Rețeta de salată boeuf cu piept de pui și mazăre este ușor de făcut, gustoasă, cu un conținut caloric scăzut, dar totuși hrănitoare. Amestecul de legume cu carne legat cu puțină maioneză este perfect pentru mesele de sărbători sau atunci când ai o masă specială în familie.
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre nu este doar gustoasă, ci și foarte hrănitoarePricomigdalele sunt fursecuri din nuci și ou cu o rețetă veche de aproape 100 de ani. Rețeta lor este menționată în cărți de bucate vechi, fiind considerat un desert rafinat. Descoperă alături de noi rețeta simplă de pricomigdale.
Rețeta de pricomigdale pe care o căutai. Vei avea fursecuri la fel ca în copilărieDacă adori gustul aromat al turtei dulci, dar nu ai timp să prepari rețeta clasică, poți prepara o rețetă mai simplă și mai ușoară de turtă dulce la tavă.
Turtă dulce la tavă. Rețetă simplă și rapidăDe pe platoul cu fursecuri festive de Crăciun, nu ar trebui să lipsească delicioasa turtă dulce rotundă și glazurată. Rețeta se prepară ușor și, cu siguranță, îți va aduce aminte de copilărie.
Turtă dulce rotundă și glazurată. Rețetă cu gust de copilărieMasa de Crăciun nu ar fi completă fără câteva feliuțe de slănină afumată cu boia. O poți cumpăra de la magazin, dar de ce să nu o faci chiar la tine acasă? Odată ce vei încerca nu vei mai vrea să încerci altfel de slănină.
Cum să faci slănină afumată. Rețeta de pe vremea buniciiFiecare are propria rețetă de varză cu carne de porc. Unora le place să pună carne afumată, alții preferă varza murată sau poate pun roșii și puțin borș ca să o acrească pe cea dulce. Pentru unii nici nu contează. Important este să fie varză.
Varză cu carne de porc, mâncarea tradițională a ierniiVanillekipferl sunt prăjituri în formă de semilună. Sunt fragede și ți se topesc în gură. Aceste prăjituri au o aromă puternică de vanilie și sunt numai bune de servit dimineața la cafea.
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilieConfit este o metodă de conservare a alimentelor folosită pentru prima dată în Franța. Se folosește gătirea lentă pentru a se păstra și intensifica aromele. Este nevoie de respectarea cu precizie a pașilor care nu sunt foarte complicați. Hai să aflăm împreună cum poți face confit pentru iarnă.
Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredientCea mai veche metodă de conservare a cărnii este prin producerea de cârnați. Nu există loc pe glob unde să nu găsești un preparat specific zonei, cu mirodeniile sale și modul de preparare adaptate situației. Te invităm să descoperi care sunt nouă dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume.
9 dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lumePentru că gutuile sunt ultimele fructe de toamnă care se coc, profită de aroma lor și prepară un delicios gem de gutui pentru iarnă.
Gem de gutui. Rețeta celui mai aromat gem de fructePrintre rețetele de murături pe care le prepari în această perioadă, poți să să testezi și rețeta de salată de varză roșie pentru iarnă, la borcan. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de diferite fripturi și garnituri.
Salată de varză roșie pentru iarnă, la borcanDacă adori gustul parfumat al gutuilor și obișnuiești să le conservi pentru iarnă sub formă de gem sau dulceață, nu arunca cojile și cotoarele acestora. Îți oferim o rețetă de peltea de gutui în care le vei folosi.
Peltea de gutui. Rețetă simplă și ușor de preparatÎți plac smochinele, dar vrei să te bucuri de gustul lor și sub altă formă decât în starea lor naturală? Încearcă o rețetă simplă, dar gustoasă, de smochine caramelizate.
Smochine caramelizate. Rețetă simplă și gustoasăPrintre rețetele de conserve pe care le prepari în această perioadă, trece pe listă și rețeta de salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă.
Salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnăPentru că este perioada preparării murăturilor, îți recomandăm să treci pe lista de preparare și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Se prepară simplu și rapid și îți va îmbogăți cămara.
Conopidă murată cu morcovi și hreanSmochinele aduc cu ele magia toamnei, cu parfumul ei special, cu textura cremoasă, dar pe alocuri crocantă, cu dulceață strânsă din razele soarelui de peste vară. Îți oferim o modalitate perfectă prin care poți păstra aroma verii într-un borcan: rețeta de dulceață de smochine.
Dulceață de smochine sau cum să păstrezi aroma verii într-un borcanExistă o varietate de moduri prin care poți pune vinete la borcan pentru iarnă. Cel mai des se conservă cele coapte, pentru a fi mai apoi transformate rapid în salată. Dacă vrei o rețetă mai sofisticată, încearcă aceste vinete în stil italian, care sunt delicioase și nu necesită preparare termică.
