Dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dulceața de mure este o modalitate delicioasă de a te bucura de gustul acestor fructe de pădure și când sezonul lor trece. O poți servi în foarte multe feluri de la modul simplu cu pâine până la prăjituri sofisticate. Descoperă rețeta de dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă.

Dulceață de mure cu și fără zahăr pusă în borcane pentru iarnă
Dulceața de mure se poate îndulci și cu stevia sau sucraloză / Shutterstock

Cel mai simplu mod de a mânca dulceața de mure este o pui pe o felie de pâine prăjită cu unt. Este un mic dejun pe cât de banal, pe atât de delicios. Mai poți să o servești și alături de brânză proaspătă, brânză cremoasă sau chiar sortimente de brânzeturi maturate. Combinarea dulceții cu brânza oferă o experiență culinară interesantă și echilibrată. Tot la prima masă a zilei o poți adăuga în iaurt sau în terciul de ovăz.

Dulceața de mure se poate pune peste waffles sau clătite sau poate fi folosită ca topping pentru prăjituri, tarte, cheesecake-uri sau alte deserturi. Poate fi utilizată pentru a adăuga o notă dulce și aromată cocktail-urilor, cum ar fi mojito sau limonadă cu mure.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În funcție de preferințe, poți servi dulceața de mure în moduri variate pentru a te bucura de gustul său delicios și bogat. Este versatilă și se potrivește în multe combinații culinare. Află mai multe și despre beneficiile consumului de mure.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță murele sub jet de apă rece. Se îndepărtează frunzele sau alte impurități. Se pun fructele într-o oală cu fund dublu și se presară jumătate din cantitatea de zahăr peste ele. Se lasă să stea la macerat peste noapte sau cel puțin câteva ore, pentru a-și elibera sucul și aroma.

Cum prepari rețeta de dulceață de mure cu zahăr

După aceea, se adaugă sucul de portocale sau de lămâie și restul de zahăr și se pune oala pe foc la foc mediu. Se amestecă bine. Se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, pentru ca dulceața să nu se prindă de fundul vasului. După ce începe să clocotească, se reduce focul la mic și se lasă până când murele se înmoaie și sucul se îngroașă.

Pentru a testa consistența dulceții, se face testul farfuriei. Se Pune o lingură de dulceață fierbinte pe o farfurie rece și se înclină ușor. Dacă dulceața nu curge prea mult, iar când se trece cu degetul prin mijloc se face o linie, atunci este gata.

În timp ce dulceața este încă fierbinte, se toarnă în borcane de sticlă sterilizate. Se închid bine cu capace și se întorc cu gura în jos pentru câteva minute pentru a asigura o etanșare mai bună.

Se acoperă bine și se lasă să se răcească treptat, apoi se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Dulceață de mure fără zahăr

Dulceața de mure fără zahăr este o opțiune sănătoasă și potrivită pentru cei care doresc să evite sau să reducă consumul de zahăr. Modul de preparare este similar cu cel al dulceții cu zahăr. Acesta este înlocuit cu îndulcitor natural poți folosi stevia, eritritol sau sucraloză.

Stevia

Modul de înlocuire al zahărului cu îndulcitorii naturali este simplu. Pentru stevia trebuie să pui o linguriță sau chiar mai puțin de pulbere de stevia. Această cantitate este suficientă pentru a înlocui 100 g de zahăr.

Eritritol

Eritritolul are aproximativ 60-80% din dulceața zahărului. Pentru a înlocui o cană de zahăr granulat, veți folosi aproximativ 2/3 – 4/5 de cană de eritritol.

Sucraloza

Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decât zahărul, astfel că o cantitate foarte mică este suficientă pentru a înlocui zahărul. Verifică instrucțiunile de pe ambalaj pentru a afla câtă sucraloză să folosiți pentru a echivala o cantitate de zahăr specifică.

Este important să menționați că îndulcitorii naturali pot avea un gust diferit față de zahărul obișnuit și pot afecta textura și consistența dulceții.

De aceea, înlocuirea zahărului cu îndulcitori trebuie făcută cu atenție, iar rețetele pot necesita ajustări pentru a obține rezultatele dorite. Cel mai bine este să experimentezi cu cantități mici de dulceață și să ajustezi cantitățile pentru a găsi raportul potrivit pentru gustul tău.

Cum faci dulceața de mure fără semințe

Dacă vrei ca dulceața ta să fie cât mai fină poți să le îndepărtezi micii sâmburi de care îi are. Pentru acest lucru ai la dispoziție două variante.

După ce dulceața este gata o poți trece printr-o sită foarte fină. Procesul este destul de laborios și durează destul de mult, în funcție de cantitatea de dulceață preparată. Varianta mai rapidă presupune să pui dulceața într-un robot de bucătărie sau blender și să o procesezi până când toate semințele sunt sfărâmate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide