3 rețete cu piept de pui. Preparate delicioase pe care să le încerci la cină

Pieptul de pui este pe cât de consumat, pe atât de blamat. Are avantajul că este versatil și nu are multe grăsimi, dar în același timp multă lume se ferește de el pentru că poate fi fad dacă nu este gătit corect. Totuși, respectând câteva reguli poți să obții preparate cu adevărat delicioase. Iată 3 rețete cu piept de pui pe care vei vrea să le gătești la pentru fiecare cină. Vezi ce recomandări fac bucătarii specialiști.

Trei bucăți de piept de pui gătite și servite pe un tocător de lemn
Pieptul de pui trebuie să aibă temperatura camerei înainte de a-l găti / Shutterstock

Atunci când este gătit corect pieptul de pui poate fi incredibil de suculent și un punct de plecare excelent pentru orice preparate pe care dorești să îl gătești. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când gătești piept de pui.

Dacă gătești piept de pui congelat asigură-te că este dezghețat complet înainte de utilizare, pentru că se poate găti neuniform. Îl vei decongela lăsându-l peste noapte la frigider. Ideal este să lași pieptul de pui să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l găti atunci când îl scoți de la frigider.

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să uniformizezi grosimea bucății de carne. Bate pieptul de pui punând folie alimentară deasupra pentru a nu face dezastru în bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piept de pui crocant cu sos de roșii

Pieptul de pui crocant cu sos de roșii se poate servi cu salată de crudități, cu piure de legume sau de cartofi sau cu murături.

Piepet de pui în crustă de parmezan servit pe o farfurie albă
Pieptul de pui cu parmezan este foarte suculent / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 150 g pesmet
  • 60 g semințe de pin măcinate fin
  • 60 g + 2 linguri parmezan ras, împărțit
  • ½ linguriță de usturoi pudră
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de de piper măcinat
  • 4 bucăți de piept de pui
  • 150 g făină
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 800 g roșii tocate
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 linguriță de amestec de ierburi uscate
  • 1 praf de fulgi de chili
  • 150 gmozzarella proaspătă, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron se sparge oul și se bate cu o furculiță. Apoi se lasă deoparte.

Într-un alt castron, se pun pesmetul, semințele de pin, 60 g parmezan ras, pudra de usturoi, oregano, sarea și piperul, apoi se amestecă până când totul se omogenizează.

Se ia o bucată de piept de pui, se trece printr-un strat de făină, apoi se trece prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet. Trebuie să fie bine acoperit. Se repetă procesul cu toate bucățile de piept de pui.

Într-o tigaie largă, se încing 2 linguri de ulei de măsline și se pun bucățile de piept de pui astfel încât să nu fie înghesuite. Se lasă 3 minute pe fiecare parte până devin aurii. Puiul nu trebuie să fie gătit complet, deoarece se va mai găti și la cuptor. Se scot și se lasă deoparte.

Se șterge tigaia și se adaugă și ultima lingură de ulei de măsline și ceapa tocată mărunt. Se prăjește 4 minute până devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul tocat și se mai lasă încă 2 minute.

Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Iată ce spun specialiștii.

Se adaugă roșiile, zahărul brun, ierburile amestecate și praful de fulgi de chili si se lasă să fiarbă 5 minute.

Odată ce sosul de roșii s-a fiert, se toarnă într-o tavă mare de cuptor, iar deasupra lui se pun bucățile de piept de pui. Deasupra de presară mozzarella și restul de parmezan. Se dă tava la cuptor și se lasă 25 de minute. Se scoate din cuptor și se ornează cu busuioc proaspăt înainte de servire.

Piept de pui cu susan la crockpot

Pieptul de pui cu susan are o inspirație asiatică, fiind o combinație de mai multe gusturi care te va fascina.

Pui cu susan servit într-o tigaie mare
Puiul cu susan se poate servi cu orez / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg de piept de pui dezosat și fără piele
  • 70 ml sos de soia
  • 70 ml ketchup
  • 50 g miere
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă, tăiată cubulețe
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • ¼ de linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 lingură de apa
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Se pun bucățile de piept de pui în vasul de la crockpot.

Într-un castron de mărime medie, se amestecă sosul de soia, ketchup, mierea, uleiul de susan, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul tocat și fulgii de ardei roșu. Apoi se toarnă peste pieptul de pui.

Se acoperă și se gătește la foc mic 3-4 ore, până când puiul este gătit complet. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească.

Se amestecă amidonul de porumb și apa și se adăugă la lichidul din crockpot. Se dă aparatul la temperatura maximă și se gătește sosul 10-15 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă.

Se tocă puiul și se adaugă în sosul din aparat. Se adaugă sare și piper după gust. Se servește imediat.

Piept de pui cu sos de ceapă în stil franțuzesc

Sosul de ceapă dă acestui preparat un gust dulce pe care îl vei adora. Servește-l cu piure de conopidă sau cu legume trase la tigaie.

O tigaie în care se află trei bucăți de piept de pui cu ceapă
Poți aroma pieptul de pui cu crenguțe de rozmarin / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 cepe galbene
  • 120 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 160 ml supă de vită
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 4 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 200 g brânză Gruyere, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C.  

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se feliază grosier ceapa. Usturoiul se feliază subțire. Se adaugă  untul într-o tigaie mare și se pune la foc mediu. Odată topit, se adaugă ceapa și ½ linguriță de sare. Se  acoperă și se gătește 7- 9 minute, amestecând la fiecare 2-3 minute.

Apoi se ia capacul și se lasă ceapa să fiarbă până când umezeala se evaporă și începe să devină aurie, aproximativ 8-10 minute. Se amestecă la fiecare 1-2 minute. Apoi se adaugă usturoiul, piperul negru și crenguțele de cimbru. Se amestecă și se fierbe timp de 1 minut.

După aceea se pune oțetul balsamic, se amestecă și se lasă 30 de secunde. Apoi se pune supa de vită, se amestecă și se lasă până scade la o consistență asemănătoare gemului, aproximativ 10 minute. Se scot tulpinile de cimbru și se aruncă.

Se oprește focul și se scoate aproximativ ⅔ din ceapă din tigaie și se lasă deoparte. Se întinde uniform restul de ceapă pe fundul unui vas potrivit pentru cuptor.

Se asezonează pieptul de pui pe ambele părți cu restul de sare și se pune deasupra cepei. Se acoperă cu ceapa rămasă. Se presară uniform brânza Gruyere peste puiul acoperit cu ceapă. Se dă la cuptor 15-20 de minute, până când temperatura internă a puiului ajunge la 73°C.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, servit cu spaghete integrale
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Mai multe bucăți de piept de pui pe un tocător de lemn
Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Tudor a făcut contestație la matematică, nemulțumit de 9,90. Ce nota a primit după corectare, la Bac
Tudor a făcut contestație la matematică, nemulțumit de 9,90. Ce nota a primit după corectare, la Bac
Tudor a făcut contestație la matematică, nemulțumit de 9,90. Ce nota a primit după corectare, la Bac
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide