Paella cu fructe de mare. O rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Spaniolă

Dacă obișnuiești să prepari sau să comanzi în restaurante fructe de mare, îți recomandăm să încerci acasă rețeta de paella cu fructe de mare. Este o rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolă.

Paella cu fructe de mare în tigaie, alături de un bol cu felii de lămâie, o sticlă de ulei și un bol cu mazăre
Galerie foto

Galerie foto

Paella cu fructe de mare se servește caldă garnisită cu mazăre verde / Shutterstock

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, această mâncare se prepară foarte simplu și într-un timp relativ scurt. În plus, fructele de mare sunt și foarte benefice organismului, având un conținut bogat în vitamine și proteine.

Fructele de mare sunt de fapt un ansamblu de vietăți maritime cum ar fi crustaceele, moluștele, pești și alge marine. Dintre crustacee, cele mai populare sunt creveții, homarii, crabii, langustele și racii. Dintre moluște, cel mai frecvent folosite în preparate sunt scoicile, midiile, stridiile, calamarii și caracatițele.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele de mare sunt considerate mai sănătoase printre alimente, deoarece conțin o concentrație foarte mică de lipide și carbohidrați. Fiind sărace în aceste elemente, au și un conținut scăzut de calorii.

În schimb, au un conținut bogat de acizi grași omega-3. Aceștia sunt aliați puternici în lupta împotriva excesului de colesterol. Au și un conținut bogat de vitamine precum vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina D si E. În plus, conțin o cantitate mare de iod, necesar pentru sinteza hormonilor tiroidieni.

Introdu și tu fructele de mare în meniurile tale pentru a beneficia de proprietățile lor benefice asupra organismului. Începe cu rețeta de orez spaniol sau paella cu fructe de mare pe care o găsești detaliată în cele ce urmează.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor de mare care necesită mai mult timp decât prepararea lor. De obicei paella se prepară într-o tigaie specială cu aceeași denumire. În lipsa acesteia poți folosi și o tigaie wok.

Cum pregătești ingredientele pentru Paella cu fructe de mare

Curăță midiile foarte bine folosind o perie aspră, burete de sârmă, astfel încât suprafața scoicilor să fie curată, fără alte impurități. Pune-le într-un vas cu apă rece pentru 20-30 de minute să elimine granulele de nisip. Apoi scurge-le bine și pune-le într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Rumenește midiile timp de 8-10 minute sau până când se desfac toate. Pe cele care rămân închise, aruncă-le. Lichidul rămas în cratiță adaugă-l fierbinte peste șofranul pus într-un bol,

Spală creveții cu apă rece și îndepărtează-le intestinele cu o scobitoare.

Descoperă și o rețetă de creveți cu sos de roșii.

Procedează în același mod ca și creveții și cu langustinele. Apoi curăță calamarii și taie-i în inele mai grosiere.

Pune uleiul în tigaia specială și lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă pe rând creveții și langustinele. Prăjește-le pentru 1-2 minute pe fiecare parte. Apoi transferă-le pe o farfurie.

În locul lor adaugă în tigaie ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Călește-le și pe acestea pentru 1-2 minute. Apoi adaugă calamarii și lasă-i la preparat pentru alte 2 minute. Adaugă ardeiul gras tăiat în fâșii.

Urmează orezul, boiaua iute, lichidul de la filamentele de șofran și supa de legume. Fierbe paella cu fructe de mare la foc mic fără a amesteca. Doar agită tigaia din când în când. Potrivește gustul cu sare, dacă mai necesită.

Când orezul a absorbit aproape tot lichidul, așază deasupra lui creveții, langustinele și midiile. Stinge focul și acoperă tigaia cu un capac. Lasă mâncarea acoperită timp de 10 minute, pentru ca orezul să se hidrateze și să absoarbă tot lichidul.

Potrivește gustul cu suc de lămâie și servește paella cu fructe de mare caldă, garnisită cu mazăre verde.

Descoperă și care sunt cele mai folosite tipuri de orez și cum este recomandat să le gătești.

Citește și
Paella cu fructe de mare în tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Creveți în tigaie
Fructe de mare cu ardei gras, roșu
Paella cu fructe de mare în tigaie, alături de un bol cu felii de lămâie, o sticlă de ulei și un bol cu mazăre
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
fritto misto așezat pe o farfurie, alături de hârtie de copt
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Creveți cu usturoi în farfurie, decorați cu pătrunjel verde, alături de usturoi, chili și lămâie
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Surf and turf servit pe o pe o farfurie alături de un sos
Surf and turf, combinația perfectă de carne de vită și fructe de mare
Surf and turf, combinația perfectă de carne de vită și fructe de mare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Ciprian Ciucu: Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide