Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Nu rata sezonul nucilor verzi fără a profita de aroma lor în diferite preparate culinare. Printre acestea poți prepara și rețeta de lichior de nuci verzi sau Nucată, pe care ți-o oferim mai jos.

Lichior de nuci verzi sau Nucată în două pahare și într-o sticlă
Galerie foto

Galerie foto

Lichiorul de nuci verzi este ideal de consumat seara, înainte de cină / Shutterstock

Nucile verzi, adică nucile în stare crudă și necoapte, au diverse proprietăți benefice pentru sănătate datorită conținutului lor bogat în nutrienți. Sunt bogate în antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi și protejează celulele de daunele oxidative. Acești antioxidanți includ vitamina C și vitamina E.

Acizii grași omega-3 din nucile verzi sunt benefici pentru sănătatea inimii, reducând inflamațiile și riscul bolilor cardiovasculare. sunt o sursă bună de minerale precum magneziu, fier, fosfor și zinc, care sunt esențiale pentru diverse funcții ale organismului, inclusiv sănătatea oaselor și producerea de energie.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nucile verzi conțin fibre, care sunt importante pentru digestie și menținerea unui sistem digestiv sănătos. Datorită conținutului ridicat de vitamina E și alți antioxidanți, nucile verzi pot contribui la menținerea sănătății pielii, reducând semnele îmbătrânirii și protejând pielea de daunele provocate de soare.

Din nuci verzi mai poți prepara și o delicioasă dulceață, foarte delicată și apreciată – descoperă aici rețeta. Iar dacă dorești să prepari lichior de nuci verzi sau Nucată, poți urmări mai jos rețeta detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Lichiorul de nuci necesită două etape de preparare. În prima etapă se pregătesc nucile și se lasă la macerat în alcool. Iar în a doua etapă se prepară un sirop care se adaugă peste nucile macerate.

Cum se macerează nucile pentru lichior

Folosind mănuși de latex, pentru a evita pătarea pielii mâinilor, spală bine nucile și taie-le în sferturi.

După aceea, pune sferturile de nuci într-un borcan de sticlă sterilizat în prealabil. Adaugă și lămâia tăiată în bucăți mai mici, apoi toarnă vodka peste ingredientele din borcan.

Așază un tifon curat peste borcan, iar peste tifon pune capacul, fără a-l înfileta. Depozitează borcanul în cămară sau la loc mai răcoros și ferit de lumină. Timpul de macerare a nucilor este de 10 zile. După acest interval de timp poți prepara siropul.

Cum prepari siropul pentru lichior de nuci verzi sau nucată

Folosește o cratiță mai înaltă, cu pereții groși și adaugă zahărul, apa, batoanele de scorțișoară și de vanilie, anasonul stelat și cuișoarele. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și fierbe ingredientele pentru aproximativ 15-20 de minute.

Siropul trebuie să devină mai consistent, dar nu atât de gros cât siropul pentru dulceață. După fierbere, stinge flacăra aragazului și lasă siropul să se răcească. Scoate toate mirodeniile, trece siropul prin sită și adaugă-l în borcanul cu nuci macerate.

Pune din nou borcanul la loc răcoros și întunecat și mai lasă-l acolo pentru încă 10 zile la macerat.

După ce s-a scurs și a doua etapă de macerare, strecoară lichiorul de nuci printr-un tifon curat.

Depozitează-l în sticle sterilizate și închide-le ermetic cu capacele din dotare. Etichetează sticlele și transferă-le în cămară.

Consumat regulat, dar în cantități moderate și numai seara, înainte de cină, acest lichior de nuci verzi sau nucată poate oferi o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului.

Citește și
Lichior de nuci verzi sau Nucată în două pahare
Galerie foto

Galerie foto

Nuci în borcan cu vodka și sirop, la macerat
Nuci tăiate în sferturi pentru lichior
Lichior de nuci verzi sau Nucată în două pahare și într-o sticlă
+1
CELE MAI CITITE
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Lichior de smochine în două pahare și smochine proaspete
Galerie foto
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
sticlă de alcool deschisă în fața a două persoane ciocnind pahare
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Lichior de gutui sau gutuiată în sticlă și în pahar, alături de două gutui
Galerie foto
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Cum funcţionează taxarea inversă la TVA, pregătită în Pachetul 2. Economist: N-ar mai avea ce să fure
Cum funcţionează taxarea inversă la TVA, pregătită în Pachetul 2. Economist: "N-ar mai avea ce să fure"
Cum funcţionează taxarea inversă la TVA, pregătită în Pachetul 2. Economist: "N-ar mai avea ce să fure"
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
închide