Dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dulceața de mure este o modalitate delicioasă de a te bucura de gustul acestor fructe de pădure și când sezonul lor trece. O poți servi în foarte multe feluri de la modul simplu cu pâine până la prăjituri sofisticate. Descoperă rețeta de dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă.

Dulceață de mure cu și fără zahăr pusă în borcane pentru iarnă
Dulceața de mure se poate îndulci și cu stevia sau sucraloză / Shutterstock

Cel mai simplu mod de a mânca dulceața de mure este o pui pe o felie de pâine prăjită cu unt. Este un mic dejun pe cât de banal, pe atât de delicios. Mai poți să o servești și alături de brânză proaspătă, brânză cremoasă sau chiar sortimente de brânzeturi maturate. Combinarea dulceții cu brânza oferă o experiență culinară interesantă și echilibrată. Tot la prima masă a zilei o poți adăuga în iaurt sau în terciul de ovăz.

Dulceața de mure se poate pune peste waffles sau clătite sau poate fi folosită ca topping pentru prăjituri, tarte, cheesecake-uri sau alte deserturi. Poate fi utilizată pentru a adăuga o notă dulce și aromată cocktail-urilor, cum ar fi mojito sau limonadă cu mure.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În funcție de preferințe, poți servi dulceața de mure în moduri variate pentru a te bucura de gustul său delicios și bogat. Este versatilă și se potrivește în multe combinații culinare. Află mai multe și despre beneficiile consumului de mure.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță murele sub jet de apă rece. Se îndepărtează frunzele sau alte impurități. Se pun fructele într-o oală cu fund dublu și se presară jumătate din cantitatea de zahăr peste ele. Se lasă să stea la macerat peste noapte sau cel puțin câteva ore, pentru a-și elibera sucul și aroma.

Cum prepari rețeta de dulceață de mure cu zahăr

După aceea, se adaugă sucul de portocale sau de lămâie și restul de zahăr și se pune oala pe foc la foc mediu. Se amestecă bine. Se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, pentru ca dulceața să nu se prindă de fundul vasului. După ce începe să clocotească, se reduce focul la mic și se lasă până când murele se înmoaie și sucul se îngroașă.

Pentru a testa consistența dulceții, se face testul farfuriei. Se Pune o lingură de dulceață fierbinte pe o farfurie rece și se înclină ușor. Dacă dulceața nu curge prea mult, iar când se trece cu degetul prin mijloc se face o linie, atunci este gata.

În timp ce dulceața este încă fierbinte, se toarnă în borcane de sticlă sterilizate. Se închid bine cu capace și se întorc cu gura în jos pentru câteva minute pentru a asigura o etanșare mai bună.

Se acoperă bine și se lasă să se răcească treptat, apoi se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Dulceață de mure fără zahăr

Dulceața de mure fără zahăr este o opțiune sănătoasă și potrivită pentru cei care doresc să evite sau să reducă consumul de zahăr. Modul de preparare este similar cu cel al dulceții cu zahăr. Acesta este înlocuit cu îndulcitor natural poți folosi stevia, eritritol sau sucraloză.

Stevia

Modul de înlocuire al zahărului cu îndulcitorii naturali este simplu. Pentru stevia trebuie să pui o linguriță sau chiar mai puțin de pulbere de stevia. Această cantitate este suficientă pentru a înlocui 100 g de zahăr.

Eritritol

Eritritolul are aproximativ 60-80% din dulceața zahărului. Pentru a înlocui o cană de zahăr granulat, veți folosi aproximativ 2/3 – 4/5 de cană de eritritol.

Sucraloza

Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decât zahărul, astfel că o cantitate foarte mică este suficientă pentru a înlocui zahărul. Verifică instrucțiunile de pe ambalaj pentru a afla câtă sucraloză să folosiți pentru a echivala o cantitate de zahăr specifică.

Este important să menționați că îndulcitorii naturali pot avea un gust diferit față de zahărul obișnuit și pot afecta textura și consistența dulceții.

De aceea, înlocuirea zahărului cu îndulcitori trebuie făcută cu atenție, iar rețetele pot necesita ajustări pentru a obține rezultatele dorite. Cel mai bine este să experimentezi cu cantități mici de dulceață și să ajustezi cantitățile pentru a găsi raportul potrivit pentru gustul tău.

Cum faci dulceața de mure fără semințe

Dacă vrei ca dulceața ta să fie cât mai fină poți să le îndepărtezi micii sâmburi de care îi are. Pentru acest lucru ai la dispoziție două variante.

După ce dulceața este gata o poți trece printr-o sită foarte fină. Procesul este destul de laborios și durează destul de mult, în funcție de cantitatea de dulceață preparată. Varianta mai rapidă presupune să pui dulceața într-un robot de bucătărie sau blender și să o procesezi până când toate semințele sunt sfărâmate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată în bol, alături de un bol cu cartofi, unul cu ouă fierte și unul cu ceapă roșie
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Supă concentrată de legume în cană metalică
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Gem de coacăze cu mure în borcan și în linguriță
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Dulceață de coacăze negre în borcan și în linguriță
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Ea este femeia înjunghiată de fostul iubit în Călăraşi. Maria a fost lăsată de Ilie într-o baltă de sânge
Ea este femeia înjunghiată de fostul iubit în Călăraşi. Maria a fost lăsată de Ilie într-o baltă de sânge
Ea este femeia înjunghiată de fostul iubit în Călăraşi. Maria a fost lăsată de Ilie într-o baltă de sânge
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
închide