3 rețete cu piept de pui. Preparate delicioase pe care să le încerci la cină

Pieptul de pui este pe cât de consumat, pe atât de blamat. Are avantajul că este versatil și nu are multe grăsimi, dar în același timp multă lume se ferește de el pentru că poate fi fad dacă nu este gătit corect. Totuși, respectând câteva reguli poți să obții preparate cu adevărat delicioase. Iată 3 rețete cu piept de pui pe care vei vrea să le gătești la pentru fiecare cină. Vezi ce recomandări fac bucătarii specialiști.

Trei bucăți de piept de pui gătite și servite pe un tocător de lemn
Pieptul de pui trebuie să aibă temperatura camerei înainte de a-l găti / Shutterstock

Atunci când este gătit corect pieptul de pui poate fi incredibil de suculent și un punct de plecare excelent pentru orice preparate pe care dorești să îl gătești. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când gătești piept de pui.

Dacă gătești piept de pui congelat asigură-te că este dezghețat complet înainte de utilizare, pentru că se poate găti neuniform. Îl vei decongela lăsându-l peste noapte la frigider. Ideal este să lași pieptul de pui să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l găti atunci când îl scoți de la frigider.

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să uniformizezi grosimea bucății de carne. Bate pieptul de pui punând folie alimentară deasupra pentru a nu face dezastru în bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piept de pui crocant cu sos de roșii

Pieptul de pui crocant cu sos de roșii se poate servi cu salată de crudități, cu piure de legume sau de cartofi sau cu murături.

Piepet de pui în crustă de parmezan servit pe o farfurie albă
Pieptul de pui cu parmezan este foarte suculent / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 150 g pesmet
  • 60 g semințe de pin măcinate fin
  • 60 g + 2 linguri parmezan ras, împărțit
  • ½ linguriță de usturoi pudră
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de de piper măcinat
  • 4 bucăți de piept de pui
  • 150 g făină
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 800 g roșii tocate
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 linguriță de amestec de ierburi uscate
  • 1 praf de fulgi de chili
  • 150 gmozzarella proaspătă, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron se sparge oul și se bate cu o furculiță. Apoi se lasă deoparte.

Într-un alt castron, se pun pesmetul, semințele de pin, 60 g parmezan ras, pudra de usturoi, oregano, sarea și piperul, apoi se amestecă până când totul se omogenizează.

Se ia o bucată de piept de pui, se trece printr-un strat de făină, apoi se trece prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet. Trebuie să fie bine acoperit. Se repetă procesul cu toate bucățile de piept de pui.

Într-o tigaie largă, se încing 2 linguri de ulei de măsline și se pun bucățile de piept de pui astfel încât să nu fie înghesuite. Se lasă 3 minute pe fiecare parte până devin aurii. Puiul nu trebuie să fie gătit complet, deoarece se va mai găti și la cuptor. Se scot și se lasă deoparte.

Se șterge tigaia și se adaugă și ultima lingură de ulei de măsline și ceapa tocată mărunt. Se prăjește 4 minute până devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul tocat și se mai lasă încă 2 minute.

Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Iată ce spun specialiștii.

Se adaugă roșiile, zahărul brun, ierburile amestecate și praful de fulgi de chili si se lasă să fiarbă 5 minute.

Odată ce sosul de roșii s-a fiert, se toarnă într-o tavă mare de cuptor, iar deasupra lui se pun bucățile de piept de pui. Deasupra de presară mozzarella și restul de parmezan. Se dă tava la cuptor și se lasă 25 de minute. Se scoate din cuptor și se ornează cu busuioc proaspăt înainte de servire.

Piept de pui cu susan la crockpot

Pieptul de pui cu susan are o inspirație asiatică, fiind o combinație de mai multe gusturi care te va fascina.

Pui cu susan servit într-o tigaie mare
Puiul cu susan se poate servi cu orez / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg de piept de pui dezosat și fără piele
  • 70 ml sos de soia
  • 70 ml ketchup
  • 50 g miere
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă, tăiată cubulețe
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • ¼ de linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 lingură de apa
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Se pun bucățile de piept de pui în vasul de la crockpot.

Într-un castron de mărime medie, se amestecă sosul de soia, ketchup, mierea, uleiul de susan, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul tocat și fulgii de ardei roșu. Apoi se toarnă peste pieptul de pui.

