Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționează

Preparatele din pește sunt delicioase și sănătoase, dar dacă trebuie să le gătești acasă vin la pachet cu un miros de care, de cele mai multe ori, greu mai scapi. Totuși, există câteva trucuri care te învață cum să scapi de mirosul de pește din casă. Descoperă 11 trucuri care funcționează.

mirosul de pește ilustrat cu o tigaie pe care se află pește gătit
Mirosul de pește se poate neutraliza dacă folosești citrice / Shutterstock

Oricum ai găti peștele mirosul va rămâne în casă pentru o perioadă de timp, mai lungă sau mai scurtă. Dacă nu vrei să se întâmple acest lucru poți încerca trucurile de mai jos.

Nu este de mirare că multă lume evită să le prepare în propria bucătărie.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să scapi de mirosul de pește din casă

Unele dintre ele funcționează doar dacă alegi un anumit tip de rețetă, altele se potrivesc în orice context. Până la urmă, dacă îți place să mănânci pește, accepți și faptul că s-ar putea să rămână mirosul în casă sau alegi varianta simplă: mergi la restaurant.

Folosește hârtie de copt

Coacerea peștelui în hârtie de copt sau hârtie pergament te va ajuta să păstrezi mirosul de pește doar în cuptor.

În plus, pentru că toată umiditatea se păstrează în interior, peștele va fi mai fraged și mai gustos. Este o modalitate de a găti peștele perfectă chiar și pentru cei începători, așa că nu ai cum să dai greș.

Pune peștele pe o hârtie de copt sau pe o hârtie pergament, adaugă condimentele, apoi strângeți hârtia asftel încât peștele să stea ca într-un plic. Dă tava la cuptor și lasă-l 30-40 de minute, în funcție de mărime sau specie.

Fierbe peștele

O altă modalitate de a prepara pește fără a „parfuma” toată casa este să îl gătești într-un lichid. Poți folosi supă de legume, apă clocotită, vin sau lapte de cocos.

Această ultimă variantă te va ajuta să obții cel mai aromat și cremos pește. Se potrivește bine cu somonul.

Folosește scorțișoara

În timp ce gătești pește, poate fi util să pui la fiert o oală în care să pui scorțișoară –batoane sau măcinată, puțin suc de lămâie și o lingură de extract de vanilie.

Trebuie să ai grijă să nu se evapore apa, dar până la urmă mai bine această grijă decât să rămâi cu mirosul în casă câteva zile.

Gătește pește foarte proaspăt

Peștele cu adevărat proaspăt nu ar trebui să aibă deloc un miros neplăcut. Poate fi complicat să găsești pește pescuit în ziua respectivă, dar ar trebui să cauți pescăriile unde se vinde pește foarte proaspăt.

Eventual poți să vorbești cu vânzătoarea de la pescăria locală și să afli zilele în care se face aprovizionarea. În felul acesta te asiguri că pleci acasă cu un pește de cea mai bună calitate. Află mai multe și despre efectele surprinzătoare ale uleiului de pește.

Adaugă ingrediente acide

Frecarea peștelui cu ingrediente acide, cum ar fi limetă, lămâie, oțet sau roșii, va ajuta la eliminarea mirosurilor. În plus, acestea vor aduce și un plus de aromă așa că ai numai de câștigat.

Poți să folosești această tehnică și atunci când gătești peștele în sos, în hârtie pergament la cuptor sau în tigaie pe aragaz. De exemplu, un sos cremos de roșii sau un sos de lapte de nucă de cocos cu lămâie este perfect pentru preparatele din pește.

Acidul citric găsit în lămâi, limetă și alte ingrediente acide reacționează cu aminele din pește, neutralizându-le.

Aruncă imediat gunoiul

Chiar dacă respecți sfaturile de mai sus, dar lași resturile în gunoi nu vei scăpa de mirosul de pește. Este necesar ca imediat ce ai terminat de gătit, leagă bine sacul de gunoi și du-l în afara casei, în locurile special amenajate.

De asemenea, trebuie să speli imediat și toate vasele folosite atât la gătit, dar și cele în care ai servit mâncarea.

Folosește oțet alb

Dacă nu aveți scorțișoară la îndemână pentru a încerca trucul de mai sus, poți folosi oțet. Acesta are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute.

Umple un castron mic cu oțet alb și lasă-l peste noapte pe blatul din bucătărie după ce ai preparat pește. De asemenea, poți încerca să pui câteva linguri de oțet într-un vas cu apă și să îl lași să fiarbă cât timp gătești peștele.

Încearcă bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate absorbi mirosurile din aer, neutralizându-le și transformându-le în săruri, astfel încât casa ta va mirosi din nou proaspăt în cel mai scurt timp.

Lasă un castron cu bicarbonat de sodiu pe blatul din bucătărie după ce ai gătit peștele. În câteva ore nu vei mai simți niciun miros neplăcut. Poți să folosești acest truc pentru orice alt tip de iz supărător.

Acoperă mirosul cu unul mai puternic

Acoperă-l cu ceva mai plăcut, de exemplu o prăjitură. Ideal ar fi să conțină și scorțișoară, pentru că aceasta are o aromă puternică ce poate să neutralizeze mirosul de pește.

Dacă nu ai timp sau nu îți place să faci prăjituri acoperă mirosul de pește cu unul mai proaspăt, folosind o lumânare parfumată de soia sau cu uleiuri esențiale. Nu numai că va elimina mirosul de pește, dar va face și toată casa să miroase uimitor.

Gătește peștele afară

Dacă ai posibilitatea de a găti peștele afară, nu mai sta pe gânduri. Nu doar că scapi de mirosul din casă, dar peștele gătit pe grătar este mult mai gustos. Nu uita totuși să închizi geamurile de la casă pentru a nu reveni la problema inițială.

Chiar dacă gătești peștele pe grătar, împachetează-l în folie de aluminiu înainte de a-l pune pe grătar. Poți pune alături de el legume, felii de citrice și condimente.

Deschide fereastra

Fereastra trebuie deschisă orice ai găti, dar atunci când ai pe foc pește este imperios necesar. Dacă nu poți face acest lucru pentru că ai animale de companie sau copii mici și îți este frică de accidente, poți să o rabatezi și să pornești și hota.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
brânzeturi proaspete din Europa puse pe un tocător de lemn
Galerie foto
Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România
Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România
O sticlă cu ulei de măsline alături de o farfurie plină cu măsline negre
Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți
Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!. Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
închide