Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Dacă vrei un desert rapid și ușor de făcut, atunci poți alege să faci o înghețată de banane cu ciocolată. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a obține un dulce sănătos.
Pentru a face înghețată de banane cu ciocolată ai nevoie de banane coapte care eventual au și ceva pete pe coajă. Acestea sunt foarte dulci și au o textură cremoasă. Aceste banane au cea mai dulce, mai cremoasă și mai plină aromă de banane. Atunci când tai bananele ai grijă să rămână intacte pentru ca înghețata să aibă un aspect cât mai frumos.
Ingrediente
Mod de preparare
Se acoperă un sfert de tavă pentru cuptor cu hârtie de copt. Se pune apă într-o cratiță mică și se aduce la punctul de fierbere. Apoi se dă focul foarte încet.
Cum prepari rețeta de înghețată de banane cu ciocolată
Se taie bananele în felii de un cm și se toacă ciocolata. Se aranjează feliile de banană la distanță uniformă pe tavă.
Ciocolata tocată și uleiul de canola se pun într-un vas mic de sticlă sau metal rezistent la căldură, care se potrivește perfect peste vasul cu apă clocotită. Se pune vasul deasupra oalei cu apă și cu ajutorul unei spatule flexibile se amestecă ciocolata până se topește, aproximativ 2 minute. Se ia de pe foc. Feliile de banană se ung cu ciocolată topită.
Când se întărește ciocolata se întorc feliile și se ung pe cealaltă parte. Se pun ingredientele opționale înainte ca ciocolata să se întărească de tot.
Se transferă tava la congelator și se lasă timp de 2 ore. Se pot păstra într-un recipient sigur pentru congelator timp de până la 2 luni.
Ce fel de ciocolată se folosește
Ciocolata folosită trebuie să aibă între 50 și 70% cacao și este de preferat să fie tableta. Aceasta se topește mai bine decât chipsurile de ciocolată.
Adăugarea unei lingurițe de ulei neutru, cum ar fi canola, ajută ciocolata să se topească fără probleme și creează un strat de ciocolată mai subțire pe banană, fără a afecta aroma bogată de ciocolată.
Este important să amesteci constant în vasul în care topești ciocolata și să eviți formarea condensului pe marginea lui. Picăturile de apă vor afecta textura ciocolatei atunci când se va întări, aceasta devenind mult prea tare.
Toppinguri pentru a face înghețată de banane cu ciocolată
Dacă nu vrei să folosești ciocolată poți să treci feliile de banană prin unt de arahide sau orice alt unt de nuci. Deasupra poți presăra alune tocate. Dacă vrei mai multă aromă poți folosi atât ciocolată cât și unt de arahide. Peste ultimul strat poți presăra nucă de nucă de cocos mărunțită, chipsuri de ciocolată sau fulgi de sare.
După ce bananele s-au congelat transferă-le cu grijă într-un recipient, de preferat din sticlă, care se închide ermetic și care este rezistent la temperaturi joase. Te vei putea bucura de înghețată chiar și două luni.