Paella cu fructe de mare. O rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolă
Dacă obișnuiești să prepari sau să comanzi în restaurante fructe de mare, îți recomandăm să încerci acasă rețeta de paella cu fructe de mare. Este o rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolă.
Galerie foto
Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, această mâncare se prepară foarte simplu și într-un timp relativ scurt. În plus, fructele de mare sunt și foarte benefice organismului, având un conținut bogat în vitamine și proteine.
Fructele de mare sunt de fapt un ansamblu de vietăți maritime cum ar fi crustaceele, moluștele, pești și alge marine. Dintre crustacee, cele mai populare sunt creveții, homarii, crabii, langustele și racii. Dintre moluște, cel mai frecvent folosite în preparate sunt scoicile, midiile, stridiile, calamarii și caracatițele.
Fructele de mare sunt considerate mai sănătoase printre alimente, deoarece conțin o concentrație foarte mică de lipide și carbohidrați. Fiind sărace în aceste elemente, au și un conținut scăzut de calorii.
În schimb, au un conținut bogat de acizi grași omega-3. Aceștia sunt aliați puternici în lupta împotriva excesului de colesterol. Au și un conținut bogat de vitamine precum vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina D si E. În plus, conțin o cantitate mare de iod, necesar pentru sinteza hormonilor tiroidieni.
Introdu și tu fructele de mare în meniurile tale pentru a beneficia de proprietățile lor benefice asupra organismului. Începe cu rețeta de orez spaniol sau paella cu fructe de mare pe care o găsești detaliată în cele ce urmează.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea fructelor de mare care necesită mai mult timp decât prepararea lor. De obicei paella se prepară într-o tigaie specială cu aceeași denumire. În lipsa acesteia poți folosi și o tigaie wok.
Cum pregătești ingredientele pentru Paella cu fructe de mare
Curăță midiile foarte bine folosind o perie aspră, burete de sârmă, astfel încât suprafața scoicilor să fie curată, fără alte impurități. Pune-le într-un vas cu apă rece pentru 20-30 de minute să elimine granulele de nisip. Apoi scurge-le bine și pune-le într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Rumenește midiile timp de 8-10 minute sau până când se desfac toate. Pe cele care rămân închise, aruncă-le. Lichidul rămas în cratiță adaugă-l fierbinte peste șofranul pus într-un bol,
Spală creveții cu apă rece și îndepărtează-le intestinele cu o scobitoare.
Descoperă și o rețetă de creveți cu sos de roșii.
Procedează în același mod ca și creveții și cu langustinele. Apoi curăță calamarii și taie-i în inele mai grosiere.
Pune uleiul în tigaia specială și lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă pe rând creveții și langustinele. Prăjește-le pentru 1-2 minute pe fiecare parte. Apoi transferă-le pe o farfurie.
În locul lor adaugă în tigaie ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Călește-le și pe acestea pentru 1-2 minute. Apoi adaugă calamarii și lasă-i la preparat pentru alte 2 minute. Adaugă ardeiul gras tăiat în fâșii.
Urmează orezul, boiaua iute, lichidul de la filamentele de șofran și supa de legume. Fierbe paella cu fructe de mare la foc mic fără a amesteca. Doar agită tigaia din când în când. Potrivește gustul cu sare, dacă mai necesită.
Când orezul a absorbit aproape tot lichidul, așază deasupra lui creveții, langustinele și midiile. Stinge focul și acoperă tigaia cu un capac. Lasă mâncarea acoperită timp de 10 minute, pentru ca orezul să se hidrateze și să absoarbă tot lichidul.
Potrivește gustul cu suc de lămâie și servește paella cu fructe de mare caldă, garnisită cu mazăre verde.
Descoperă și care sunt cele mai folosite tipuri de orez și cum este recomandat să le gătești.
Galerie foto