Rețetă de pulled pork. Preparatul care îi va impresiona pe invitați
Pulled pork este un hit al localurilor care vând street food. Fiecare bucătar se laudă că preparatul lui este cel mai bun, cel mai fraged, cel mai bine condimentat. Cu toate acestea, nu uita că poți încerca și tu să faci acasă, așa că venim în ajutorul tău cu cea mai bună rețetă de pulled pork.
Pulled pork se prepară din umăr de porc. Găsești în magazine umăr de porc atât dezosat, dar și cu os. Există avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre ele. Dacă cumperi varianta dezosată înseamnă timp mai puțin la gătit. Un alta avantaj este că acesta se mărunțește mai simplu. În schimb, dacă alegi o bucată cu os, nu riști să se usuce carnea în timpul preparării, scrie delish.com.
Rețetă de pulled pork: din ce carne se obține
Umărul de porc provine, evident, din mușchii umărului de porc. Această zonă a animalului este foarte folosită, ceea ce înseamnă că mușchii sunt foarte vascularizați și, prin urmare, sunt plini de aromă. Cu toate acestea, dacă nu este gătit corespunzător, umărul de porc poate fi relativ dur. De aceea, are nevoie de un timp lung de gătire la foc foarte mic.
Pe lângă faptul că este deosebit de aromat, umărul de porc este, de asemenea, mult mai ieftin decât mușchiul de porc. Alege o bucată care mai are încă pielea, sub care vei găsi un strat important de grăsime. Aceasta ajută la menținerea cărnii umede pe durata timpului lung de gătit, dar dă și un plus de aromă. Dacă cumperi carne de porc proaspătă, de calitate, nu vei avea nevoie de prea multe alte ingrediente pentru a face pulled pork.
Cea mai simplă modalitate de a pregăti carnea înainte de a o pune la cuptor sau pe grătar este să o freci cu un amestec simplu de zahăr și sare, după care să o lași câteva zile la frigider. Apoi, mai trebuie doar să adaugi piper negru înainte de a o găti.
În cazul în care ai nevoie să decongelezi carnea, află de aici cele mai bune metode.
Ingrediente
Mod de preparare
Folosind un cuțit ascuțit, tăie pielea de pe umărul de porc într-un model încrucișat, lăsând aproximativ un centimetru spațiu între tăieturi. Asigură-te că tai stratul de grăsime de sub piele, dar nu și carnea. Amestecă niște zahăr și sare și freacă peste tot carnea. Las-o să stea la frigider, neacoperită, între 24 și 72 de ore. Înainte de a o găti, frec-o cu piper negru și las-o să stea la temperatura camerei timp de o oră.
Cum se gătește corect pulled pork
Umărul de porc se dă la cuptor la 135°C sau pe grătar la căldură indirectă, până când temperatura internă atinge 80°C până la 90°C, aproximativ 6 ore. Carnea trebuie să fie foarte fragedă și să se desprindă ușor de pe os. Odată ce umărul este gătit, se mărește temperatura cuptorului la maximum și se mai lasă carnea aproximativ 15 minute, până când pielea devine aurie și crocantă. Se scoate și se lasă să se odihnească 20 de minute. Apoi se mărunțește carnea de pe os cu două furculițe.
Șoriciul se îndepărtează, se taie grosier și se amestecă cu carnea de porc. Se asezonează carnea după gust, apoi se mănâncă cu pâine cu maia sau paratha, lipie indiană cu unt. La garnitură cea mai potrivită este salata de varză.