Paella cu fructe de mare. O rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Spaniolă

Dacă obișnuiești să prepari sau să comanzi în restaurante fructe de mare, îți recomandăm să încerci acasă rețeta de paella cu fructe de mare. Este o rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolă.

Paella cu fructe de mare în tigaie, alături de un bol cu felii de lămâie, o sticlă de ulei și un bol cu mazăre
Galerie foto

Galerie foto

Paella cu fructe de mare se servește caldă garnisită cu mazăre verde / Shutterstock

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, această mâncare se prepară foarte simplu și într-un timp relativ scurt. În plus, fructele de mare sunt și foarte benefice organismului, având un conținut bogat în vitamine și proteine.

Fructele de mare sunt de fapt un ansamblu de vietăți maritime cum ar fi crustaceele, moluștele, pești și alge marine. Dintre crustacee, cele mai populare sunt creveții, homarii, crabii, langustele și racii. Dintre moluște, cel mai frecvent folosite în preparate sunt scoicile, midiile, stridiile, calamarii și caracatițele.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele de mare sunt considerate mai sănătoase printre alimente, deoarece conțin o concentrație foarte mică de lipide și carbohidrați. Fiind sărace în aceste elemente, au și un conținut scăzut de calorii.

În schimb, au un conținut bogat de acizi grași omega-3. Aceștia sunt aliați puternici în lupta împotriva excesului de colesterol. Au și un conținut bogat de vitamine precum vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina D si E. În plus, conțin o cantitate mare de iod, necesar pentru sinteza hormonilor tiroidieni.

Introdu și tu fructele de mare în meniurile tale pentru a beneficia de proprietățile lor benefice asupra organismului. Începe cu rețeta de orez spaniol sau paella cu fructe de mare pe care o găsești detaliată în cele ce urmează.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor de mare care necesită mai mult timp decât prepararea lor. De obicei paella se prepară într-o tigaie specială cu aceeași denumire. În lipsa acesteia poți folosi și o tigaie wok.

Cum pregătești ingredientele pentru Paella cu fructe de mare

Curăță midiile foarte bine folosind o perie aspră, burete de sârmă, astfel încât suprafața scoicilor să fie curată, fără alte impurități. Pune-le într-un vas cu apă rece pentru 20-30 de minute să elimine granulele de nisip. Apoi scurge-le bine și pune-le într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Rumenește midiile timp de 8-10 minute sau până când se desfac toate. Pe cele care rămân închise, aruncă-le. Lichidul rămas în cratiță adaugă-l fierbinte peste șofranul pus într-un bol,

Spală creveții cu apă rece și îndepărtează-le intestinele cu o scobitoare.

Descoperă și o rețetă de creveți cu sos de roșii.

Procedează în același mod ca și creveții și cu langustinele. Apoi curăță calamarii și taie-i în inele mai grosiere.

Pune uleiul în tigaia specială și lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă pe rând creveții și langustinele. Prăjește-le pentru 1-2 minute pe fiecare parte. Apoi transferă-le pe o farfurie.

În locul lor adaugă în tigaie ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Călește-le și pe acestea pentru 1-2 minute. Apoi adaugă calamarii și lasă-i la preparat pentru alte 2 minute. Adaugă ardeiul gras tăiat în fâșii.

Urmează orezul, boiaua iute, lichidul de la filamentele de șofran și supa de legume. Fierbe paella cu fructe de mare la foc mic fără a amesteca. Doar agită tigaia din când în când. Potrivește gustul cu sare, dacă mai necesită.

Când orezul a absorbit aproape tot lichidul, așază deasupra lui creveții, langustinele și midiile. Stinge focul și acoperă tigaia cu un capac. Lasă mâncarea acoperită timp de 10 minute, pentru ca orezul să se hidrateze și să absoarbă tot lichidul.

Potrivește gustul cu suc de lămâie și servește paella cu fructe de mare caldă, garnisită cu mazăre verde.

Descoperă și care sunt cele mai folosite tipuri de orez și cum este recomandat să le gătești.

Citește și
Paella cu fructe de mare în tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Creveți în tigaie
Fructe de mare cu ardei gras, roșu
Paella cu fructe de mare în tigaie, alături de un bol cu felii de lămâie, o sticlă de ulei și un bol cu mazăre
+1
CELE MAI CITITE
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
rețete cu sfeclă
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Supă finlandeză de somon în bol alb
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
fritto misto așezat pe o farfurie, alături de hârtie de copt
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Creveți cu usturoi în farfurie, decorați cu pătrunjel verde, alături de usturoi, chili și lămâie
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Surf and turf servit pe o pe o farfurie alături de un sos
Surf and turf, combinația perfectă de carne de vită și fructe de mare
Surf and turf, combinația perfectă de carne de vită și fructe de mare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
5 decembrie, 01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
5 decembrie, 01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
4 decembrie, 06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
4 decembrie, 05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
4 decembrie, 05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 37, 38 și 39 din 5 decembrie 2025. Ce veste a primit Anda de la medic
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 37, 38 și 39 din 5 decembrie 2025. Ce veste a primit Anda de la medic
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 37, 38 și 39 din 5 decembrie 2025. Ce veste a primit Anda de la medic
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
închide