Cum să conservi vinete la borcan pentru iarnă. Rețetă în stil italian, fără coacerePentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!
Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnăPrintre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.
Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoiZacusca este unul dintre cele mai populare conserve de la noi pentru faptul că este foarte versatilă. Poate fi gustare, garnitură sau chiar fel principal. Se consumă în post cu murături sau în restul zilelor cu carne. Îți oferim o rețetă delicioasă de zacuscă de vinete ca la mama acasă. Gustul ei îți va aduce aminte de copilărie și mesele savurate alături de cei dragi.
Zacuscă de vinete ca la mama acasă. Rețeta tradiționalăGemul de caise este catifelat, parfumat și cu un gust dulce-acrișor. Cu alte cuvinte, irezistibil. Dacă îl faci în casă, din fructe proaspete, coapte exact cât trebuie, alese de tine, va fi ca un răsfăț dulce.
Gem de caise. Descoperă cea mai parfumată rețetăGemul de prune este printre puținele conserve pe care le poți face fără zahăr și fără să te temi că nu va fi suficient de dulce. Fructele au suficiente zaharuri naturale și pectină pentru ca magiunul să se lege, să reziste și să aibă un gust excelent.
Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea buniciiDacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.
Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșiiDacă nu ai o rețetă proprie de zacuscă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat.
Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumatPentru că la final de vară și început de toamnă prunele sunt cele mai gustoase, nu ezita să conservi aroma lor la borcane, pentru sezonul rece. Îți oferim mai jos o rețetă de marmeladă de prune, pe care merită să o încerci.
Marmeladă de prune. O rețetă pe care merită să o încerciS-au copt prunele negre, cărnoase și aromate, perfecte pentru a le conserva aroma pentru sezonul rece. Printre rețetele de gem, dulceață sau compot, nu ezita să prepari și rețeta tradițională românească de magiun de prune.
Magiun de prune. Rețetă tradițională româneascăCompotul de piersici este unul dintre cele mai aromate și mai fine compoturi pe care le poți face pentru iarna. Poți să îl prepari atât din fructe cu tot cu coajă sau fără, cu zahăr sau cu îndulcitori.
Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarnaDulceața de piersici nu este atât de populară în România, deși procesul de preparare este destul de simplu, iar rezultatul delicios. Este parfumată, cu o textură catifelată, numai bună de pus pe o felie de pâine cu unt în zilele reci de toamnă.
Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvaraGemul de afine este una dintre cele mai savuroase metode de a păstra peste iarnă micuțele fructe pline de antioxidanți. Se poate face din doar trei ingrediente și nu necesită foarte mult timp de preparare.
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectinăO porție de compot de caise poate fi uneori soluția ideală atunci când vrei ceva dulce și nu știi ce să mănânci. De asemenea, poți să folosești fructele din compot pentru a prepara diverse prăjituri sau alte preparate și îl poți savura atât în zilele toride de vară, cât și iarna.
Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvarăObișnuiești să congelezi vinete coapte pentru a te bucura de gustul lor și în sezonul rece? Lasă spațiul din congelator pentru alte alimente și pune vinete coapte la borcan pentru iarnă.
Vinete coapte la borcan pentru iarnăDacă adori ciorbele bogate în legume, nu ezita să prepari pentru iarnă și câteva borcane cu zarzavat pentru ciorbe. Te vor răsfăța aromele și culorile acestora și în preparatele din sezonul rece.
Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămarăDacă adori gustul și aroma murelor de vară bine coapte, te poți bucura de acestea și mai târziu, conservându-le. Poți conserva murele sub formă de gem, de dulceață sau de sirop. Îți oferim mai jos rețeta pentru sirop de mure aromat și intens colorat.
Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens coloratDulceața de pere poate fi făcută foarte ușor fără adaos de zahăr pentru că aceste fructe conțin o cantitate mare de fructoză și de pectină. Vei obține o dulceață cremoasă și parfumată numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită în diminețile reci de iarnă.
Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahărZacusca nu lipsește din nicio cămară. Fie că nu știi ce să alegi pentru cină, fie că ai nevoie rapid de o gustare, o zacuscă de vinete te scoate din impas.
Zacuscă de vinete. Rețeta simplă pe care o vei face mereuDulceața de cireșe, fără zahăr o faci vara ca să te bucuri de ea imediat, dar sigur o vrei și în lunile reci când nu sunt disponibile fructe proaspete. Chiar dacă nu are zahăr, ea rezistă până la un an. Rețeta de dulceață de cireșe e la mare căutare, așa că nu mai sta pe gânduri.
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an