Cum să scapi de urmele de roșii de pe caserole și veselă. Cele mai eficiente trucuri
Roșiile proaspete pot lăsa pete pe veselă sau pe vasele în care sunt gătite, servite sau depozitate. Uneori acestea se curăță destul de greu. Dacă nu vrei să arunci toate farfuriile, caserolele și tigăile iată câteva sfaturi care să te ajute că cureți mai ușor urmele de roșii. Află cum să scapi de urmele de roșii de pe caserole și veselă.
Pe cât de bune sunt roșiile în mâncare pe atât de complicat pare să cureți vasele în care gătești. Problemele apar mai ales dacă depozitezi pentru câteva zile preparate cu sos de roșii. Vei observa că rămân pete pe care cu greu le cureți, chiar dacă le speli la mașina de spălat vase.
Iată câteva sfaturi de la specialiștii The Daily Mail care să te ajute să ai toate vasele din bucătărie ca noi indiferent de ceea ce gătești în ele.
Cum să scapi de urmele de roșii de pe caserole și veselă
Potrivt celebrei Martha Stewart este destul de simplu să cureți petele de roșii pe vasele de gătit sau pe cele în care depozitezi mâncarea.
Ai nevoie de doar trei ingrediente pe care cu siguranță le ai deja la tine în casă. Acestea sunt detergent de vase, apă și bicarbonat de sodiu. Nu ai nevoie de vreun detergent scump. Folosește ce ai la îndemână.
Pentru a pregăti soluția magică trebuie să amesteci o linguriță de apă, ¼ linguriță de detergent de vase și două linguri de bicarbonat de sodiu. Ideal este să faci amestecul chiar în vasul pe care urmează să îl cureți. După ce pasta este gata întinde-o pe toată suprafața și las-o timp de 15 minute să își facă efectul.
Dacă petele de roșii sunt mai vechi atunci poți lăsa paste o perioadă mai lungă de timp. După aceea freacă bine vasul cu suprafața abrazivă a buretelui de vase.
Apoi clătește-l bine cu apă călduță de mai multe ori. Dacă totuși mai rămân urme repetă procesul până când ești mulțumită de rezultat. Încearcă și rețeta de supă de roșii cu tăieței.
Cum să eviți să apară pete de roșii
Dacă vrei să eviți ca vasele tale să rămână cu urme de roșii ar trebui să folosești doar caserole de sticlă sau ceramică pentru servire și depozitare. Sosul nu va adera pe suprafața lor așa cum se întâmplă pe cele din plastic.
În plus, sticla nu are porozități și nici nu se deteriorează în timp ducând la apariția de mici crestături în care rămân urme de roșii care vor fi greu de curățat.
Chiar dacă ai gătit sosul de roșii sau tocănița într-o oală de email, de inox sau fontă, după ce o iei de pe foc, o răcești rapid în baie de gheață. Apoi o transferi în caserole de sticlă. Eventual poți chiar să le porționezi. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să îți gestionezi mesele, nu doar să cureți vasele de urme de roșii.
Dacă vrei să congelezi preparate pe bază de roșii folosește pungi cu zip lock pe care ulterior le poți arunca. Când vrei să le consumi încălzește-le în vas de sticlă sau de ceramică la cuptorul cu microunde sau în tigaie pe aragaz punând un strop de apă.