Rețetă de pulled pork. Preparatul care îi va impresiona pe invitați

timpul de preparare
Timp de gătire: 78 ore și 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pulled pork este un hit al localurilor care vând street food. Fiecare bucătar se laudă că preparatul lui este cel mai bun, cel mai fraged, cel mai bine condimentat. Cu toate acestea, nu uita că poți încerca și tu să faci acasă, așa că venim în ajutorul tău cu cea mai bună rețetă de pulled pork.

Publicat: 29 iunie 2022, 08:40
Pulled pork, mărunțit pe un blat din lemn, are este amestecat cu două furculițe
Pulled pork este un hit al localurilor care vând street food / Shutterstock

Pulled pork se prepară din umăr de porc. Găsești în magazine umăr de porc atât dezosat, dar și cu os. Există avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre ele. Dacă cumperi varianta dezosată înseamnă timp mai puțin la gătit. Un alta avantaj este că acesta se mărunțește mai simplu. În schimb, dacă alegi o bucată cu os, nu riști să se usuce carnea în timpul preparării, scrie delish.com.

Rețetă de pulled pork: din ce carne se obține

Umărul de porc provine, evident, din mușchii umărului de porc. Această zonă a animalului este foarte folosită, ceea ce înseamnă că mușchii sunt foarte vascularizați și, prin urmare, sunt plini de aromă. Cu toate acestea, dacă nu este gătit corespunzător, umărul de porc poate fi relativ dur. De aceea, are nevoie de un timp lung de gătire la foc foarte mic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Pe lângă faptul că este deosebit de aromat, umărul de porc este, de asemenea, mult mai ieftin decât mușchiul de porc. Alege o bucată care mai are încă pielea, sub care vei găsi un strat important de grăsime. Aceasta ajută la menținerea cărnii umede pe durata timpului lung de gătit, dar dă și un plus de aromă. Dacă cumperi carne de porc proaspătă, de calitate, nu vei avea nevoie de prea multe alte ingrediente pentru a face pulled pork.

Cea mai simplă modalitate de a pregăti carnea înainte de a o pune la cuptor sau pe grătar este să o freci cu un amestec simplu de zahăr și sare, după care să o lași câteva zile la frigider. Apoi, mai trebuie doar să adaugi piper negru înainte de a o găti.

În cazul în care ai nevoie să decongelezi carnea, află de aici cele mai bune metode.

Ingrediente

Mod de preparare

Folosind un cuțit ascuțit, tăie pielea de pe umărul de porc într-un model încrucișat, lăsând aproximativ un centimetru spațiu între tăieturi. Asigură-te că tai stratul de grăsime de sub piele, dar nu și carnea. Amestecă niște zahăr și sare și freacă peste tot carnea. Las-o să stea la frigider, neacoperită, între 24 și 72 de ore. Înainte de a o găti, frec-o cu piper negru și las-o să stea la temperatura camerei timp de o oră.

Cum se gătește corect pulled pork

Umărul de porc se dă la cuptor la 135°C sau pe grătar la căldură indirectă, până când temperatura internă atinge 80°C până la 90°C, aproximativ 6 ore. Carnea trebuie să fie foarte fragedă și să se desprindă ușor de pe os. Odată ce umărul este gătit, se mărește temperatura cuptorului la maximum și se mai lasă carnea aproximativ 15 minute, până când pielea devine aurie și crocantă. Se scoate și se lasă să se odihnească 20 de minute. Apoi se mărunțește carnea de pe os cu două furculițe.

Șoriciul se îndepărtează, se taie grosier și se amestecă cu carnea de porc. Se asezonează carnea după gust, apoi se mănâncă cu pâine cu maia sau paratha, lipie indiană cu unt. La garnitură cea mai potrivită este salata de varză.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
borcan de dulceață de prune
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Două borcane cu dulceață de prune și nuci, un borcan cu batoane de scorțișoară și un bol cu nuci
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Ciurigăi sau minciunele pe un platou
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Jumări crocante de porc servite într-un castron alb
Jumări crocante de porc. Rețeta de casă
Jumări crocante de porc. Rețeta de casă
Friptură din mușchiuleț de porc împletit pe un tocîtor de lemn, alături de păstăi de fasole verde și un bol cu varză de Bruxelles
Galerie foto
Friptură din mușchiuleț de porc împletit. O friptură delicioasă cu aspect spectaculos
Friptură din mușchiuleț de porc împletit. O friptură delicioasă cu aspect spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Marmeladă de ardei iuți în borcan și pe felie de pâine, alături de ardei secționați și un cuțit
06:40
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Lichior de smochine în două pahare și smochine proaspete
06:26
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
9 septembrie, 07:05
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară porționat
9 septembrie, 06:25
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Ciurigăi sau minciunele pe un platou
8 septembrie, 06:27
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi în farfurie albă
8 septembrie, 06:12
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol alb, decorată cu pătrunjel și susan
7 septembrie, 07:52
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Cobbler cu afine în tavă, servit cu lingurița
7 septembrie, 05:56
Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează ploi și furtuni în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Urmează ploi și furtuni în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Urmează ploi și furtuni în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost bomba sexy și bombardierul
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost „bomba sexy” și „bombardierul”
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost „bomba sexy” și „bombardierul”
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Dieta care ar reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Ce alimente sunt încurajate
Dieta care ar reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Ce alimente sunt încurajate
Dieta care ar reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Ce alimente sunt încurajate
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: M-am schimbat mult
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
fresh
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară

Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive

Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
închide