3 rețete cu piept de pui. Preparate delicioase pe care să le încerci la cină

Pieptul de pui este pe cât de consumat, pe atât de blamat. Are avantajul că este versatil și nu are multe grăsimi, dar în același timp multă lume se ferește de el pentru că poate fi fad dacă nu este gătit corect. Totuși, respectând câteva reguli poți să obții preparate cu adevărat delicioase. Iată 3 rețete cu piept de pui pe care vei vrea să le gătești la pentru fiecare cină. Vezi ce recomandări fac bucătarii specialiști.

Trei bucăți de piept de pui gătite și servite pe un tocător de lemn
Pieptul de pui trebuie să aibă temperatura camerei înainte de a-l găti / Shutterstock

Atunci când este gătit corect pieptul de pui poate fi incredibil de suculent și un punct de plecare excelent pentru orice preparate pe care dorești să îl gătești. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când gătești piept de pui.

Dacă gătești piept de pui congelat asigură-te că este dezghețat complet înainte de utilizare, pentru că se poate găti neuniform. Îl vei decongela lăsându-l peste noapte la frigider. Ideal este să lași pieptul de pui să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l găti atunci când îl scoți de la frigider.

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să uniformizezi grosimea bucății de carne. Bate pieptul de pui punând folie alimentară deasupra pentru a nu face dezastru în bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piept de pui crocant cu sos de roșii

Pieptul de pui crocant cu sos de roșii se poate servi cu salată de crudități, cu piure de legume sau de cartofi sau cu murături.

Piepet de pui în crustă de parmezan servit pe o farfurie albă
Pieptul de pui cu parmezan este foarte suculent / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 150 g pesmet
  • 60 g semințe de pin măcinate fin
  • 60 g + 2 linguri parmezan ras, împărțit
  • ½ linguriță de usturoi pudră
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de de piper măcinat
  • 4 bucăți de piept de pui
  • 150 g făină
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 800 g roșii tocate
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 linguriță de amestec de ierburi uscate
  • 1 praf de fulgi de chili
  • 150 gmozzarella proaspătă, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron se sparge oul și se bate cu o furculiță. Apoi se lasă deoparte.

Într-un alt castron, se pun pesmetul, semințele de pin, 60 g parmezan ras, pudra de usturoi, oregano, sarea și piperul, apoi se amestecă până când totul se omogenizează.

Se ia o bucată de piept de pui, se trece printr-un strat de făină, apoi se trece prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet. Trebuie să fie bine acoperit. Se repetă procesul cu toate bucățile de piept de pui.

Într-o tigaie largă, se încing 2 linguri de ulei de măsline și se pun bucățile de piept de pui astfel încât să nu fie înghesuite. Se lasă 3 minute pe fiecare parte până devin aurii. Puiul nu trebuie să fie gătit complet, deoarece se va mai găti și la cuptor. Se scot și se lasă deoparte.

Se șterge tigaia și se adaugă și ultima lingură de ulei de măsline și ceapa tocată mărunt. Se prăjește 4 minute până devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul tocat și se mai lasă încă 2 minute.

Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Iată ce spun specialiștii.

Se adaugă roșiile, zahărul brun, ierburile amestecate și praful de fulgi de chili si se lasă să fiarbă 5 minute.

Odată ce sosul de roșii s-a fiert, se toarnă într-o tavă mare de cuptor, iar deasupra lui se pun bucățile de piept de pui. Deasupra de presară mozzarella și restul de parmezan. Se dă tava la cuptor și se lasă 25 de minute. Se scoate din cuptor și se ornează cu busuioc proaspăt înainte de servire.

Piept de pui cu susan la crockpot

Pieptul de pui cu susan are o inspirație asiatică, fiind o combinație de mai multe gusturi care te va fascina.

Pui cu susan servit într-o tigaie mare
Puiul cu susan se poate servi cu orez / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg de piept de pui dezosat și fără piele
  • 70 ml sos de soia
  • 70 ml ketchup
  • 50 g miere
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă, tăiată cubulețe
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • ¼ de linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 lingură de apa
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Se pun bucățile de piept de pui în vasul de la crockpot.

