Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă obișnuiești să consumi pepene roșu pentru a te hidrata pe parcursul zilei, nu mai arunca cojile. Folosește-le la o delicioasă dulceață din coji de pepene roșu, de care te vei bucura mai târziu la micul dejun.

Dulceață din coji de pepene roșu în bol cu linguriță, alături de două borcane cu dulceață și coji de pepene
Galerie foto

Galerie foto

Puțin ghimbir adăugat aduce o notă de gust picant și aromă subtilă / Shutterstock

Această rețetă este un mod ingenios de a folosi întregul fruct și de a reduce risipa alimentară. Partea albă a cojilor de pepene roșu, care de obicei se aruncă, este baza acestei rețete. Aceasta are o textură fermă. Însă devine moale și plină de sirop atunci când este gătită. Astfel rezultă o dulceață cu o consistență interesantă și o ușoară aromă de pepene roșu.

Citește și

Fierberea cojilor în sirop de zahăr le face translucide și le îmbibă cu aromele intense de lămâie și vanilie. Va rezulta o dulceață cu o textură unică și o aromă delicată. Sucul de lămâie ajută la păstrarea unei culori vibrante și a unei arome echilibrate. Vanilia adaugă o notă subtilă de parfum și aromă care completează dulceața și oferă un plus de rafinament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru că este sezonul afinelor, fructe foarte bogate din punct de vedere nutritiv, îți recomandăm să încerci și rețeta de dulceață de afine. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta de dulceață din coji de pepene roșu.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cojilor de pepene roșu. Spală bine cojile de pepene pe partea exterioară, pentru a le putea îndepărta partea verde în condiții de igienă maximă. Cu un cuțit cu lamă ascuțită îndepărtează partea verde păstrând doar partea albă a cojilor. Apoi taie partea albă în cuburi mici sau fâșii subțiri.

Descoperă și care sunt beneficiile consumului de pepene roșu, dar și 4 lucruri mai puțin știute despre acesta.

Cum prepari dulceață din coji de pepene roșu

Pune cojile de pepene într-o cratiță cu apă clocotită și fierbe-le timp de 5 minute. Scurge-le și clătește-le cu apă rece. Această etapă ajută la înmuierea cojilor și la eliminarea gustului amar.

Într-o cratiță mare, amestecă apa cu zahărul și pune-le la foc mediu. Fierbe amestecul până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop clar.

Adaugă cojile de pepene blanșate în sirop. Fierbe-le la foc mic, amestecând ocazional, timp de aproximativ 1 oră, sau până când cojile devin translucide și siropul se îngroașă.

Adaugă sucul și coaja rasă de la lămâie, batonul de vanilie tăiat pe lungime sau esența de vanilie și ghimbirul răzuit, dacă folosești. Continuă să fierbi încă 10-15 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Pentru a verifica dacă dulceața are consistența dorită, pune o picătură de sirop pe o farfurie rece. Dacă siropul nu curge și se gelifică ușor, dulceața este gata. Dacă este prea lichid, mai fierbe câteva minute și verifică din nou.

Toarnă delicioasa dulceață de pepene roșu fierbinte în borcane sterilizate, lăsând aproximativ 1 cm liber la gură. Închide borcanele cu capacele sterilizate și întoarce-le cu capul în jos pentru 5-10 minute pentru a crea un vid.

Lasă borcanele să se răcească complet acoperite cu o pătură. Apoi depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat. Dulceața se poate consuma după câteva zile, când aromele se vor întrepătrunde complet.

Descoperă și o rețetă de dulceață de mure cu și fără zahăr.

Citește și
Dulceață din coji de pepene roșu în bol cu linguriță, alături de și coji de pepene
Galerie foto

Galerie foto

Dulceață din coji de pepene roșu în timpul fierberii
Femeie tocând cojile de pepene roșu
Dulceață din coji de pepene roșu în bol cu linguriță, alături de două borcane cu dulceață și coji de pepene
+21
CELE MAI CITITE
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci în bol oval
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Mâncare de legume coapte în cuptor, într-o tigaie cu lingură
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome
cea mai bună ceapa caramelizată
Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine
Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine
Porții de tartă cu zmeură și cremă de brânză, pe un suport negru
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Zucchini bread feliată pe bun tocător
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu dulceață de prune și un bol cu prune proaspete
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Trei borcane cu gogoșari în oțet și câteva bucăți de gogoșari în bol
Galerie foto
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
Galerie foto
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bol cu Salată de vinete fără ulei
07:10
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete porționate pe o farfurie cu legume, alături de roșii proaspete
06:14
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
Adăugarea roșiilor deshidratate din tavă în borcan
23 august, 06:21
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos în două boluri și pe băț, alături de zmeură și banane proaspete
23 august, 05:42
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
loukoumades
22 august, 06:59
Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești
Zacuscă de ciuperci ca la bunica servită pe felii de pâine
22 august, 06:53
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
persoana care pune untul în deserturi
21 august, 07:47
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Pita pentru gyros pusă pe o masă
21 august, 06:41
Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine grecească
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine. Metode de gătire simple și eficiente
Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine. Metode de gătire simple și eficiente
Cum să gătești chifteluțele fără să mai sară uleiul pe tine. Metode de gătire simple și eficiente
Un hoţ din Italia, prins după ce s-a oprit să citească o carte în timpul unei spargeri
Un hoţ din Italia, prins după ce s-a oprit să citească o carte în timpul unei spargeri
Un hoţ din Italia, prins după ce s-a oprit să citească o carte în timpul unei spargeri
Dieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump”
Dieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump”
Dieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump”
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de ani și este una dintre cele mai cunoscute actrițe de telenovele din România
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de ani și este una dintre cele mai cunoscute actrițe de telenovele din România
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de ani și este una dintre cele mai cunoscute actrițe de telenovele din România
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Dilan Çiçek Deniz și-a sărbătorit partenerul. Rafael Cemo Cetin a publicat prima fotografie oficială de cuplu
Un cercetător OpenAI și-a dat demisia din Titanicul AI. Ce adevăr supărător a aflat despre companie
Un cercetător OpenAI și-a dat demisia din „Titanicul AI”. Ce „adevăr supărător” a aflat despre companie
Un cercetător OpenAI și-a dat demisia din „Titanicul AI”. Ce „adevăr supărător” a aflat despre companie
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată
Cum să călătorești cu copii mici. Sfaturi și soluții ideale pentru o vacanță reușită
Cum să călătorești cu copii mici. Sfaturi și soluții ideale pentru o vacanță reușită
Cum să călătorești cu copii mici. Sfaturi și soluții ideale pentru o vacanță reușită
Florence Pugh și-a împărtășit rutina de dimineață pe Instagram Stories. Diva a vorbit despre rolul ei în filmul Thunderbolts 
Florence Pugh și-a împărtășit rutina de dimineață pe Instagram Stories. Diva a vorbit despre rolul ei în filmul „Thunderbolts” 
Florence Pugh și-a împărtășit rutina de dimineață pe Instagram Stories. Diva a vorbit despre rolul ei în filmul „Thunderbolts” 
Băuturi pentru sănătatea organismului. Ce aspecte pot îmbunătăți
Băuturi pentru sănătatea organismului. Ce aspecte pot îmbunătăți
Băuturi pentru sănătatea organismului. Ce aspecte pot îmbunătăți
fresh
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă

Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă

Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă

Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești

Cum să faci acasă loukoumades, gogoși grecești

Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă

Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă

Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos

Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos

Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară

Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
închide