Se acoperă și se gătește la foc mic 3-4 ore, până când puiul este gătit complet. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească.

Se amestecă amidonul de porumb și apa și se adăugă la lichidul din crockpot. Se dă aparatul la temperatura maximă și se gătește sosul 10-15 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă.

Se tocă puiul și se adaugă în sosul din aparat. Se adaugă sare și piper după gust. Se servește imediat.

Piept de pui cu sos de ceapă în stil franțuzesc

Sosul de ceapă dă acestui preparat un gust dulce pe care îl vei adora. Servește-l cu piure de conopidă sau cu legume trase la tigaie.

O tigaie în care se află trei bucăți de piept de pui cu ceapă
Poți aroma pieptul de pui cu crenguțe de rozmarin / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 cepe galbene
  • 120 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 160 ml supă de vită
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 4 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 200 g brânză Gruyere, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C.  

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se feliază grosier ceapa. Usturoiul se feliază subțire. Se adaugă  untul într-o tigaie mare și se pune la foc mediu. Odată topit, se adaugă ceapa și ½ linguriță de sare. Se  acoperă și se gătește 7- 9 minute, amestecând la fiecare 2-3 minute.

Apoi se ia capacul și se lasă ceapa să fiarbă până când umezeala se evaporă și începe să devină aurie, aproximativ 8-10 minute. Se amestecă la fiecare 1-2 minute. Apoi se adaugă usturoiul, piperul negru și crenguțele de cimbru. Se amestecă și se fierbe timp de 1 minut.

După aceea se pune oțetul balsamic, se amestecă și se lasă 30 de secunde. Apoi se pune supa de vită, se amestecă și se lasă până scade la o consistență asemănătoare gemului, aproximativ 10 minute. Se scot tulpinile de cimbru și se aruncă.

Se oprește focul și se scoate aproximativ ⅔ din ceapă din tigaie și se lasă deoparte. Se întinde uniform restul de ceapă pe fundul unui vas potrivit pentru cuptor.

Se asezonează pieptul de pui pe ambele părți cu restul de sare și se pune deasupra cepei. Se acoperă cu ceapa rămasă. Se presară uniform brânza Gruyere peste puiul acoperit cu ceapă. Se dă la cuptor 15-20 de minute, până când temperatura internă a puiului ajunge la 73°C.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru fursecuri cu griș și cacao pe o farfurie albă, unul secționat
Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festiv
Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festiv
Rulouri cu stafide și scorțișoară, unul în clește, decorat cu zahăr
Rulouri cu stafide și scorțișoară. Rețetă de post
Rulouri cu stafide și scorțișoară. Rețetă de post
Patru coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci
Coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci
Coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci
Un tort din mousse perfect catifelat
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
Avocado necopt pus într-o salată delicioasă
Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi
Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Galerie foto
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Pui pe sticlă preparat la cuptor
Pui pe sticlă, la cuptor. Cea mai ușoară rețetă pentru un prânz în familie
Pui pe sticlă, la cuptor. Cea mai ușoară rețetă pentru un prânz în familie
O femeie care demonstrează cum speli carnea de pui
Cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Ce substanță trebuie să folosești
Cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Ce substanță trebuie să folosești
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cartofii copți perfecți puși pe o tavă
08:00
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Chec de post cu vișine pe o farfurie albă
07:00
Chec de post cu vișine. Rețeta de desert rapid și delicios Chec de post cu vișine. Rețeta de desert rapid și delicios
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
07:00
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Canestrelli pe o farfurie și într-o tavă, alături de un ceainic
06:00
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Chec de post cu apă minerală servit pe un blat de lemn
7 decembrie, 09:00
Chec de post cu apă minerală. Rețeta simplă și rapidă Chec de post cu apă minerală. Rețeta simplă și rapidă
Turtă cu ceapă verde ruptă în mâini
7 decembrie, 08:00
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post în bol alb
7 decembrie, 07:00
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Un castron plin cu guacamole oxidat
7 decembrie, 06:00
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tort egiptean porționat
1
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Pentru o aniversare, o sărbătoare sau pentru un eveniment deosebit, rețeta orientală de tort egiptean poate fi opțiunea ideală. Tortul iese absolut delicios, dar și foarte aspectuos. Rețeta nu este foarte...
Nuci și alte forme de fursecuri umplute în cutii de carton și pe un platou de lemn
2
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Dacă te întrebi cu ce fursecuri să umpli platoul pentru Moș Nicolae sau pentru alte ocazii deosebite, poți prepara rețeta de nuci și alte forme de fursecuri umplute. Fursecurile sunt de...
Chec de post cu mere servit pe un blat de lemn
3
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Deserturile de post nu trebuie să fie fade. Încearcă acestă rețetă de chec de post cu mere și te vei bucura de o prăjitură pufoasă, dulce și aromată. Este perfect pentru...
femeie care alege alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumperi
4
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
Este de preferat să consumi alimentele proaspete, însă uneori se întâmplă să fii nevoită să le cumperi congelate. Iată 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi....
O femeie care curăță de coajă un morcov
5
5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie
5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie
De cele mai multe ori arunci coaja legumelor. Ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face acest lucru pentru că sunt pline de fibre, antioxidanți și vitamine....
Parteneri
4 zodii care oferă cadouri scumpe. Ei sunt nativii care își răsfață prietenii

