Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prepară și tu rețeta de dulceață de coacăze roșii, pentru a te bucura de una dintre comorile verii și mai târziu, în sezonul rece. Este o dulceață intensă, ușor acidulată, cu un gust inconfundabil de fructe sălbatice.

Dulceață de coacăze roșii în două borcane și coacăze proaspete
Este o dulceață elegantă și fină, mai puțin dulce decât altele / Shutterstock

Coacăzele roșii, mici, translucide și rubinii, au un parfum discret, dar o aromă vie, tonică, aproape citrică. Transformate în dulceață, își păstrează culoarea vie și oferă o textură delicată, cu boabele întregi plutind în sirop gros, lucios, ușor gelatinos.

Citește și

Este o dulceață elegantă și fină, mai puțin dulce decât altele, perfectă pentru cei care apreciază un gust echilibrat, între dulce și acrișor. Se potrivește de minune atât la micul dejun, cât și în deserturi rafinate sau în asociere cu brânzeturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de dulceață din coji de pepene roșu. Iar mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa dulceață de coacăze roșii.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată te vei ocupa de pregătirea coacăzelor pe care le speli sub jet de apă rece și le cureți cu grijă de codițe, folosind o furculiță sau mâna. Lasă-le la scurs într-o sită.

Cum prepari dulceață de coacăze roșii

După ce coacăzele sunt pregătite urmează fierberea siropului.

Pune zahărul și apa într-o cratiță cu baza groasă. Fierbe ingredientele la foc mediu până când siropul format devine clar și începe să se lege ușor. În aproximativ 5–7 minute de la primul clocot este gata.

Urmează adăugarea fructelor.

Adaugă coacăzele în siropul fierbinte și fierbe totul împreună la foc mediu spre mic timp de 15–20 minute. Spumează de câte ori este nevoie. Adaugă zeama de lămâie spre final. Aceasta va păstra culoarea vie și va ajuta la formarea unui sirop ușor gelatinos.

Pentru a face testul consistenței dulceții pune o picătură de sirop pe o farfurie rece. Dacă nu se împrăștie și rămâne fermă, dulceața este gata.

Toarnă delicioasa dulceață de coacăze roșii fierbinte în borcane curate și sterilizate. Închide-le ermetic și întoarce-le cu capacul în jos. Lasă-le așa 5 minute, apoi întoarce-le și lasă-le să se răcească învelite într-un prosop gros.

Coacăzele rămân aproape întregi, dar moi, scăldate într-un sirop roșu-rubiniu intens.

Gustul dulceții este fructat, clar, ușor acrișor, cu o dulceață bine echilibrată, nu greoaie, ci revigorantă.

Cum poți folosi dulceața

Poți servi dulceața la micul dejun pe felii de pâine cu unt, alături de un ceai bun.

Merge foarte bine ca topping pentru clătite, vafe, pancakes, în cheesecake-uri sau prăjituri cu cremă de brânză.

Va arăta apetisant peste înghețată de vanilie sau iaurt grecesc.

O mai poți folosi ca umplutură pentru cornuri, brioșe, foi de prăjituri sau alături de brânzeturi fine (brie, camembert, ricotta).

Sfaturi utile pentru o dulceață de coacăze roșii reușită

Nu fierbe prea mult dulceața, altfel se va carameliza și fructele își vor pierde delicatețea.

Dacă dorești o dulceață clară, fără pielițe sau sâmburi, poți trece fructele printr-o sită și obții un jeleu de coacăze.

Zahărul poate fi ajustat în funcție de cât de acrișoare sunt coacăzele, unele soiuri sunt mai dulci, altele mai vii.

Tot din coacăze roșii mai poți prepara și rețeta de sirop.

