Dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dulceața de mure este o modalitate delicioasă de a te bucura de gustul acestor fructe de pădure și când sezonul lor trece. O poți servi în foarte multe feluri de la modul simplu cu pâine până la prăjituri sofisticate. Descoperă rețeta de dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă.

Dulceață de mure cu și fără zahăr pusă în borcane pentru iarnă
Dulceața de mure se poate îndulci și cu stevia sau sucraloză / Shutterstock

Cel mai simplu mod de a mânca dulceața de mure este o pui pe o felie de pâine prăjită cu unt. Este un mic dejun pe cât de banal, pe atât de delicios. Mai poți să o servești și alături de brânză proaspătă, brânză cremoasă sau chiar sortimente de brânzeturi maturate. Combinarea dulceții cu brânza oferă o experiență culinară interesantă și echilibrată. Tot la prima masă a zilei o poți adăuga în iaurt sau în terciul de ovăz.

Dulceața de mure se poate pune peste waffles sau clătite sau poate fi folosită ca topping pentru prăjituri, tarte, cheesecake-uri sau alte deserturi. Poate fi utilizată pentru a adăuga o notă dulce și aromată cocktail-urilor, cum ar fi mojito sau limonadă cu mure.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În funcție de preferințe, poți servi dulceața de mure în moduri variate pentru a te bucura de gustul său delicios și bogat. Este versatilă și se potrivește în multe combinații culinare. Află mai multe și despre beneficiile consumului de mure.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță murele sub jet de apă rece. Se îndepărtează frunzele sau alte impurități. Se pun fructele într-o oală cu fund dublu și se presară jumătate din cantitatea de zahăr peste ele. Se lasă să stea la macerat peste noapte sau cel puțin câteva ore, pentru a-și elibera sucul și aroma.

Cum prepari rețeta de dulceață de mure cu zahăr

După aceea, se adaugă sucul de portocale sau de lămâie și restul de zahăr și se pune oala pe foc la foc mediu. Se amestecă bine. Se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, pentru ca dulceața să nu se prindă de fundul vasului. După ce începe să clocotească, se reduce focul la mic și se lasă până când murele se înmoaie și sucul se îngroașă.

Pentru a testa consistența dulceții, se face testul farfuriei. Se Pune o lingură de dulceață fierbinte pe o farfurie rece și se înclină ușor. Dacă dulceața nu curge prea mult, iar când se trece cu degetul prin mijloc se face o linie, atunci este gata.

În timp ce dulceața este încă fierbinte, se toarnă în borcane de sticlă sterilizate. Se închid bine cu capace și se întorc cu gura în jos pentru câteva minute pentru a asigura o etanșare mai bună.

Se acoperă bine și se lasă să se răcească treptat, apoi se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Dulceață de mure fără zahăr

Dulceața de mure fără zahăr este o opțiune sănătoasă și potrivită pentru cei care doresc să evite sau să reducă consumul de zahăr. Modul de preparare este similar cu cel al dulceții cu zahăr. Acesta este înlocuit cu îndulcitor natural poți folosi stevia, eritritol sau sucraloză.

Stevia

Modul de înlocuire al zahărului cu îndulcitorii naturali este simplu. Pentru stevia trebuie să pui o linguriță sau chiar mai puțin de pulbere de stevia. Această cantitate este suficientă pentru a înlocui 100 g de zahăr.

Eritritol

Eritritolul are aproximativ 60-80% din dulceața zahărului. Pentru a înlocui o cană de zahăr granulat, veți folosi aproximativ 2/3 – 4/5 de cană de eritritol.

Sucraloza

Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decât zahărul, astfel că o cantitate foarte mică este suficientă pentru a înlocui zahărul. Verifică instrucțiunile de pe ambalaj pentru a afla câtă sucraloză să folosiți pentru a echivala o cantitate de zahăr specifică.

Este important să menționați că îndulcitorii naturali pot avea un gust diferit față de zahărul obișnuit și pot afecta textura și consistența dulceții.

De aceea, înlocuirea zahărului cu îndulcitori trebuie făcută cu atenție, iar rețetele pot necesita ajustări pentru a obține rezultatele dorite. Cel mai bine este să experimentezi cu cantități mici de dulceață și să ajustezi cantitățile pentru a găsi raportul potrivit pentru gustul tău.

Cum faci dulceața de mure fără semințe

Dacă vrei ca dulceața ta să fie cât mai fină poți să le îndepărtezi micii sâmburi de care îi are. Pentru acest lucru ai la dispoziție două variante.

După ce dulceața este gata o poți trece printr-o sită foarte fină. Procesul este destul de laborios și durează destul de mult, în funcție de cantitatea de dulceață preparată. Varianta mai rapidă presupune să pui dulceața într-un robot de bucătărie sau blender și să o procesezi până când toate semințele sunt sfărâmate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Ardei multicolori umpluți cu carne la cuptor, în sos de roșii
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
gyros de pui pe un tocător de lemn
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
borcan de dulceață de prune
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
Galerie foto
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Borcan cu dulceață de prune și un bol cu prune proaspete
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Trei borcane cu gogoșari în oțet și câteva bucăți de gogoșari în bol
Galerie foto
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
07:05
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară porționat
06:25
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Ciurigăi sau minciunele pe un platou
8 septembrie, 06:27
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi în farfurie albă
8 septembrie, 06:12
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol alb, decorată cu pătrunjel și susan
7 septembrie, 07:52
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Cobbler cu afine în tavă, servit cu lingurița
7 septembrie, 05:56
Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
6 septembrie, 07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie secționată în forma de copt
6 septembrie, 06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astăzi începe noul an şcolar 2024-2025. Principalele modificări pentru elevi. Când este prima vacanţă şi când se dau examenele
Astăzi începe noul an şcolar 2024-2025. Principalele modificări pentru elevi. Când este prima vacanţă şi când se dau examenele
Astăzi începe noul an şcolar 2024-2025. Principalele modificări pentru elevi. Când este prima vacanţă şi când se dau examenele
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70 de ani
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70 de ani
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70 de ani
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: M-am schimbat mult
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
fresh
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene

Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene

Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene

Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios

Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
închide