Ce poți face cu o cutie de lapte condensat? 3 rețete ușoare și delicioase

Laptele condensat se obține prin îndepărtarea parțială a apei din laptele proaspăt, urmată de adăugarea zahărului. Acest proces îi conferă o consistență groasă și o dulceață specifică. Laptele condensat este adesea folosit în diverse rețete de deserturi pentru a le oferi un gust dulce și cremos. Descoperă ce poți face cu o singură cutie de lapte condensat? Iată trei rețete ușoare, rapide și delicioase.

lapte condensat pus într-o rețetă delicioasă
Laptele condensat poate fi degresat sau integral / Shuterstock

În magazine vei găsi lapte condensat de două feluri. Laptele condensat integral este realizat cu lapte integral și zahăr. Are un conținut ridicat de grăsime și este bogat și cremos.

Cel de-al doilea tip este laptele condensat degresat sau fără grăsimi care este produs prin utilizarea laptelui degresat sau a laptelui praf și conține cantități mai mici de grăsimi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La ce se folosește laptele condensat

Laptele condensat este un ingredient versatil și poate fi folosit într-o varietate de moduri în bucătărie. Este un ingredient de bază în multe deserturi, precum prăjituri, tarte, budinci și fudge.

De asemenea, se poate adăuga în cafea sau alte băuturi pentru a le îndulci și a le oferi o notă cremoasă. Poți folosi laptele condensat în rețetele de înghețată sau în sosurile de topping pentru a adăuga dulceață și textură cremoasă.

În general, laptele condensat este un ingredient versatile și delicios, adesea preferat pentru a adăuga dulceață și consistență în diverse preparate de deserturi și băuturi.

Tartă cu lapte condensat și limetă

Tartă cu lapte condensat și limetă este perfectă pentru zilele când vrei ceva delicios, fiind răcoritoare, cu un echilibru perfect între gustul dulce și cel acru.

Tartă cu lapte condensat și limetă
Tarta cu lapte condensat și limetă se poate servi cu frișcă / Shutterstock

Ingrediente pentru crustă

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • Ingrediente pentru umplutură
  • 1 cutie de lapte condensat (aproximativ 400 ml)
  • 4 ouă
  • 1/2 ceașcă de suc de limetă proaspăt stors
  • coajă rasă de limetă pentru decor

Mod de preparare

Se pun biscuiții într-un robot de bucătărie și se mărunțesc până devin o pudră fină. Apoi se amestecă cu untul topit. Se pune acest amestec într-o formă de tartă și se presează uniform pe fund și pe margini.

Într-un bol, se amestecă laptele condensat, ouăle și sucul de limetă. Compoziția rezultată se toarnă acest amestec peste crusta pregătită.

Se dă la cuptor la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când umplutura este fermă. Se lasă tarta să se răcească complet înainte de a o decora cu coajă de limetă rasă. Se servește rece.

Frappe caramel cu lapte condensat

Dacă vrei un altfel de frappe, mai dulce, mai aromat și mult mai cremos decât cel clasic, frappe caramel cu lapte condensat este ceea ce cauți.

Frappe caramel preparat cu lapte condensat și servit cu frișcă
Frappe caramel cu lapte condensat se poate îndulci cu zahăr sau cu îndulcitor / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 cană de cafea pregătită și răcită
  • 1/2 cană de lapte condensat
  • cuburi de gheață
  • frișcă (opțional)
  • sirop de caramel pentru decor

Mod de preparare

Se amestecă cafeaua răcită și laptele condensat într-un blender. Se adaugă cuburile de gheață și se mixează până când se obține o băutură cremoasă. Se toarnă frappe-ul în pahare și se adaugă frișca. Se decorează cu sirop de caramel și se servește imediat.

Bomboane cu lapte condensat și nucă de cocos

Bomboanele cu lapte condensat și nucă de cocos au o textură crocantă și sunt perfecte alături de o cană de cafea sau de cappuccino. Încearcă și rețeta de tort raffaelo. Este simplă și ușor de preparat.

Bomboane din lapte condensat și nucă de cocos pe un platou de lemn
Bomboanele cu nucă de cocos se păstrează la frigider / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml lapte condensat
  • 200 g biscuiți simpli zdrobiți
  • 250 g nucă de cocos rasă
  • 120 g nuci tocate
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Într-un bol, se amestecă biscuiții zdrobiți, laptele condensat, nucă de cocos rasă și nucile tocate. Se adaugă esența de vanilie dacă dorești și se amestecă bine. Se formează bile mici din compoziție. Se pun pe o tavă și se dau la frigider pentru minimum 2 ore. Se pot trece prin nucă de cocos mărunțită fin sau prin cacao.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat, decorată cu ciocolată, porționată
Galerie foto
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Orez cu lapte și unt pus într-un bol mic
Rețetă delicioasă de orez cu lapte și unt. Sfaturi utile pentru un gust deosebit
Rețetă delicioasă de orez cu lapte și unt. Sfaturi utile pentru un gust deosebit
Desert din ciocolată și lapte condensat porționat în tavă
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
închide