Pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie
Dacă ești în căutare de rețete cu dovlecei, simple și ușoare, încearcă rețeta de pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie. Este un preparat mai rustic și mai intens ca gust, cu bucăți de brânză sărată și ceapă roșie înăuntru, învelite în fâșii rumenite de dovlecel.

Este rețeta unui aperitiv savuros, ușor și elegant, perfect pentru zilele calde sau ca gustare de vară. Feliile subțiri de dovlecei, rumenite ușor la grill sau în tigaie, sunt umplute cu bucăți de brânză sărată și ceapă roșie, apoi pliate sau rulate în pachețele.
Textura moale a dovleceilor contrastează plăcut cu brânza fermă, în timp ce ceapa adaugă o notă dulceag-picantă și ușor crocantă. Gustul general este echilibrat, proaspăt și ușor de personalizat.
Tot din categoria gustărilor de vară cu dovlecei îți mai recomandăm rețeta de rulouri, din felii dovlecei cu brânză și roșii. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea dovleceilor. Taie dovleceii pe lung, în felii subțiri (cam 3–4 mm grosime). Folosește o mandolină sau un cuțit bine ascuțit. Presară puțină sare și lasă-le 10 minute la scurs pe hârtie absorbantă pentru a elimina apa în exces.
Cum prepari pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie
Unge o tigaie grill sau una antiaderentă cu puțin ulei de măsline. Coace feliile de dovlecel câte 1–2 minute pe fiecare parte, până se înmoaie ușor și prind urme aurii.
Pentru pregătirea umpluturii taie brânza sărată în felii pătrate cu latura de 3-4 cm.
Taie ceapa roșie în rondele subțiri și caramelizeaz-o ușor pe grill. Apoi stropește-o ușor cu puțină zeamă de lămâie sau oțet și un praf de sare. Aceste ingrediente îi vor atenua iuțeala (opțional, dar recomandat).
Poți folosi ceapă marinată sau dulceață de ceapă roșie.
Pentru asamblarea pachețelelor așază câte două felii de dovlecel în cruce pe un tocător de lemn. Pune la mijloc o bucată de brânză și rondele de ceapă roșie. Apoi pliază marginile feliilor de dovlecei peste aceste ingrediente. Așază pachețelele pe platou cu partea pliată în jos, ca să nu se desfacă.
Trage la grill și roșiile cherry. Stropește-le cu puțin ulei și, opțional, presară peste ele sare, piper și condimentele preferate( cimbru, busuioc, oregano, etc.).
Servește delicioasele pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie calde sau reci, alături de roșii cherry și felii de ceapă roșie. Decorează platoul cu verdețuri pentru un aspect mai interesant.
Sunt excelente și pe un platou cu măsline, pâine prăjită. Înainte de servire merg stropite cu puțin ulei de măsline extravirgin sau chiar un fir de oțet balsamic.
Pot fi însoțite de un sos simplu de iaurt cu usturoi sau mujdei slab pentru un plus de contrast.
Sugestii și variante
Poți adăuga în umplutură bucățele mici de roșii deshidratate pentru o aromă mai intensă.
Pentru textură crocantă, adaugă câteva bucăți de nucă prăjită sau semințe de pin.
Dacă vrei o variantă caldă, poți fixa pachețelele cu scobitori și le poți coace 10 minute la 180°C, doar cât să se topească ușor brânza.