Pate vegetal. Pate de post din linte cu ciuperci și nuci

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru una dintre gustările zilei, rețeta de pate vegetal poate fi alegerea perfectă. Este o rețetă delicioasă și hrănitoare de pate de post din linte cu ciuperci și nuci.

Borcan cu pate vegetal, alături de un bol cu linte
Galerie foto

Galerie foto

Nucile se toacă mai grosier pentru un efect crocant / Shutterstock

Pateul este de fapt o pastă preparată prin procesarea fină a anumitor ingrediente fierte, coapte sau preparate la tigaie. Este una dintre opțiunile cu care te poți răsfăța la micul dejun sau la una dintre gustările dintre mese. Poți prepara pate dintr-o mulțime de combinații de ingrediente, obținând gusturi și texturi diferite.

Citește și

Cea mai populară rețetă de pate se prepară din ficat de pasăre sau de porc. Dar, pentru perioadele de post ficatul poate fi înlocuit cu multe alte ingrediente. Poți înlocui ficatul cu năut, cu ciuperci, cu măsline sau chiar cu o combinație din mai multe ingrediente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta clasică de pate din ficat de pui, cu baghete de pâine preparate în casă. Iar în rândurile de mai jos, îți oferim rețeta de pate vegetal, din linte cu ciuperci și nuci, gustos și sănătos.

Ingrediente

Mod de preparare

Poți prepara pateul din linte, folosind linte proaspătă, uscată sau din conservă. Iese la fel de gustos în toate variantele, dar avantajul celei din conservă este reducerea timpului de preparare a rețetei. Nu mai este nevoie să fierbi boabele de linte, doar să desfaci conserva și transferi conținutul într-o sită.

Descoperă și rețeta de hummus de năut și linte.

Cum prepari ingredientele pentru pate vegetal

După ce ai pus lintea la scurs, în sită, indiferent că ai optat pentru cea din conservă sau cea uscată, următorul pas constă în pregătirea ciupercilor. Și aici poți folosi ciuperci proaspete sau ciuperci din conservă. Însă ciupercile proaspete oferă un gust mai delicios pateului pentru că le vei găti la tigaie cu ceapă și usturoi. Nu necesită timp îndelungat de preparare, deci recomandarea este să le folosești pe cele proaspete.

Începe prin a curăța ceapa și usturoiul, apoi le toci mărunt și le pui la călit în 2-3 linguri de ulei de măsline. Adaugă și puțină sare peste ceapă și usturoi, pentru a le ajuta să se deshidrateze într-un timp mai scurt.

Curăță ciupercile de impurități și șterge bine atât pălăriile, cât și codițele ciupercilor cu prosoape de hârtie umezite. Apoi taie ciupercile cu codițe cu tot în felii mai subțiri.

Când ceapa este ușor călită și devine translucidă, adaugă o linguriță de zahăr și amestecă pentru a o carameliza. Amestecă intens până la dizolvarea completă a zahărului. Adaugă ciupercile și amestecă-le cu ceapa caramelizată. Lasă-le să se prepare, amestecându-le constant, până când se evaporă lichidul format. Presară și boiaua de ardei, adaugă sosul de soia și cimbrul. Mai lasă ingredientele să se prepare puțin, apoi stinge focul și lasă-le să se răcească.

Separă frunzele de pătrunjel de codițe, clătește-le, scurge-le bine și toacă-le mărunt. Mărunțește miezul de nucă, dar nu foarte fin.

Cum prepari pateul de post

Pentru a prepara deliciosul pate vegetal, pune lintea scursă în recipientul blenderului și adaugă peste ea nucile mărunțite și ciupercile cu tot cu lichidul din vas. Adaugă și frunzele de pătrunjel și procesează ingredientele până când se transformă într-o pastă densă, dar cremoasă. Asezonează pateul obținut cu sare și piper.

Dacă dorești ca textura pateului să fie fină, trece pateul prin sită. dorești un pate fin, poți trece pasta prin sită.

Depozitează-l în borcane mici de sticlă, pe care le închizi ermetic cu capacele aferente. Pune borcanele în frigider și te poți bucura de pateu la micul dejun, câteva zile la rând.

Dacă nu știi ce să mai gătești, din categoria rețetelor de post, gustoase și hrănitoare, îți recomandăm să încerci rețeta de mâncare de linte.

Citește și
Borcan cu pate vegetal, alături de un bol cu linte, felii de pâine și nuci
Galerie foto

Galerie foto

Ciuperci cu ceapă și usturoi în tigaie
Borcan cu pate vegetal, alături de un bol cu linte
+0
CELE MAI CITITE
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Galerie foto
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sfiha
05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Tradiţii şi superstiţii de Înălţarea Sfintei Cruci. Ce să nu faci azi, de Ziua Crucii, ca să fii ferit de rele
Tradiţii şi superstiţii de Înălţarea Sfintei Cruci. Ce să nu faci azi, de Ziua Crucii, ca să fii ferit de rele
Tradiţii şi superstiţii de Înălţarea Sfintei Cruci. Ce să nu faci azi, de Ziua Crucii, ca să fii ferit de rele
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
închide