Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Dacă ți-i propus să prepari o garnitură de orez pentru una dintre mesele zilei, poate încerci rețeta de terină de orez cu ton și ardei copți. Rețeta se prepară foarte ușor și într-un timp scurt, chiar dacă se compune din mai multe elemente.
Galerie foto
Combinația de ingrediente este gustoasă, iar aspectul preparatului este pe măsura gustului. Tot ce ai de făcut este să fierbi puțin orez în cel mai clasic mod. Însă, pentru a fi mai consistent, micșorezi puțin proporția de apă. Mai adaugi file de ton din conservă, ardei copți și castraveciorii murați. Aceștia se combină armonios cu tonul. Ardeii copți îi poți înlocui și cu gogoșari murați în oțet.
Pe lângă ingredientele amintite mai sus mai ai nevoie de puțină maioneză, cu rol de a îmbina ingredientele între ele. Această delicioasă terină de orez cu ton și ardei copți este ideală de preparat și pentru o zi de post cu dezlegare le pește. Atunci vei înlocui maioneza clasică cu o maioneză vegetală.
Descoperă aici și o rețetă de maioneză fără ou, preparată din țelină cu usturoi și muștar. O poți prepara pentru rețeta de terină din orez, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea orezului, pe care îl fierbi în apă cu sare, conform rețetei clasice. Adaugă mai puțină apă cu 2-3 linguri, iar la final adaugă puțin parmezan răzuit și piper. După fierbere, acoperă orezul și lasă-l așa până când este bine hidratat și devine mai consistent.
În timp ce orezul se răcește, toacă castraveciorii în rondele sau în cuburi și pune-i într-o sită, la scurs. Pune și fileul de ton din conservă la scurs, în altă sită. Toacă ardeii copți în fâșii și pune deoparte doi dintre ei, pentru decorul terinei. Apoi pregătește o maioneză clasică dintr-un gălbenuș de ou cu o lingură de muștar și 250-300 ml de ulei.
Cum montezi delicioasa terină de orez cu ton și ardei copți
Ia un vas de sticlă dreptunghiular sau o tavă de chec și adaugă la baza acestuia jumătate din cantitatea de orez. Peste orez, adaugă 2-3 linguri de maioneză și întinde-o uniform. Apoi așază frumos ardeii tăiați în fâșii. Adaugă și fileul de ton bine scurs, dar și rondelele de castraveți.
Peste aceste ingrediente întinde un strat subțire de maioneză și adaugă a doua parte de orez. Trântește ușor vasul de masă pentru a se așeza bine ingredientele,
Acoperă vasul cu un capac sau cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 2 ore. În acest interval de timp straturile de ingrediente se vor mai presa, iar terina va putea fi scoasă cu ușurință din vas.
Răstoarn-o pe un platou dreptunghiular și unge-o la suprafață cu un strat de maioneză. Decoreaz-o cu fâșiile de ardei oprite și cu frunze de pătrunjel verde.
Te poți bucura de delicioasa terină de orez cu ton și ardei copți, savurând-o alături de o salată verde, salată de crudități sau cu legume proaspete.
Descoperă și câteva greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez.
Galerie foto