Citește și
CELE MAI CITITE
Sorbet de zmeură în bol alb, decorat cu zmeură proaspătă și mentă, alături de linguriță și un bol cu zmeură
Sorbet de zmeură. Rețetă clasică de desert răcoritor cu fructe
Sorbet de zmeură. Rețetă clasică de desert răcoritor cu fructe
Gazpacho de avocado în bol, alături de o legătură de pătrunjel și felii de avocado
Gazpacho de avocado. Rețetă simplă și rafinată, de vară
Gazpacho de avocado. Rețetă simplă și rafinată, de vară
O farfurie cu un preparat cu pește pentru a ilustra un articol despre sosuri pentru pește.
Sosuri pentru pește simple și gustoase. 5 rețete delicioase
Sosuri pentru pește simple și gustoase. 5 rețete delicioase
Chec umed cu coacăze negre porționat
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
un cornet cu două cupe de înghețata turcească
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mazăre cu baby morcov la borcan - două porții
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Gem de coacăze roșii în bol cu linguriță
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Vafe sărate cu dovlecei pe o farfurie, o vafă secționată
07:17
Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Ștrudel împletit cu brânză și caise porționat pe două farfurii și pe platou, alături de caise proaspete
05:52
Ștrudel împletit cu brânză și caise. Desert simplu și delicios Ștrudel împletit cu brânză și caise. Desert simplu și delicios
Dulceață de coacăze roșii în două borcane și coacăze proaspete
25 iulie, 07:06
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
două porții de Dovlecei umpluți cu salată Caprese pe o farfurie albă, pâine prăjită, roșii, frunze de busuioc și un dovlecel proaspăt
25 iulie, 06:53
Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
25 iulie, 05:57
Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare
Supă de fasole verde cu morcovi în bol și în oală cu polonic, alături de un coș cu pâine și solnițe
24 iulie, 06:40
Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Pâine împletită și umplută cu verdețuri porționată pe un tocător de lemn
24 iulie, 05:56
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pepene roșu murat în două borcane
24 iulie, 05:06
Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Este posibil să influențezi sexul copilului? Metode naturale explicate de experți
Este posibil să influențezi sexul copilului? Metode naturale explicate de experți
Este posibil să influențezi sexul copilului? Metode naturale explicate de experți
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 43 de grade Celsius la umbră
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 43 de grade Celsius la umbră
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 43 de grade Celsius la umbră
Cea mai mare durere pe care a trăit-o Ilie Năstase în viaţa lui: amp;#8220;De la asta mi se trage ura”
Cea mai mare durere pe care a trăit-o Ilie Năstase în viaţa lui: amp;#8220;De la asta mi se trage ura”
Cea mai mare durere pe care a trăit-o Ilie Năstase în viaţa lui: amp;#8220;De la asta mi se trage ura”
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Cum schimbă Google căutările. Compania a dezvăluit noul Web Guide
Cum schimbă Google căutările. Compania a dezvăluit noul Web Guide
Cum schimbă Google căutările. Compania a dezvăluit noul Web Guide
Gazpacho de avocado. Un preparat rece și sănătos
Gazpacho de avocado. Un preparat rece și sănătos
Gazpacho de avocado. Un preparat rece și sănătos
De ce să nu îți compari copilul cu alți copii (și cum să eviți această capcană)
De ce să nu îți compari copilul cu alți copii (și cum să eviți această capcană)
De ce să nu îți compari copilul cu alți copii (și cum să eviți această capcană)
Ricky Martin a fost surprins de turiști pe o plajă din Malta. Cântărețul s-a îndrăgostit de această mică țară insulară: Chiar ești specială
Ricky Martin a fost surprins de turiști pe o plajă din Malta. Cântărețul s-a îndrăgostit de această mică țară insulară: „Chiar ești specială”
Ricky Martin a fost surprins de turiști pe o plajă din Malta. Cântărețul s-a îndrăgostit de această mică țară insulară: „Chiar ești specială”
Ce vitamine și minerale să iei când te simți slăbit. Suplimente pentru energie
Ce vitamine și minerale să iei când te simți slăbit. Suplimente pentru energie
Ce vitamine și minerale să iei când te simți slăbit. Suplimente pentru energie
fresh
Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant

Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant

Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant

Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă

Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă

Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată

Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată

Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară

Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară

Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare

Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare
închide