Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de lichior de smochine este rețeta unei băuturi delicioase, aromate și dulci, perfectă pentru a fi savurată după cină sau pentru a fi oferită ca un cadou special. Prepararea acestui lichior acasă este relativ simplă și necesită doar câteva ingrediente de bază.

Lichior de smochine în două pahare și smochine proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Lichiorul de smochine are o aromă bogată și dulce, cu nuanțe subtile de condimente / Shutterstock

Lichiorul este o băutură alcoolică dulce, aromată și adesea colorată. Se obține prin macerarea unor fructe, plante, ierburi, condimente sau alte ingrediente aromatice într-un alcool de bază (de obicei vodcă, rachiu sau alt tip de distilat) și îndulcirea acestuia cu sirop de zahăr sau miere. Lichiorurile sunt cunoscute pentru varietatea lor imensă de arome și gusturi. Sunt utilizate atât ca băuturi de sine stătătoare, cât și în prepararea cocktailurilor sau deserturilor. Sunt, de asemenea, folosite în gătit, în special în deserturi, pentru a adăuga o notă de aromă și dulceață.

Citește și

Lichiorurile au o textură de obicei mai vâscoasă și mai catifelată decât alte băuturi spirtoase, datorită conținutului de zahăr. Lichiorul de smochine are o aromă bogată și dulce, cu nuanțe subtile de condimente dacă sunt folosite. Textura este catifelată, iar gustul este fructat și ușor de savurat. Se poate servi simplu, cu gheață sau ca parte a unor cocktailuri. este ideal pentru a încheia o masă festivă sau pentru a fi oferit ca un cadou homemade, apreciat de cunoscători.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

descoperă și o rețetă de lichior de gutui sau gutuiată. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara li tu deliciosul lichior de smochine.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu sortarea și pregătirea smochinelor.

Dacă folosești smochine proaspete, alege-le pe cele mai coapte și mai sănătoase. Spală bine, șterge-le și taie-le în jumătăți sau sferturi.

Dacă folosiți smochine uscate, rehidratează-le pentru câteva ore în apă călduță, apoi taie-le în bucăți mici.

Descoperă și o rețetă de  lichior de mure.

Cum prepari lichior de smochine

După ce ai pregătit toate smochinele, pune-le într-un borcan mare de sticlă cu capac.

Adaugă alcoolul, asigurându-te că smochinele sunt complet acoperite. Dacă folosești scorțișoară, cuișoare, vanilie sau coajă de lămâie, adaugă-le acum.

Închide borcanul ermetic cu capacul aferent și lasă-le la macerat într-un loc răcoros și întunecat timp de 4-6 săptămâni. Agită borcanul o dată pe săptămână pentru a amesteca bine aromele.

După ce a trecut perioada de macerare, pregătește un sirop simplu din zahăr și apă. Pune zahărul și apa într-o cratiță și fierbe-le la foc mic până când zahărul este complet dizolvat. Lasă siropul să se răcească la temperatura camerei.

După răcirea completă strecoară lichidul din borcan printr-o sită fină sau prin tifon, pentru a îndepărta smochinele și condimentele.

Amestecă lichidul filtrat cu siropul răcit. Dacă dorești un lichior mai dulce, poți adăuga mai mult sirop.

Toarnă lichiorul obținut în sticle sterilizate și închide-le ermetic cu capacele aferente.

Lasă lichiorul să se matureze timp de încă 2-3 săptămâni într-un loc răcoros și întunecat, înainte de a-l consuma. În acest timp, aromele se vor intensifica.

tot din categoria băuturilor alcoolice de sezon mai poți încerca și rețeta de afinată.

Citește și
Două pahare cu lichior de smochine și smochine proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Sticlă și două pahare cu lichior, alături de smochine proaspete
Lichior de smochine în două pahare și smochine proaspete
+0
CELE MAI CITITE
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Lichior de nuci verzi sau Nucată în două pahare și într-o sticlă
Galerie foto
Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată
Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată
sticlă de alcool deschisă în fața a două persoane ciocnind pahare
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Lichior de gutui sau gutuiată în sticlă și în pahar, alături de două gutui
Galerie foto
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sfiha
05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Tradiţii şi superstiţii de Înălţarea Sfintei Cruci. Ce să nu faci azi, de Ziua Crucii, ca să fii ferit de rele
Tradiţii şi superstiţii de Înălţarea Sfintei Cruci. Ce să nu faci azi, de Ziua Crucii, ca să fii ferit de rele
Tradiţii şi superstiţii de Înălţarea Sfintei Cruci. Ce să nu faci azi, de Ziua Crucii, ca să fii ferit de rele
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
închide