Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Ceapa roșie murată este ușor acrișoară, dulce și cu o textură crocantă. Dă un plus de savoare sandvișurilor, salatelor, fripturilor. Încearcă această rețetă și nu o vei vrea mereu în bucătăria ta. Hai să descoperim împreună o rețetă delicioasă de dulceață de ceapă roșie.
Nu trebuie să faci multe borcane cu ceapă roșie murată ca să ai peste iarnă. Toate ingredientele le vei găsi în piață sau magazin indiferent de anotimp, iar timpul de preparare este foarte scurt. Nu ai nevoie nici de multe ustensile.
Cel mai probabil, dacă nu ai experiență prea multă în bucătărie, vei avea nevoie de o răzătoare mare pentru a felia ceapa cât mai subțire și mai uniform. În rest, totul este foarte simplu.
Pentru a face ceapă roșie murată vei avea nevoie de oțet (orice tip este bun), zahăr alb, sare, piper și câțiva căței de usturoi.
Ultimele două ingrediente sunt opționale, dar vor aduce un plus de savoare și aromă. Poți încerca ambele variante pentru a vedea care îți place mai mult. După ce va fi gata o poți păstra va frigider până la două săptămâni. Află mai multe și despre beneficiile consumului de ceapă asupra siluetei.
Ingrediente
Mod de preparare
Se taie ceapa subțire și se împarte între 2 borcane de 400 g sau 3 borcane de 250 g. Se pun usturoiul și boabele de piper în fiecare borcan.
Într-o oală se pun oțetul, apa, zahărul și sarea și se pun la fiert la foc mediu. Se amestecă până când zahărul și sarea se dizolvă, aproximativ 1 minut. Apoi, se lasă să se răcească și se toarnă peste ceapă. Se lasă deoparte să se răcească la temperatura camerei, apoi se păstrează ceapa la frigider.
Ceapa murată va fi gata odată ce devine roz strălucitor și fragedă, aproximativ 1 oră pentru ceapa tăiată foarte subțire sau peste noapte pentru ceapa feliată mai groasă. Se vor păstra la frigider până la 2 săptămâni.
Dulceață de ceapă roșie pentru iarnă
Dacă vrei să faci o cantitate mai mare care să reziste câteva luni va fi nevoie să sterilizezi borcanele prin fierbere după ce pui saramura.
După ce le închizi ermetic le pui într-o oală în care înainte ai pus un prosop curat și apă. Le lași să fiarbă aproximativ 10-15 minute, după care le scoți și pe acoperi cu o pătură și le lași să se răcească treptat. Poate dura 24-48 de ore acest proces.
În acest caz, le poți depozita în orice spațiu răcoros și întunecos până la câteva luni.
Ceapa murată se poate adăuga în sadviciuri, salate sau sosuri. Iată câteva rețete de sandviciuri sănătoase. O poți pune pe pâine prăjită cu avocado, în salate cu cartofi, în burgeri, în taco, în burrito, în salate de fasole sau orez. De asemenea, se potrivește foarte bine în guacamole sau în sosuri pe bază de mango.