4 zodii care oferă cadouri scumpe. Ei sunt nativii care își răsfață prietenii

4 zodii care oferă cadouri scumpe. Ei sunt nativii care își răsfață prietenii
Vremea de Crăciun și Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 11 decembrie 2023 - 8 ianuarie 2024

Vremea de Crăciun și Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 11 decembrie 2023 - 8 ianuarie 2024

Vremea de Crăciun și Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 11 decembrie 2023 - 8 ianuarie 2024
Cea mai frumoasă înotătoare de la Campionatele Europene de la Otopeni, cuvinte uriaşe despre David Popovici: „E fenomen!”

Cea mai frumoasă înotătoare de la Campionatele Europene de la Otopeni, cuvinte uriaşe despre David Popovici: „E fenomen!”

Cea mai frumoasă înotătoare de la Campionatele Europene de la Otopeni, cuvinte uriaşe despre David Popovici: „E fenomen!”
Imagini tulburătoare cu Dan Ciotoi pe patul de spital. Ce se întâmplă cu artistul de la Generic

Imagini tulburătoare cu Dan Ciotoi pe patul de spital. Ce se întâmplă cu artistul de la Generic

Imagini tulburătoare cu Dan Ciotoi pe patul de spital. Ce se întâmplă cu artistul de la Generic
Natalia Ramírez din Betty cea urâtă apare fără filtre în mediul online. Care a fost efectul pe care l-a avut asupra fanilor

Natalia Ramírez din Betty cea urâtă apare fără filtre în mediul online. Care a fost efectul pe care l-a avut asupra fanilor

Natalia Ramírez din Betty cea urâtă apare fără filtre în mediul online. Care a fost efectul pe care l-a avut asupra fanilor
Sindromul bradului de Crăciun e real, susțin experții. Cum te pot îmbolnăvi decorațiunile de sărbători

„Sindromul bradului de Crăciun” e real, susțin experții. Cum te pot îmbolnăvi decorațiunile de sărbători

„Sindromul bradului de Crăciun” e real, susțin experții. Cum te pot îmbolnăvi decorațiunile de sărbători
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Ce riscuri poate avea pupatul bebelușului pe mâini și față

Ce riscuri poate avea pupatul bebelușului pe mâini și față

Ce riscuri poate avea pupatul bebelușului pe mâini și față
Nick Cannon și Bre Tiesi au fost văzuți purtând haine asortate în timpul unei întâlniri. Cei doi vor petrece Crăciunul în New York

Nick Cannon și Bre Tiesi au fost văzuți purtând haine asortate în timpul unei întâlniri. Cei doi vor petrece Crăciunul în New York

Nick Cannon și Bre Tiesi au fost văzuți purtând haine asortate în timpul unei întâlniri. Cei doi vor petrece Crăciunul în New York
Proprietățile medicinale ale ceaiului de senna. La ce se folosește

Proprietățile medicinale ale ceaiului de senna. La ce se folosește

Proprietățile medicinale ale ceaiului de senna. La ce se folosește
fresh
Ștrudel cu mere cuburi porționat pe o placă de ardezie, decorat cu zahăr și frunze de mentă, alături de batoane de scorțișoară, un cuțit și mere
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Sos yum yum. Rețeta celui mai popular sos japonez
Sos yum yum. Rețeta celui mai popular sos japonez
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
închide