La ce să te aștepți când mergi la un restaurant À la carte. Ce preparate poți să găsești în meniu

Dacă vrei o seară de neuitat la restaurant, cu preparate unice și atmosferă ca în filme atunci trebuie să încerci un local À la carte. Acestea îți vor oferi nu doar mâncare gândită atent până la cel mai mic detaliu, dar și o experiență pe care nu o vei uita. Descoperă la ce să te aștepți când mergi la un restaurant À la carte.

Cuplu care comandă într-un restaurant À la carte
Meniul dintr-un restaurant À la carte nu conține multe preparate / Profimedia Images

Restaurantele À la carte sunt, poate, unele dintre cele mai scumpe localuri. Bucătarii șefi sunt adevărați profesioniști care pun în fiecare preparat întreaga lor experiență și încearcă să dea tonul unor noi trenduri. Nu doar mâncarea este specială, ci și decorurile și muzica.

Evident, nota de plată va fi pe măsură, dar nici nu mai contează când ai o seară frumoasă, cu mâncare aleasă și atmosferă relaxantă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La ce să te aștepți când mergi la un restaurant À la carte

În meniul principal vei găsi înșiruite fiecare dintre preparatele pe care le oferă localul. În dreptul fiecăruia vei găsi descrierea și lista de ingrediente, dar și prețul.

Meniul complex

Dacă alegi să mănânci într-un astfel de restaurant vei vedea că fiecare preparat este taxat individual. Garniturile pentru felul de bază le vei găsi într-o categorie separată. Partea bună este că îți vei putea alege exact ceea ce vrei în funcție de preferințe sau de dieta pe care o urmezi.

Partea mai puțin plăcută este că totul va fi mai scump decât în localurile unde cele două vin împreună. Dar, până la urmă, parcă ai mânca și altceva decât cartofi prăjiți la orice fel care conține carne, nu? Descoperă și care sunt secretele restaurantelor de sushi.

Restaurantele À la carte sunt speciale. Preparate trecute în meniu au nevoie de timp să ajungă acolo. Bucătarul care îl concepe este, de obicei, un expert în meseria lui, cu mulți ani de lucru în spate.

Preparatele din meniul a la carte sunt o îmbinare între tehnică și creativitate. Ingredientele sunt unele speciale, uneori aduse de peste mări și țări, alteori sunt locale, dar greu de găsit.

Timpul lung de preparare

În funcție de tema meniului À la carte, uneori poate dura ceva timp până când preparatele îți sunt aduse la masă. Se poate întâmpla să necesite tehnici complexe de lucru, iar de cele mai mult ori fiecare preparat este gătit pe loc.

Fiindcă te afli într-un local cu pretenții așteptarea nu va fi chiar atât de grea. Ți se vor aduce aperitive—amuse bouche, iar somelierul îți va prezenta vinurile care se potrivesc cu preparatul comandat. Află mai multe și despre secretele restaurantelor despre cartofii prăjiți.

Sezonalitatea se respectă într-un restaurant À la carte

Un aspect important de care se ține cont într-un restaurant a la carte este sezonalitatea ingredientelor. De cele mai multe ori ele schimbă tot meniul primăvara și toamna pentru a se asigura că au mereu la dispoziție totul proaspăt, indiferent că vorbim despre carne, pește, fructe sau legume.

O masă la un restaurant a la carte este o experiență în sine pe care trebuie să o ai din când în când pentru a te bucura de o mâncare specială.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gordon Ramsay surprins într-o bucătărie
Unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătar
Unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătar
Mai mulți turiști în vacanță la un restaurant al unui hotel la all inclusive
9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive
9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive
O masă cu pahare dintr-un restaurant de top din lume din anul 2023
Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unică
Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unică
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Vasilica a cheltuit 5 euro pe un loz răzuibil şi a câştigat 50.000 de euro, în Italia. De ce nu poate încasa banii
Vasilica a cheltuit 5 euro pe un loz răzuibil şi a câştigat 50.000 de euro, în Italia. De ce nu poate încasa banii
Vasilica a cheltuit 5 euro pe un loz răzuibil şi a câştigat 50.000 de euro, în Italia. De ce nu poate încasa banii
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Ce este și ce beneficii are laptele auriu. Sănătate curată pentru cei care încearcă
Ce este și ce beneficii are laptele auriu. Sănătate curată pentru cei care încearcă
Ce este și ce beneficii are laptele auriu. Sănătate curată pentru cei care încearcă
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide