Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine
Un singur fruct costă câțiva lei și este hrănitor, consistent, cu o textură cremoasă. Beneficiile asupra sănătății sunt nenumărate dacă consumi zilnic cel mai ieftin fruct: banana. Descoperă în cele ce urmează beneficiile consumului de banane și află care este motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine.
Să faci economii nu înseamnă neapărat să faci renunți la alimente nutritive de calitate. Există fructe și legume care nu constă foarte mult și care au multiple beneficii asupra sănătății noastre. Banana este unul dintre ele. De fapt, poate fi considerat cel mai economic fruct dacă facem un raport între prețul său și calitățile nutritive.
Iată câteva motive de ce banana este un fruct pe care trebuie să îl cumperi chiar și atunci când trebuie să te încadrezi într-un buget.
Beneficiile consumului de banane
Bananele sunt foarte sănătoase. Un fruct de mărime medie are 105 calorii, 1 gram de proteine, 27 g de carbohidrați (care include 14 g de zaharuri naturale), 3 grame de fibre și 422 miligrame de potasiu (aproximativ 16% din necesarul zilnic).
Bananele susțin sănătatea stomacului, ajută reglarea nivelului de zahăr din sânge și sunt prietenoase chiar și cu silueta. Datorită conținutului generos de potasiu, ele îmbunătățesc sănătatea inimii, circulația arterială și reduc riscul de anxietate.
Sportivilor care fac antrenamente intensive le sunt recomandate bananele pentru că ajută la refacerea țesutului mușchilor datorită conținutului de potasiu.
Motivul pentru care bananale fac parte din categoria fructelor ieftine
Bananele crescute în agricultura convențională nu costă mai mult de 7 lei kilogramul, iar cele bio sunt cu 1-2 lei mai scumpe. În funcție de cât de mari sunt într-un kilogram pot intra și 5-6 banane, așa încât cu doar câțiva lei îți asiguri un fruct pe zi.
În plus, banane găsești peste tot, tot timpul anului, fără să fie nevoie să bați drumurile. De la aprozarul din colț până la lanțurile mari de hipermarketuri, bananele sunt peste tot.
Bananele sunt versatile
Ori de câte ori pleci de acasă dacă ai o banană cu tine poți spune că ai o gustare sănătoasă și hrănitoare. În plus, se poate combina foarte bine cu o mulțime de alte ingrediente. Poți să o adaugi în iaurturi simple alături de alte fructe, în smoothieuri. Dacă o pasezi poți face banana bread sau alte deserturi coapte.
Amestecate cu puțină smântână dulce într-un blender până se omogenizează perfect, bananele se pot transforma într-o înghețată delicioasă și sănătoasă. Mai poți pune și fructe de pădure sau alte fructe după bunul plac.
Bananele coapte sunt folosite pentru a îndulci multe preparate coapte sau nu atunci când vrei să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi.
Un aspect demn de luat în seamă este că banana este unul dintre fructele recomandate încă de când bebelușii au 6 luni, simplă sau în combinație cu brânzică de casă sau iaurt.
Bananele sunt rezistente
Dacă ai grijă la modul de păstrare bananele rezistă zile bune. Le poți înfășura coada în folie de aluminiu pentru a încetini procesul de coacere. Le poți cumpăra pe cele mai verzi pentru a te asigura că rezistă cât mai mult.
Dacă ți se pare că încep să se înnegrească le poți curăța de coajă și congela. Cu bananele congelate poți face aceleași preparate ca și cu cele proaspete.