La ce să te aștepți când mergi la un restaurant À la carte. Ce preparate poți să găsești în meniu

Dacă vrei o seară de neuitat la restaurant, cu preparate unice și atmosferă ca în filme atunci trebuie să încerci un local À la carte. Acestea îți vor oferi nu doar mâncare gândită atent până la cel mai mic detaliu, dar și o experiență pe care nu o vei uita. Descoperă la ce să te aștepți când mergi la un restaurant À la carte.

Cuplu care comandă într-un restaurant À la carte
Meniul dintr-un restaurant À la carte nu conține multe preparate / Profimedia Images

Restaurantele À la carte sunt, poate, unele dintre cele mai scumpe localuri. Bucătarii șefi sunt adevărați profesioniști care pun în fiecare preparat întreaga lor experiență și încearcă să dea tonul unor noi trenduri. Nu doar mâncarea este specială, ci și decorurile și muzica.

Evident, nota de plată va fi pe măsură, dar nici nu mai contează când ai o seară frumoasă, cu mâncare aleasă și atmosferă relaxantă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La ce să te aștepți când mergi la un restaurant À la carte

În meniul principal vei găsi înșiruite fiecare dintre preparatele pe care le oferă localul. În dreptul fiecăruia vei găsi descrierea și lista de ingrediente, dar și prețul.

Meniul complex

Dacă alegi să mănânci într-un astfel de restaurant vei vedea că fiecare preparat este taxat individual. Garniturile pentru felul de bază le vei găsi într-o categorie separată. Partea bună este că îți vei putea alege exact ceea ce vrei în funcție de preferințe sau de dieta pe care o urmezi.

Partea mai puțin plăcută este că totul va fi mai scump decât în localurile unde cele două vin împreună. Dar, până la urmă, parcă ai mânca și altceva decât cartofi prăjiți la orice fel care conține carne, nu? Descoperă și care sunt secretele restaurantelor de sushi.

Restaurantele À la carte sunt speciale. Preparate trecute în meniu au nevoie de timp să ajungă acolo. Bucătarul care îl concepe este, de obicei, un expert în meseria lui, cu mulți ani de lucru în spate.

Preparatele din meniul a la carte sunt o îmbinare între tehnică și creativitate. Ingredientele sunt unele speciale, uneori aduse de peste mări și țări, alteori sunt locale, dar greu de găsit.

Timpul lung de preparare

În funcție de tema meniului À la carte, uneori poate dura ceva timp până când preparatele îți sunt aduse la masă. Se poate întâmpla să necesite tehnici complexe de lucru, iar de cele mai mult ori fiecare preparat este gătit pe loc.

Fiindcă te afli într-un local cu pretenții așteptarea nu va fi chiar atât de grea. Ți se vor aduce aperitive—amuse bouche, iar somelierul îți va prezenta vinurile care se potrivesc cu preparatul comandat. Află mai multe și despre secretele restaurantelor despre cartofii prăjiți.

Sezonalitatea se respectă într-un restaurant À la carte

Un aspect important de care se ține cont într-un restaurant a la carte este sezonalitatea ingredientelor. De cele mai multe ori ele schimbă tot meniul primăvara și toamna pentru a se asigura că au mereu la dispoziție totul proaspăt, indiferent că vorbim despre carne, pește, fructe sau legume.

O masă la un restaurant a la carte este o experiență în sine pe care trebuie să o ai din când în când pentru a te bucura de o mâncare specială.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gordon Ramsay surprins într-o bucătărie
Unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătar
Unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătar
Mai mulți turiști în vacanță la un restaurant al unui hotel la all inclusive
9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive
9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive
O masă cu pahare dintr-un restaurant de top din lume din anul 2023
Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unică
Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unică
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
plăcintă din fulgi de ovăz
05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Piure de bob uscat pe platou, cu ceapă roșie și lămâie
10 decembrie, 05:21
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
ciorbă de mazăre cu găluște într-un bol alb
9 decembrie, 06:57
Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
persoana care folosește cuptorul cu microunde
9 decembrie, 05:49
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a apreciat o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: Asta nu sunt eu!
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
fresh
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
închide