Ingrediente afrodiziace pe care să le folosești la cina de Ziua Îndrăgostiților

Vrei să pregătești o cină romantică cu care să îți impresionezi partenerul de Ziua Îndrăgostiților? Iată ce alimente au puteri afrodiziace. Introdu-le în meniul tău pentru o seară specială aceste ingrediente afrodiziace.

Ingrediente afrodiziace aranjate în recipiente în formă de inimioară
Ingredientele afrodiziace ajută circulația și cresc buna dispoziția / Shutterstock

Afrodiziacele se folosesc de mii de ani pentru a îmbunătăți viața sexuală și pentru a crește libidoul. Legendele spun că unul dintre conducătorii azteci Montezuma bea 50 de căni de ciocolată înainte de a-și vizita haremul pentru a fi în formă.

În Egiptul Antic se aprindeau bețe de scorțișoară pentru a spori apetitul sexual. În Europa creștină modernă timpurie s-a dezvoltat o categorie distinctă de produse medicale cu efecte pozitive asupra vieții sexuale

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente afrodiziace

Savantul numit Constantin Africanul ( 1020-99 î.Hr.) a tradus câteva dintre lucrările grecești antice ale lui Galen și Hipocrate din surse arabe în latină. Acesta a scris o lucrare în latină despre medicina sexuală, De Coitu („Despre Coitus”) ,care a descris o listă lungă de alimente și medicamente derivate din tradițiile medievale arabe, persane și ebraice despre care se credea că stimulează dorința și plăcerea sexuală.

Mâncarea poate fi un instrument puternic, dar este important să știi ce produse să adaugi în meniu. Iată o listă de alimente afrodiziace pe care să le consumi atât tu, cât și partenerul atunci când aveți nevoie de un impuls în viața sexuală.

Banane

Bananele nu numai că au o formă care te duce cu gândul la organul sexual masculin, dar prin proprietățile sale nutritive pot ajuta și bărbații să-și sporească rezistența sexuală. Sunt bogate în carbohidrați simpli care măresc nivelul de energie.

De asemenea, sunt cea mai bună sursă de potasiu mineral care menține o bună circulație a sângelui, prevenind în același timp spasmele musculare care ți-ar putea ruina întâlnirea. 

Un studiu realizat în 2012 de profesori de la Universitatea din Madrid a constatat că bananele sunt la fel de eficiente ca băuturile energizante. În plus, consumul de banane furnizează organismului antioxidanții atât de necesari, vitamina B6, fibre și mulți alți nutrienți importanți. Află mai multe despre beneficiile consumului de banane.

Nuci

Nucile sunt incredibil de hrănitoare și au un potențial extraordinar de a-ți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Majoritatea oamenilor nu știu că nucile sunt încă un alt aliment cu beneficii pentru sănătatea sexuală. 

Fisticul, alunele și alte nuci ajută la producerea de oxid nitric. Oxidul nitric dilată vasele de sânge, încurajează fluxul sanguin și îmbunătățește calitatea erecțiilor. În plus, nucile sunt o sursă excelentă de magneziu, care mărește nivelul de energie și rezistența.

Ciocolata neagră 

Ciocolata neagră este un superaliment pentru că are în aport semnificativ de nutrienți și antioxidanți de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect. De asemenea, are potențialul uimitor de a ameliora stresul și anxietatea, ambele având un impact negativ asupra stării de spirit, a nivelului de energie și a performanței sexuale.

Studiile arată că atunci când consumi regulat ciocolată neagră ți se îmbunătățește performanța atletică, pe care o poți folosi și în pat. Încearcă și rețeta pentru ciocolată de casă.

Ardei iute

Ardeiul iute este un aliment extrem de eficient în creșterea rezistenței sexuale. Conține un compus activ numit capsaicină, care aduce o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv un metabolism mai rapid și un flux sanguin îmbunătățit. 

Oamenii de știință au descoperit că ardeiul iute crește consumul de energie, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele care doresc să slăbească. Cu o energie sporită, poți să faci mai mult exerciții, să îmbunătățești rezistența în pat și să crești în același timp nivelul de încredere.

Ghimbir

Ghimbirul a fost folosit de secole în medicina tradițională a Chinei și a altor culturi. Are capacitatea de a -ți revigora viața sexuală prin îmbunătățirea fluxului sanguin. Circulație sanguină bune se traduce prin erecții puternice. Află ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic ceai de ghimbir.

Spanac

Ca și în cazul nucilor, și spanacul are un conținut ridicat de l-arginină. Acest aminoacid este necesar pentru producerea de oxid nitric și pentru erecții mai puternice și de lungă durată.

Sparanghel

Sparanghelul este o sursă uimitoare de vitamina E, care este un puternic antioxidant și micronutrient care participă la producția de testosteron. Nivelurile scăzute de testosteron pot provoca oboseală. În plus, sparanghelul este o sursă bună de vitamine din complexul B, cunoscute pentru efectele lor de stimulare a energiei. 

Vin roșu

Vinul roșu este considerat un afrodisiac. Un studiu din Journal of Sexual Medicine a arătat cum consumul moderat de vin roșu este legat de scoruri mai mari ale funcției sexuale. 

Vinul roșu este unul dintre acele afrodiziace care funcționează atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Consumul moderat de vin roșu ar putea fi, de asemenea, benefic pentru nivelul de testosteron la bărbați. 

