Cuburi din supă concentrată de pui, pentru mâncăruri delicioase
Dacă te întrebi ce să mai adaugi în mâncăruri pentru gusturi delicioase, avem pentru tine o rețetă de cuburi din supă concentrată de pui. Nu mai trebuie să le procuri din magazinele alimentare. Le poți prepara cu ușurință în propria bucătărie.
Galerie foto
Poți prepara cuburile și atunci când vrei să gătești o mâncare cu carne de pui. Fierbi carnea separat, dar în puțină apă, pentru a ieși supa concentrată. Folosești carnea la mâncarea respectivă, iar supa o pui în recipientele pentru cuburi de gheață. Împreună cu carnea de pui adaugi în supă și legume, verdețuri și condimente, pentru gusturi deosebite. Le poți folosi ulterior pentru a da gust ciorbelor și supelor, mâncărurilor scăzute, dar și sosurilor. Le poți folosi și pentru câte o porție de supă instant, atunci când nu ai timp de stat în bucătărie. Încălzești puțină apă, adaugi 2-3 cuburi de supă și le lași până când se dizolvă. Mai adaugi verdeață proaspătă și te poți bucura de gustul delicios al unei supe preparate în cel mai scurt timp.
Descoperă aici și o rețetă de vegeta de casă din legume și verdețuri. Este mult mai sănătoasă atunci când este preparată în casă, fără conservanți și alte adaosuri neprietenoase organismului. Poate fi combinată cu delicioasele cuburi din supă concentrată de pui, a căror rețetă o vei descoperi detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Ingredientele pentru prepararea supei concentrate din carne de pui le poate alege fiecare după propriul gust. Se pot adăuga mai multe legume și condimentele preferate.
Descoperă și o rețetă de supă picantă de pui cu legume, pentru o zi răcoroasă.
Cum prepari cuburi din supă concentrată de pui
Porționează carnea de pui în bucăți cât mai mici pentru a fierbe mai rapid și a profita de gustul maxim al cărnii. Pune carnea la fiert în apă rece și las-o să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Îndepărtează spuma cu o sită, apoi adaugă sarea. Amestecă bine până când sarea este dizolvată. Adaugă legumele curățate și tocate mai mărunt.
Folosind o cantitate de apă mai mică și o cantitate mei mare de legume și carne, supa va fi foarte concentrată, la fel și gustul.
Spre finalul de fierbere a supei, pentru un gust mai deosebit, mai poți adăuga și legume uscate și măcinate fin. Prin uscare gustul legumelor va fi mai accentuat.
Strecoară supa printr-o sită deasă și las-o la răcit. Apoi o poți pune în recipientele de plastic pentru cuburi de gheață.
Acoperă recipientele cu folie de prospețime și pune-le în congelator. Lasă-le până când cuburile de supă sunt perfect înghețate și scoate-le din forme. Pune minunatele cuburi din supă concentrată de pui în pungi de congelator, împachetându-le mai degajate, pentru a le putea desface mai ușor, câte unul.
Descoperă și o rețetă de supă de pui cu legume și paste, gustoasă și consistentă.