Iced coffee cu piure de banane. Rețeta vedetă a acestei veri
Iced coffee cu piure de banane este rețeta vedetă a acestei veri. În multe țări, marile lanțuri de cafenele deja o au în meniu, iar clienții o adoră. Combinația de cafea cu banană este atât de savuroasă și exotică, încât este greu să îi reziști.
Fiecare vară are rețeta ei vedetă de cafea. În timp ce unii rămân fideli variantelor clasice, alții caută tot felul de combinații care să îi trimită cu gândul la vacanțe sau sunt pur și simplu doritori de ceva nou. Vara aceasta piureul de banane pare să se potrivească cel mai bine cu cafeaua. Nici nu ar avea cum altfel. Banana este parfumată, aduce un plus de dulceață și îi conferă o textură cremoasă cafelei.
Iced coffee cu piure de banane se face în aproximativ 10 minute, însă trebuie să ai răbdare să se congeleze compoziția de banane și condimente. Se servește imediat după preparare.
Ingrediente
Mod de preparare
Cu ajutorul unui blender bananele se transformă într-un piure foarte fin. Apoi, se adaugă extractul de vanilie, cardamonul praf și zahărul pudră. După aceea, se potrivește blenderul la viteză medie și se adaugă laptele. Amestecul se dă la congelator pentru cel puțin o oră sau până când aproape ajunge la gradul de solidificare.
Se pune cafeaua în 4 pahare mari. În fiecare se toarnă o cantitate egală din compoziția cu banană, iar deasupra se presară fulgi de ciocolată cu lapte. Dacă este necesar se mai pune lapte.
Sfaturi pentru a prepara iced coffee cu piure de banane
În cafeaua cu piure de banane se adaugă și câteva condimente pentru un plus de savoare. Cardamonul mărunțit și un praf de zahăr pudră și vanilie vor face din această cafea exotică un adevărat răsfăț.
Din ingredientele de mai sus vei obține 4 cafele de care să te bucuri cu prietenii. Poți folosi în loc de lapte de migdale neîndulcit orice fel de lapte vegetal sau de lapte de vacă.
Dacă nu ai fulgi de ciocolată poți să dai prin răzătoarea mare o tabletă de ciocolată și vei obține exact ceea ce se potrivește acestei băuturi. Poți să folosești orice fel de ciocolată ai în casă, chiar și albă. Aceștia au rol mai mult decorativ, astfel încât nu vor influența în mod semnificativ gustul cafelei.
Alege banane foarte bine coapte care sunt și mai aromate și au textura perfectă pentru această băutură de vară. Pot fi chiar acele fructe pe care te pregăteai să le arunci pentru că ți se părea că nu mai sunt bune de consum. Dacă au pete negre curățe-le, iar partea bună folosește-o pentru a o pune în această iced coffee de vară.
În cazul în care ai prea multe banane foarte coapte decojește-le și pune-le la congelator într-o pungă închisă ermetic. Le poți folosi apoi pentru alte porții de cafea sau pentru prăjituri, înghețate ori budinci.