Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarna

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Compotul de piersici este unul dintre cele mai aromate și mai fine compoturi pe care le poți face pentru iarna. Poți să îl prepari atât din fructe cu tot cu coajă sau fără, cu zahăr sau cu îndulcitori.

Un borcan cu compot de piersici tăiate în sferturi, puse într-un borcan
Galerie foto

Galerie foto

Un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când faci compot este că trebuie să sterilizezi borcanele / Shutterstock

Compotul este o soluție delicioasă de a conserva fructele pentru iarnă. Își are originea în Asia, însă francezii sunt cei care l-au adus la conceptul de acum și l-au îmbogățit.

Cele mai simple rețete de compot conțin doar apă, fructe și zahăr, însă variantele mai elegante au și condimente, extract de diverse arome, chiar și cognac.

Citește și

Cum prepari compot de piersici

Pentru a face compot de piersici ai nevoie de fructe proaspete, tari, dar coapte, de dimensiuni medii. De asemenea, își vor mai trebui apă și zahăr. Acesta din urmă este cel mai potrivit pentru îndulcire pentru că ajută și la conservare.

Dacă ai de gând să consumi compotul în câteva săptămâni, poți folosi și miere sau stevia, însă pentru perioade mai lungi nu există altă variantă mai bună decât zahărul. Iar dacă îți dorești să mărești numărul de conserve din cămară, poți încerca și o rețetă de zacuscă de vinete cu ardei copți.

Piersicile din compot se pot consuma ca atare, dar pot fi folosite și în alte preparate. Se potrivesc foarte bine la micul-dejun cu iaurt, cu terci de fulgi de ovăz sau cu budincă de chia.

Piersicile din compot pot fi folosite pentru diverse deserturi: tarte, torturi diplomat, cheesecake, budinci, brioșe, plăcinte sau înghețate preparate în propria bucătărie. Zeama compotului o poți utiliza pentru a însiropa blaturi de tort sau alte prăjituri.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală piersicile și se taie în sferturi. Apoi, se așează în borcane de 800 g, astfel încât să încapă cât mai multe.

Se pun la fiert apa și zahărul și se lasă până când compoziția se reduce la o treime din cantitate. Apoi se ia de pe foc și se pune în borcane.

Cum se sterilizează borcanele pentru conserve

Un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când faci compot este că trebuie să sterilizezi borcanele. Deși poate părea un proces complicat nu este deloc. Trebuie doar să speli borcanele și capacele cu detergent de vase, să le limpezești foarte bine și apoi să le pui într-o tavă. Între timp, pornește cuptorul la temperatura cea mai mică. Pune acolo tava și lasă borcanele 10-15 minute. Le vei scoate atunci când sunt gata de a fi folosite.

Se pune capacul și se pun într-o oală pe fundul căreia s-a pus un prosop. Se pune apă până în dreptul capacului și se pune oala pe foc. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute după ce apa începe să clocotească.

Se stinge focul, iar oala se acoperă cu pături și se lasă minimum 24 de ore, până când borcanele s-au răcit.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Napoleon porționat pe platou
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Praline Tiramisu, una secționată, pe un platou de culoare ableu
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată porționat pe platou și pe o farfurie
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Mai multe boluri cu supe bogate în proteine pe o masă gri
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre nu este doar gustoasă, ci și foarte hrănitoare
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre nu este doar gustoasă, ci și foarte hrănitoare
Pricomigdale aranjate cu atenție într-un bol mare alb care se află pe un blat gri
Rețeta de pricomigdale pe care o căutai. Vei avea fursecuri la fel ca în copilărie
Rețeta de pricomigdale pe care o căutai. Vei avea fursecuri la fel ca în copilărie
Chec de turtă dulce alături de crenguțe de brad împodobite
Galerie foto
Turtă dulce la tavă. Rețetă simplă și rapidă
Turtă dulce la tavă. Rețetă simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Panna cotta cu sos de ciocolată decorată cu frunze de mentă
08:00
Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios
Un borcan cu confit de usturoi aranjat frumos pe o masă de lemn
07:00
Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale
Creveți cu sos de roșii decorați cu pătrunjel verde, în bol alb
06:00
Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
2 februarie, 08:00
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
2 februarie, 07:00
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Empanadas cu file de ton în sos de roșii porționată
2 februarie, 06:00
Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor
Bol cu pudră din coji de portocale, alături de felii de portocale
1 februarie, 08:00
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
1 februarie, 07:00
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
1
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Dacă ți-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert delicios și spectaculos, rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone, poate fi soluția ideală. Pe lângă gustul...
Trei avocado copt care se află pe o masă rotundă
2
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Pe cât de bun este avocado pe atât de dificil pare să alegi din magazin unul care să fie perfect copt pentru a fi consumat imediat. Hai să aflăm împreună cum...
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
3
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Cartofii și ceapa sunt nelipsiți din bucătăria noastră. Ne salvează de multe ori din situația în care nu știm ce să gătim. În cazul în care ai cumpărat cantități mai mari...
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe pe un platou rotund, alături de o porție pe farfurie și un bol cu fructe
4
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert elegant cu gust divin, îți recomandăm să prepari o ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Combinația dintre staturile de bezea și cele de...
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
5
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Pastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la...
Parteneri
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Bătaie pe casele de 2.000 de euro, vândute în satul în care mai trăiesc doar 3 familii. Sunt mulţi care vor să vină aici

Bătaie pe casele de 2.000 de euro, vândute în satul în care mai trăiesc doar 3 familii. "Sunt mulţi care vor să vină aici"

Bătaie pe casele de 2.000 de euro, vândute în satul în care mai trăiesc doar 3 familii. "Sunt mulţi care vor să vină aici"
Părinţii puştiului poreclit „Micul Hercule”, şocaţi de creşterea preţurilor. Câţi bani poate să câştige mama lui Giuliano Stroe după o zi de muncă

Părinţii puştiului poreclit „Micul Hercule”, şocaţi de creşterea preţurilor. Câţi bani poate să câştige mama lui Giuliano Stroe după o zi de muncă

Părinţii puştiului poreclit „Micul Hercule”, şocaţi de creşterea preţurilor. Câţi bani poate să câştige mama lui Giuliano Stroe după o zi de muncă
O femeie a adus pe lume primul ei copil, dar la scurt timp nu a mai putut să meargă sau să vadă. Cum a salvat-o bebelușul

O femeie a adus pe lume primul ei copil, dar la scurt timp nu a mai putut să meargă sau să vadă. Cum a salvat-o bebelușul

O femeie a adus pe lume primul ei copil, dar la scurt timp nu a mai putut să meargă sau să vadă. Cum a salvat-o bebelușul
Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi
De ce se descarcă atât de repede bateria telefoanelor și laptopurilor. Experții au descoperit în sfârșit defectul

De ce se descarcă atât de repede bateria telefoanelor și laptopurilor. Experții au descoperit în sfârșit defectul

De ce se descarcă atât de repede bateria telefoanelor și laptopurilor. Experții au descoperit în sfârșit defectul
Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine
Back in time. Cum arată casa în care a copilărit Kanye West

Back in time. Cum arată casa în care a copilărit Kanye West

Back in time. Cum arată casa în care a copilărit Kanye West
fresh
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
închide