Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Fursecurile cu fulgi de ovăz și stafide pot fi un desert nu doar sănătos, dar și foarte gustos. Totuși pentru a le da textura și consistența perfectă este nevoie să ții cont de câteva sfaturi. Descoperă și tu cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide moi. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
Sunt multe rețete de fursecuri cu fulgi de ovăz și stafide. Unora le place să înmoaie bine fulgii de ovăz și stafidele înainte de face aluatul. Desertul va fi dens, ușor umed.
Alții recomandă chiar adăugarea de nuci prăjite pentru a da o textură mai crocantă. Pentru mai multă aromă se pun merișoare uscate, bucăți de ciocolată mărunțite sau coajă de portocală răzuită mai mare.
Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Poți face fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide dacă ai o dietă care nu îți permite consumul de gluten sau dacă vrei să te bucuri de un desert diferit și mai sănătos.
Ovăzul este o sursă excelentă de fibre, dar și de proteine, așa că fursecurile vor fi și sățioase și nu va fi nevoie să mănânci foarte multe pentru a te simți sătulă. În plus, nici nu ți se va face foame prea repede apoi.
Dacă vrei ca aluatul de fursecuri cu fulgi de ovăz și stafide să fie unul moale și pufos, poți să înlocuiești fulgii clasici cu făină de ovăz. Aroma ovăzului va fi atât de blândă încât poți să adaugi și alte condimente și ele să domine gustul. Poți pune ghimbir, nucșoară sau scorțișoară.
În plus, făina de ovăz are un conținut scăzut de grăsimi. Este plină de vitamine și minerale și oferă o cantitate mai mare de proteine la fiecare porție semnificative per porție.
Dacă nu găsești făină de ovăz în magazin o poți face tu acasă. Este suficient să pui fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie sau într-un blender. Apoi îi macini până când vei obține o pudră fină.
Aluatul de prăjituri preparat cu făină de ovăz poate să nu pară la fel de elastic ca aluatul făcut cu făină obișnuită. Deoarece făina de ovăz nu conține gluten, aluatul de fursecuri nu se va simți la fel de pufos atunci când este preparat.
Dacă ești atentă la restul ingredientelor și la cantitățile pe care o utilizezi, după coacere prăjiturile vor fi moi și pufoase. Poți face și experimente cu făina de ovăz, dar în general proporția recomandată este într-un raport de 1:1.
Ce mai poți face cu făina de ovăz
Făina de ovăz mai poate fi folosită în diverse alte rețete și preparate culinare. Mai poți face pâine și produse de patiserie, în amestec cu făina de grâu sau singură.
De asemenea, poți face clătite, găluște, tăieței, turtă dulce, biscuiți și alte prăjituri. Dacă faci acasă musli poți să pui în compoziție și câteva linguri de făină de ovăz. Încearcă și rețeta de batoane cu fulgi de ovăz. Este o rețetă simplă și rapidă.
Făina de ovăz se poate adăuga în smoothie-uri, shake-uri proteice sau alte băuturi. Le oferă un plus de textură și le îmbogățește cu fibre și nutrienți. Merge perfect în combinație cu fructe, cu legume verzi, cu lapte vegetal.