Denumirea rețetei a fost atribuită datorită vasului în care creveții sunt preparați la cuptor. În mod tradițional, aceștia se pun într-un vas din cupru denumit sagani. Din același vas se servește și mâncare după ce este scoasă din cuptor. În rețeta tradițională grecească creveții sunt flambați în Ouzo, una dintre băuturile lor tradiționale.

Citește și

Pentru că brânza feta este unul dintre alimentele de bază ale grecilor, va fi prezentă și în rețeta de creveți cu sos de roșii la cuptor. Aceasta oferă mâncării un plus de cremozitate, dar și o aromă ușor acidulată. Descoperă care sunt top 4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de creveți Saganaki.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a decongela creveții, după care îi vei curăța. Creează o incizie superficială pe spatele creveților, folosind un cuțit cu vârful ascuțit. Pe acolo vei scoate intestinele. Clătește bine creveții cu apă rece și pune-i într-o sită, la scurs.

Între timp, curăță ceapa, usturoiul și ardeii. Clătește bine legumele curățate și toacă-le mărunt, ca pentru oricare altă mâncare gătită. Mărunțește bine și ardeiul uscat.

Cum prepari sosul picant de roșii pentru Creveți Saganaki

Adaugă câte 30 ml de ulei de măsline în două tigăi încăpătoare. Într-una vei prepara sosul de roșii, iar în cealaltă vei flamba creveții. Încinge uleiul într-una dintre cele două tigăi, pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă ceapa și călește-o până când își schimbă culoarea și devine transparentă. Adaugă usturoiul și călește-l și pe aceste timp de 30 de secunde.

Urmează roșiile cuburi împreună cu sucul în care au stat, dar și pasta de roșii. Mai adaugă ardeiul proaspăt și pe cel iute, uscat și bine mărunțit.

Presară sare și piper după gust și lasă sosul de roșii să fiarbă până când mai scade, iar ardeiul proaspăt este bine pătruns. Dacă sosul se reduce prea mult, completează-l cu puțină apă fierbinte.

Descoperă și o rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor.

Cum flambezi creveții și îi prepari la cuptor

Înainte de a flamba creveții pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așază a doua tigaie cu ulei pe flacăra aragazului și lasă uleiul să se încingă. Șterge creveții cu prosoape de hârtie și adaugă-i în tigaie. Prepară-i pentru aproximativ 45-50 de secunde pe fiecare parte, apoi toarnă peste ei băutura Ouzo. Lasă-i câteva secunde să se flambeze, apoi stinge focul.

Adaugă sosul de roșii într-un vas termorezistent și așază creveții deasupra acestuia. Din loc în loc adaugă bucăți mici de brânză feta pe deasupra sosului și printre creveți.

Introdu vasul în cuptor și prepară delicioșii creveți Saganaki timp de 7-10 minute, la 180 de grade Celsius. Servește-i direct din vas, calzi, presărați cu frunze de pătrunjel verde.

Tot din categoria rețetelor cu brânză feta îți mai recomandăm să încerci și rețeta de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor.

Citește și
Creveți Saganaki în bol maro
Galerie foto

Galerie foto

Creveți la tigaie amestecați cu o spatulă de silicon
Sos de roșii în tigaie cu o lingură de lemn
Creveți Saganaki în bol maro, pe un ștergar în carouri
+1
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de plăcintă grecească cu cremă de griș, decorate cu zahăr pudră și frunze de mentă
Galerie foto
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Plăcintă grecească cu cremă de griș. Rețeta Galaktoboureko
Bol alb cu ciorbă de pui a la grec
Galerie foto
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei secțiuni de blat de tort
12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
05:30
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
9 decembrie, 15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
9 decembrie, 09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
9 decembrie, 07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
9 decembrie, 07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Concedieri masive la Bosch Timișoara. Sute de angajați vor fi dați afară în următorii 5 ani
Concedieri masive la Bosch Timișoara. Sute de angajați vor fi dați afară în următorii 5 ani
Concedieri masive la Bosch Timișoara. Sute de angajați vor fi dați afară în următorii 5 ani
În ce a investit Adrian Ilie primul milion de dolari! Din ce face acum o avere: amp;#8220;E mai bine să nu ştie lumea”
În ce a investit Adrian Ilie primul milion de dolari! Din ce face acum o avere: amp;#8220;E mai bine să nu ştie lumea”
În ce a investit Adrian Ilie primul milion de dolari! Din ce face acum o avere: amp;#8220;E mai bine să nu ştie lumea”
Ioana Blaj, în doliu. Actrița din Lia - Soția soțului meu a pierdut o ființă dragă
Ioana Blaj, în doliu. Actrița din Lia - Soția soțului meu a pierdut o ființă dragă
Ioana Blaj, în doliu. Actrița din Lia - Soția soțului meu a pierdut o ființă dragă
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
fresh
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
închide