Rețineți că moderația este crucială aici.  

Miere

Pe lângă zaharurile care dau energie, mierea conține bor, care are potențialul de a regla nivelul hormonilor și oxidul nitric. Acesta din urmă se eliberează în fluxul sanguin în timpul excitării sexuale și funcționează ca un vasodilatator.

Anghinare

Anghinarele au fost considerate afrodiziace puternice de secole. Conțin cinarina, care poate vindeca aparatul reproducător. De asemenea, cinarina poate da un gust plăcut spermei. În plus, anghinarea poate scădea colesterolul și, prin urmare, poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. 

Smochine

Smochinele sunt bogate în aminoacizi. Timp de secole, oameni din diferite culturi au folosit smochine pentru a trata probleme precum sterilitatea, rezistența redusă și disfuncția erectilă. Smochinele sunt hrănitoare și conțin vitamine și minerale care susțin producția de material seminal. 

Stridii 

Stridiile sunt printre cele mai cunoscute alimente afrodiziace din lume datorită conținutului lor ridicat de zinc. Studiile arată că stridiile conțin acid d-aspartic, o substanță chimică care controlează testosteronul și, prin urmare, poate crește dorința sexuală. De asemenea, zincul este un mineral esențial pentru sănătatea sexuală și reproductivă, în special la bărbați.

Pepene roșu

Pepenele roșu este considerat viagra naturii. Acest fruct delicios de vară este bogat în aminoacizi citrulină, pe care organismul îl transformă în l-arginină. Acesta este necesar pentru producerea de oxid nitric, care dilată vasele de sânge pentru erecții puternice. 

Scorțișoară

Scorțișoara se numără printre unele alimente afrodiziace minunate care îmbunătățesc fluxul sanguin și către zonelor genitale masculine și feminine. În acest fel, ar putea facilita excitarea sexuală. 

Rodii 

Rodiile conțin o mulțime de semințe cu culoare roșie vibrantă, motiv pentru care sunt asociate cu fertilitatea. Sunt bogate în vitamina C, vitamina E și pot scădea nivelul cortizolului, adică nivelul hormonului de stres. Nivelurile reduse de cortizol pot duce apoi la o producție mai mare de testosteron. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Cornulețe cu cremă de mac și cacao pe un platou alb, alături de un cuțit, o sită cu zahăr și un vas alb
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cea mai bună prăjitură din lume porționată
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Clătite de post cu lapte vegetal pe un tocător de lemn
Clătite de post cu lapte vegetal. Rețeta unui desert delicios
Clătite de post cu lapte vegetal. Rețeta unui desert delicios
Tort Bienenstich porționat pe platou, alături de alte prăjituri
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ingrediente dulci puse în cămară
10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
vanilia
De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
Fire de șofran în bntr-un bol de lemn aranjat pe o masă
Șofranul, regele condimentelor. Motivul pentru care este considerat la fel de scump ca aurul
Șofranul, regele condimentelor. Motivul pentru care este considerat la fel de scump ca aurul
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
05:02
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Clătite de post cu bere pe un tocător de lemn
04:48
Clătite de post cu bere, un deliciu de neratat Clătite de post cu bere, un deliciu de neratat
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake, porționată în tavă
04:10
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
cele mai bune fructe din lume puse într-un coș
03:40
Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
17 aprilie, 07:59
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
preparate din cartofi puse într-un colaj cu poze
17 aprilie, 05:56
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
mai multe tipuri de cafea pe o masă
17 aprilie, 05:27
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi 18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
Clătite de post cu praf de copt pe o farfurie albă
17 aprilie, 04:36
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...
Parteneri
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
Şase judeţe şi Bucureşti, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi, lapoviţă şi ninsori la munte, până sâmbătă dimineaţă
Şase judeţe şi Bucureşti, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi, lapoviţă şi ninsori la munte, până sâmbătă dimineaţă
Şase judeţe şi Bucureşti, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi, lapoviţă şi ninsori la munte, până sâmbătă dimineaţă
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Drama prin care a trecut Olgun Toker din serialul Povești nespuse. Actorul a pierdut o persoană dragă în urmă cu doi ani
Drama prin care a trecut Olgun Toker din serialul Povești nespuse. Actorul a pierdut o persoană dragă în urmă cu doi ani
Drama prin care a trecut Olgun Toker din serialul Povești nespuse. Actorul a pierdut o persoană dragă în urmă cu doi ani
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde
Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde
Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde
Depresia la copii: ce trebuie să știe părinții
Depresia la copii: ce trebuie să știe părinții
Depresia la copii: ce trebuie să știe părinții
Shakira a dezvăluit primele orașe în care va ajunge noul ei turneu. Cântăreața a pozat sexy pentru afișul oficial al evenimentului
Shakira a dezvăluit primele orașe în care va ajunge noul ei turneu. Cântăreața a pozat sexy pentru afișul oficial al evenimentului
Shakira a dezvăluit primele orașe în care va ajunge noul ei turneu. Cântăreața a pozat sexy pentru afișul oficial al evenimentului
Alimentele bogate în prebiotice. Cum îți pot îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv
Alimentele bogate în prebiotice. Cum îți pot îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv
Alimentele bogate în prebiotice. Cum îți pot îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv
fresh
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat

Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat

Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat

Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile

Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile

18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi

18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi

Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan

Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
închide