Pastă de ghimbir cu usturoi. Rețeta de Adrak Lahsun din bucătăria indiană

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Sos
bucătăria: Indiană

Pentru a da gust picant mâncărurilor, există pe piață o mulțime de sosuri la borcan, dar care pot fi preparate cu ușurință și în casă. Una dintre rețete pe care ți-o recomandăm s-o testezi este rețeta de pastă de ghimbir cu usturoi.

Maria Udrea
Publicat: 15 ianuarie 2024, 07:00

Galerie foto

Pasta de ghimbir cu usturoi se folosește pentru condimentarea sosurilor și mâncărurilor scăzute / Shutterstock

Sosul poartă denumirea de Adrak Lahsun și face parte din bucătăria tradițională indiană. Aroma ghimbirului este completată armonios de cea a usturoiului, iar sosul va fi extrem de gustos, dar și picant. Dar pe lângă gust și aromă sosul are și proprietăți miraculoase asupra sănătății organismului. Despre usturoi se știe deja că nu este doar un simplu condiment, ci și un adevărat antibiotic natural. Este foarte des utilizat în bucătăria românească.

Citește și

Iar de la un timp și ghimbirul se folosește des în bucătăria românească, pentru a condimenta mâncărurile și băuturile. Rădăcina de ghimbir este folosită și ca plantă medicinală. Este ideală pentru a trata răcelile, indigestia, astmul, reumatismul, răul de mare, de mașină sau de altitudine.

Ghimbirul mai este folosit și în industria cosmetică sau a parfumurilor, dar și în medicină alternativă. Conține un uleiului esențial care îl face util în aceste domenii. Descoperă și care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir, când și cum se consumă. Iar mai jos, îți prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pastă de ghimbir cu usturoi.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că rețeta sosului picant pe bază de ghimbir se prepară într-un timp foarte scurt, adună de la început pe masa de lucru atât ingredientele cât și ustensilele necesare.  Ai nevoie de un tocător, un cuțit de curățat legume și de o răzătoare, pentru ghimbir. Iar pentru usturoi ai nevoie de un mojar cu pistil.

Cum prepari pastă de ghimbir cu usturoi

Mai întâi curăță ghimbirul, folosind cuțitul pentru legume, clătește-l cu apă rece și dă-l pe răzătoare. Dacă ai răbdare, dă-l pe răzătoarea cu orificii mici. Pune ghimbirul răzuit într-un bol.

Curăță usturoiul, clătește-l și pune-l în mojar. Presară sare peste el și pisează ca pentru rețeta clasică de mujdei.

Poți opta și pentru a da usturoiul pe răzătoare, precum ghimbirul. Însă este recomandat mojarul, întrucât usturoiul pisat va avea aroma maximă și va fi mai suculent.

Adaugă usturoiul pisat peste ghimbirul răzuit din bol și amestecă-le bine.  Apoi adaugă sare, ulei și oțet, în timp ce amesteci intens pentru omogenizarea amestecului.

Sterilizează borcanele și umple-le cu delicioasa pastă de ghimbir cu usturoi. Apoi închide ermetic borcanele și pune-le în frigider. Poți păstra pasta până la 3-4 zile. Iar dacă dorești un termen mai îndelungat de păstrare, nu adăuga decât sare. Uleiul și oțetul le vei adăuga în timpul consumării.

Poți folosi delicioasa pastă pentru a condimenta diferite sosuri pe care le dorești mai picante, dar și diferite mâncăruri.

Dacă îți plac sosurile picante, mai poți încerca și rețeta de sriracha, cel mai picant sos.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Samosa. Rețetă de aperitiv cald din bucătăria indiană
Samosa. Rețetă de aperitiv cald din bucătăria indiană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat