Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utile
Cuptorul cu microunde poate fi de mare ajutor atunci când vrei să încălzești mâncare sau lichide. Practic, într-un timp foarte scurt ai orice îți dorești la temperatura necesară. Este de folos chiar și când ai nevoie de o cană de apă fierbinte pentru un ceai. Deși poate părea un lucru banal, poți face greșeli. Iată cum încălzești apa la cuptorul cu microunde în mod corect.
Cuptorul cu microunde poate face ca apa să fiarbă rapid și ușor. Totuși, acest lucru nu înseamnă că este întotdeauna cel mai sigur lucru de făcut. Se poate supraîncălzi și exploda la fel de repede.
Atunci când fierbi apă la aragaz, căldura vine dintr-o singură direcție, care formează un curent care agita constant lichidul în sus și în jos, permițându-i să se încălzească uniform până când ajunge la punctul de fierbere.
Pe de altă parte, în cuptorul cu microunde căldură vine spre alimente și băuturi din toate direcțiile, încălzindu-le în mod neuniform. Nu se produce agitarea din ibric, ceea ce face ca apa să se încălzească în unele locuri mai mult decât în altele.
Acest lucru determină formarea de puncte fierbinți care pot exploda de îndată ce apa se mișcă brusc.
Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde
În cuptorul cu microunde apa se poate încălzi fără să facă bule, ceea ce înseamnă că ar putea atinge rapid temperaturi peste punctul de fierbere și se poate supraîncălzi.
Când scoți recipientul apa din cuptorul cu microunde, mișcarea bruscă și schimbarea bruscă a temperaturii pot crea o explozie de apă aburindă. Dacă nu ești atentă te poți opări serios, spun cei de la Parade.com.
Acest lucru nu se aplică doar apei. Ceaiul, cafeaua, sosul de roșii și chiar ouăle fierte pot exploda în cuptorul cu microunde.
Sfaturi pentru a fierbe apa cu ajutorul cuptorului cu microunde
Când îți bagi cana în cuptorul cu microunde, trebuie să găsești o modalitate de a permite apei să facă bule pe măsură ce se încălzește. În acest fel te asiguri că nu explodează când o scoți din aparat. Poate în mod surprinzător, acest lucru este foarte posibil.
Descoperă și ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. Află la ce riscuri te poți expune.
O modalitate de a face acest lucru este să pui în vasul în care fierbi apa o lingură potrivită pentru cuptorul cu microunde. Acest lucru va sparge suprafața nemișcată a apei și va crea suficientă tensiune pentru a se forma bule.
De asemenea, este o idee bună să folosești vase care sunt uzate atunci când pui la încălzit apă la cuptorul cu microunde. Zgârieturile cauzate de uzură de pe acestea vor face suprafața suficient de accidentată pentru a se forma bule și vor împiedica supraîncălzirea apei.
Apa este, de asemenea, mai susceptibilă la supraîncălzire atunci când este pusă la microunde mai mult decât este necesar.
O modalitate bună de a preveni acest lucru este să programezi aparatul la intervale mici. Între fiecare dintre acestea trebuie să amesteci pentru a distribui căldura uniform.
Cum să fierbi apa mai repede, dar fără un cuptor cu microunde
Deși există măsuri de precauție pe care le poți lua pentru a preveni explozia apei în cuptorul cu microunde, este mai bine să eviți această metodă. Folosirea unui fierbător este o alternativă excelentă, sar dacă se întâmplă să nu ai un astfel de aparat, cea mai sigură metodă este pe aragaz.
Pentru a încălzi rapid apa în ibric, pe aragaz, nu pune în vas mai multă apă decât aveți nevoie. Cu cât cantitatea de apă este mai mică, cu atât va fierbe mai repede, scrie EatThis.com.
Utilizează o oală cu un diametrul mai mare, astfel încât apa să fie într-un strat subțire. Menținerea vasului acoperit cu un capac va ajuta pentru că va menține toată căldura din interior.