Fursecuri din doar 5 ingrediente, gata în 15 minute. Rețeta de care ai nevoie când vrei să te răsfeți
O porție de fursecuri din doar 5 ingrediente care este gata în 15 minute, chiar și coaptă, este o promisiunea unei seri delicioase și relaxante. Dacă ești în căutarea unui desert bogat și moale trebuie să încerci această rețetă.
Fursecurile din doar 5 ingrediente este potrivită și dacă suferi de intoleranță la gluten și, dacă alegi o ciocolată fără lapte, o poți servi fără grijă și dacă ai alergie la proteina din lapte. Vei obține niște prăjituri untoase, ușor gumoase, bogate în ciocolată.
Zahărul brun împreună cu untul bogat de migdale vor transforma un desert aparent banal într-unul onctuos, cu o aromă distinctă, ușor caramelizată. Prăjiturile vor fi dense, iar în centru au o consistență ușor umedă.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se tapetează hârtie de copt o tavă pentru cuptor. Într-un castron mare, se combină toate ingredientele până când se încorporează perfect.
Cum prepari rețeta de fursecuri din doar 5 ingrediente
Folosind o lingură se așează aluat la o distanță de aproximativ 2 cm pe foaia de copt pregătită. Opțional, se pot fune fulgi de ciocolată pe suprafața biscuiților. Se coc până când fursecurile sunt umflate și marginile întărite, aproximativ 10 minute, rotind tava la jumătate.
De transferă fursecurile pe grătarul de răcire și se lasă să se răcească complet.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Untul de migdale este unul dintre ingredientele de bază ale fursecurilor și are avantajul de a fi o sursă bună de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care sunt benefice pentru inimă și pot ajuta la scăderea colesterolului.
De asemenea, conține cantități semnificative de proteine și fibre, contribuind la senzația de sațietate și la menținerea nivelului de energie constant.
Untul de migdale este o sursă importantă de vitamina E, magneziu, fier și calciu, esențiale pentru sănătatea generală și pentru funcționarea optimă a organismului.
Dacă nu ai la îndemână unt de migdale îl poți înlocui cu unt de arahide. Are o consistență similară și poate fi folosit în aceleași cantități în rețetele de prăjituri. De asemenea, unturile de nuci precum cel de nucă de cocos sau de caju pot fi alternative bune, oferind o aromă distinctă. Dacă nu ai probleme cu alergiile poți folosi și untul din lapte de origine animală.
Chipsurile de ciocolată trebuie să aibă o cantitate cât mai mare de cacao pentru ca fursecurile să fie cât se poate de bogate.
Cum se păstrează fursecurile
Poți păstra fursecurile pentru 3-4 zile într-o cutie închisă ermetic la temperatura camerei, dar asigură-te că nu este foarte cald.
Din cauza cantității mari de unt pot râncezi repede. Dacă vrei să fii sigură că își păstrează gustul și textura, le poți ține și frigider. Pune-le într-un vas cu capac pentru a nu absorbi alte mirosuri din jur.
Fursecurile stau bine și în pungă de hârtie. Trebuie să te asiguri ca aceasta este bine închisă, fără ca aerul să poată pătrunde în interior.