Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Rețeta de lichior de smochine este rețeta unei băuturi delicioase, aromate și dulci, perfectă pentru a fi savurată după cină sau pentru a fi oferită ca un cadou special. Prepararea acestui lichior acasă este relativ simplă și necesită doar câteva ingrediente de bază.
Galerie foto
Lichiorul este o băutură alcoolică dulce, aromată și adesea colorată. Se obține prin macerarea unor fructe, plante, ierburi, condimente sau alte ingrediente aromatice într-un alcool de bază (de obicei vodcă, rachiu sau alt tip de distilat) și îndulcirea acestuia cu sirop de zahăr sau miere. Lichiorurile sunt cunoscute pentru varietatea lor imensă de arome și gusturi. Sunt utilizate atât ca băuturi de sine stătătoare, cât și în prepararea cocktailurilor sau deserturilor. Sunt, de asemenea, folosite în gătit, în special în deserturi, pentru a adăuga o notă de aromă și dulceață.
Lichiorurile au o textură de obicei mai vâscoasă și mai catifelată decât alte băuturi spirtoase, datorită conținutului de zahăr. Lichiorul de smochine are o aromă bogată și dulce, cu nuanțe subtile de condimente dacă sunt folosite. Textura este catifelată, iar gustul este fructat și ușor de savurat. Se poate servi simplu, cu gheață sau ca parte a unor cocktailuri. este ideal pentru a încheia o masă festivă sau pentru a fi oferit ca un cadou homemade, apreciat de cunoscători.
descoperă și o rețetă de lichior de gutui sau gutuiată. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara li tu deliciosul lichior de smochine.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu sortarea și pregătirea smochinelor.
Dacă folosești smochine proaspete, alege-le pe cele mai coapte și mai sănătoase. Spală bine, șterge-le și taie-le în jumătăți sau sferturi.
Dacă folosiți smochine uscate, rehidratează-le pentru câteva ore în apă călduță, apoi taie-le în bucăți mici.
Descoperă și o rețetă de lichior de mure.
Cum prepari lichior de smochine
După ce ai pregătit toate smochinele, pune-le într-un borcan mare de sticlă cu capac.
Adaugă alcoolul, asigurându-te că smochinele sunt complet acoperite. Dacă folosești scorțișoară, cuișoare, vanilie sau coajă de lămâie, adaugă-le acum.
Închide borcanul ermetic cu capacul aferent și lasă-le la macerat într-un loc răcoros și întunecat timp de 4-6 săptămâni. Agită borcanul o dată pe săptămână pentru a amesteca bine aromele.
După ce a trecut perioada de macerare, pregătește un sirop simplu din zahăr și apă. Pune zahărul și apa într-o cratiță și fierbe-le la foc mic până când zahărul este complet dizolvat. Lasă siropul să se răcească la temperatura camerei.
După răcirea completă strecoară lichidul din borcan printr-o sită fină sau prin tifon, pentru a îndepărta smochinele și condimentele.
Amestecă lichidul filtrat cu siropul răcit. Dacă dorești un lichior mai dulce, poți adăuga mai mult sirop.
Toarnă lichiorul obținut în sticle sterilizate și închide-le ermetic cu capacele aferente.
Lasă lichiorul să se matureze timp de încă 2-3 săptămâni într-un loc răcoros și întunecat, înainte de a-l consuma. În acest timp, aromele se vor intensifica.
tot din categoria băuturilor alcoolice de sezon mai poți încerca și rețeta de afinată.
Galerie foto