Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată
Nu rata sezonul nucilor verzi fără a profita de aroma lor în diferite preparate culinare. Printre acestea poți prepara și rețeta de lichior de nuci verzi sau Nucată, pe care ți-o oferim mai jos.
Galerie foto
Nucile verzi, adică nucile în stare crudă și necoapte, au diverse proprietăți benefice pentru sănătate datorită conținutului lor bogat în nutrienți. Sunt bogate în antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi și protejează celulele de daunele oxidative. Acești antioxidanți includ vitamina C și vitamina E.
Acizii grași omega-3 din nucile verzi sunt benefici pentru sănătatea inimii, reducând inflamațiile și riscul bolilor cardiovasculare. sunt o sursă bună de minerale precum magneziu, fier, fosfor și zinc, care sunt esențiale pentru diverse funcții ale organismului, inclusiv sănătatea oaselor și producerea de energie.
Nucile verzi conțin fibre, care sunt importante pentru digestie și menținerea unui sistem digestiv sănătos. Datorită conținutului ridicat de vitamina E și alți antioxidanți, nucile verzi pot contribui la menținerea sănătății pielii, reducând semnele îmbătrânirii și protejând pielea de daunele provocate de soare.
Din nuci verzi mai poți prepara și o delicioasă dulceață, foarte delicată și apreciată – descoperă aici rețeta. Iar dacă dorești să prepari lichior de nuci verzi sau Nucată, poți urmări mai jos rețeta detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Lichiorul de nuci necesită două etape de preparare. În prima etapă se pregătesc nucile și se lasă la macerat în alcool. Iar în a doua etapă se prepară un sirop care se adaugă peste nucile macerate.
Cum se macerează nucile pentru lichior
Folosind mănuși de latex, pentru a evita pătarea pielii mâinilor, spală bine nucile și taie-le în sferturi.
După aceea, pune sferturile de nuci într-un borcan de sticlă sterilizat în prealabil. Adaugă și lămâia tăiată în bucăți mai mici, apoi toarnă vodka peste ingredientele din borcan.
Așază un tifon curat peste borcan, iar peste tifon pune capacul, fără a-l înfileta. Depozitează borcanul în cămară sau la loc mai răcoros și ferit de lumină. Timpul de macerare a nucilor este de 10 zile. După acest interval de timp poți prepara siropul.
Cum prepari siropul pentru lichior de nuci verzi sau nucată
Folosește o cratiță mai înaltă, cu pereții groși și adaugă zahărul, apa, batoanele de scorțișoară și de vanilie, anasonul stelat și cuișoarele. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și fierbe ingredientele pentru aproximativ 15-20 de minute.
Siropul trebuie să devină mai consistent, dar nu atât de gros cât siropul pentru dulceață. După fierbere, stinge flacăra aragazului și lasă siropul să se răcească. Scoate toate mirodeniile, trece siropul prin sită și adaugă-l în borcanul cu nuci macerate.
Pune din nou borcanul la loc răcoros și întunecat și mai lasă-l acolo pentru încă 10 zile la macerat.
După ce s-a scurs și a doua etapă de macerare, strecoară lichiorul de nuci printr-un tifon curat.
Depozitează-l în sticle sterilizate și închide-le ermetic cu capacele din dotare. Etichetează sticlele și transferă-le în cămară.
Consumat regulat, dar în cantități moderate și numai seara, înainte de cină, acest lichior de nuci verzi sau nucată poate oferi o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului.
Galerie foto