Într-un castron de mărime medie, se amestecă sosul de soia, ketchup, mierea, uleiul de susan, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul tocat și fulgii de ardei roșu. Apoi se toarnă peste pieptul de pui.

Se acoperă și se gătește la foc mic 3-4 ore, până când puiul este gătit complet. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească.

Se amestecă amidonul de porumb și apa și se adăugă la lichidul din crockpot. Se dă aparatul la temperatura maximă și se gătește sosul 10-15 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă.

Se tocă puiul și se adaugă în sosul din aparat. Se adaugă sare și piper după gust. Se servește imediat.

Piept de pui cu sos de ceapă în stil franțuzesc

Sosul de ceapă dă acestui preparat un gust dulce pe care îl vei adora. Servește-l cu piure de conopidă sau cu legume trase la tigaie.

O tigaie în care se află trei bucăți de piept de pui cu ceapă
Poți aroma pieptul de pui cu crenguțe de rozmarin / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 cepe galbene
  • 120 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 160 ml supă de vită
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 4 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 200 g brânză Gruyere, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C.  

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se feliază grosier ceapa. Usturoiul se feliază subțire. Se adaugă  untul într-o tigaie mare și se pune la foc mediu. Odată topit, se adaugă ceapa și ½ linguriță de sare. Se  acoperă și se gătește 7- 9 minute, amestecând la fiecare 2-3 minute.

Apoi se ia capacul și se lasă ceapa să fiarbă până când umezeala se evaporă și începe să devină aurie, aproximativ 8-10 minute. Se amestecă la fiecare 1-2 minute. Apoi se adaugă usturoiul, piperul negru și crenguțele de cimbru. Se amestecă și se fierbe timp de 1 minut.

După aceea se pune oțetul balsamic, se amestecă și se lasă 30 de secunde. Apoi se pune supa de vită, se amestecă și se lasă până scade la o consistență asemănătoare gemului, aproximativ 10 minute. Se scot tulpinile de cimbru și se aruncă.

Se oprește focul și se scoate aproximativ ⅔ din ceapă din tigaie și se lasă deoparte. Se întinde uniform restul de ceapă pe fundul unui vas potrivit pentru cuptor.

Se asezonează pieptul de pui pe ambele părți cu restul de sare și se pune deasupra cepei. Se acoperă cu ceapa rămasă. Se presară uniform brânza Gruyere peste puiul acoperit cu ceapă. Se dă la cuptor 15-20 de minute, până când temperatura internă a puiului ajunge la 73°C.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
marry me chicken
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
carne de pui și condimente pe o masă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
panna cotta cu rodie
06:41
Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Cât timp se ţin alimentele la congelator
05:34
Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
Locuri murdare din bucătărie
05:24
3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi 3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Ce se întâmplă cu vremea după Crăciun. Val de ger şi viscol în unele zone. Prognoza pentru luna ianuarie
Ce se întâmplă cu vremea după Crăciun. Val de ger şi viscol în unele zone. Prognoza pentru luna ianuarie
Ce se întâmplă cu vremea după Crăciun. Val de ger şi viscol în unele zone. Prognoza pentru luna ianuarie
Momentul în care milionarul a venit cu un răspuns devastator după ce a fost umilit doar pentru că este român
Momentul în care milionarul a venit cu un răspuns devastator după ce a fost umilit doar pentru că este român
Momentul în care milionarul a venit cu un răspuns devastator după ce a fost umilit doar pentru că este român
Mesaje de La mulți ani de Sfântul Ștefan 2025: Urări creștine și felicitări cu imagini pentru sărbătoriții zilei
Mesaje de „La mulți ani” de Sfântul Ștefan 2025: Urări creștine și felicitări cu imagini pentru sărbătoriții zilei
Mesaje de „La mulți ani” de Sfântul Ștefan 2025: Urări creștine și felicitări cu imagini pentru sărbătoriții zilei
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide