Ce poți face cu o cutie de lapte condensat? 3 rețete ușoare și delicioase

Laptele condensat se obține prin îndepărtarea parțială a apei din laptele proaspăt, urmată de adăugarea zahărului. Acest proces îi conferă o consistență groasă și o dulceață specifică. Laptele condensat este adesea folosit în diverse rețete de deserturi pentru a le oferi un gust dulce și cremos. Descoperă ce poți face cu o singură cutie de lapte condensat? Iată trei rețete ușoare, rapide și delicioase.

lapte condensat pus într-o rețetă delicioasă
Laptele condensat poate fi degresat sau integral / Shuterstock

În magazine vei găsi lapte condensat de două feluri. Laptele condensat integral este realizat cu lapte integral și zahăr. Are un conținut ridicat de grăsime și este bogat și cremos.

Cel de-al doilea tip este laptele condensat degresat sau fără grăsimi care este produs prin utilizarea laptelui degresat sau a laptelui praf și conține cantități mai mici de grăsimi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La ce se folosește laptele condensat

Laptele condensat este un ingredient versatil și poate fi folosit într-o varietate de moduri în bucătărie. Este un ingredient de bază în multe deserturi, precum prăjituri, tarte, budinci și fudge.

De asemenea, se poate adăuga în cafea sau alte băuturi pentru a le îndulci și a le oferi o notă cremoasă. Poți folosi laptele condensat în rețetele de înghețată sau în sosurile de topping pentru a adăuga dulceață și textură cremoasă.

În general, laptele condensat este un ingredient versatile și delicios, adesea preferat pentru a adăuga dulceață și consistență în diverse preparate de deserturi și băuturi.

Tartă cu lapte condensat și limetă

Tartă cu lapte condensat și limetă este perfectă pentru zilele când vrei ceva delicios, fiind răcoritoare, cu un echilibru perfect între gustul dulce și cel acru.

Tartă cu lapte condensat și limetă
Tarta cu lapte condensat și limetă se poate servi cu frișcă / Shutterstock

Ingrediente pentru crustă

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • Ingrediente pentru umplutură
  • 1 cutie de lapte condensat (aproximativ 400 ml)
  • 4 ouă
  • 1/2 ceașcă de suc de limetă proaspăt stors
  • coajă rasă de limetă pentru decor

Mod de preparare

Se pun biscuiții într-un robot de bucătărie și se mărunțesc până devin o pudră fină. Apoi se amestecă cu untul topit. Se pune acest amestec într-o formă de tartă și se presează uniform pe fund și pe margini.

Într-un bol, se amestecă laptele condensat, ouăle și sucul de limetă. Compoziția rezultată se toarnă acest amestec peste crusta pregătită.

Se dă la cuptor la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când umplutura este fermă. Se lasă tarta să se răcească complet înainte de a o decora cu coajă de limetă rasă. Se servește rece.

Frappe caramel cu lapte condensat

Dacă vrei un altfel de frappe, mai dulce, mai aromat și mult mai cremos decât cel clasic, frappe caramel cu lapte condensat este ceea ce cauți.

Frappe caramel preparat cu lapte condensat și servit cu frișcă
Frappe caramel cu lapte condensat se poate îndulci cu zahăr sau cu îndulcitor / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 cană de cafea pregătită și răcită
  • 1/2 cană de lapte condensat
  • cuburi de gheață
  • frișcă (opțional)
  • sirop de caramel pentru decor

Mod de preparare

Se amestecă cafeaua răcită și laptele condensat într-un blender. Se adaugă cuburile de gheață și se mixează până când se obține o băutură cremoasă. Se toarnă frappe-ul în pahare și se adaugă frișca. Se decorează cu sirop de caramel și se servește imediat.

Bomboane cu lapte condensat și nucă de cocos

Bomboanele cu lapte condensat și nucă de cocos au o textură crocantă și sunt perfecte alături de o cană de cafea sau de cappuccino. Încearcă și rețeta de tort raffaelo. Este simplă și ușor de preparat.

Bomboane din lapte condensat și nucă de cocos pe un platou de lemn
Bomboanele cu nucă de cocos se păstrează la frigider / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml lapte condensat
  • 200 g biscuiți simpli zdrobiți
  • 250 g nucă de cocos rasă
  • 120 g nuci tocate
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Într-un bol, se amestecă biscuiții zdrobiți, laptele condensat, nucă de cocos rasă și nucile tocate. Se adaugă esența de vanilie dacă dorești și se amestecă bine. Se formează bile mici din compoziție. Se pun pe o tavă și se dau la frigider pentru minimum 2 ore. Se pot trece prin nucă de cocos mărunțită fin sau prin cacao.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
Galerie foto
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Bol cu lingură și lapte condensat preparat în casă, perfect pentru creme de torturi și prăjituri
Galerie foto
Lapte condensat preparat în casă, perfect pentru creme de torturi și prăjituri
Lapte condensat preparat în casă, perfect pentru creme de torturi și prăjituri
Farfurie cu Bomboane de cocos cu ciocolată
Galerie foto
Bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente
Bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide