Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă
Pentru gustări delicioase, savurate de-a lungul zilei sau pentru pauza de masă de la birou, îți oferim o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar. Este o rețetă simplă și rapidă în care poți apela la aluatul foietaj congelat.
Pateurile, plăcintele sau tartele cu brânză sunt printre preferințele tuturor, atunci când doresc gustări simple și delicioase. Pot fi preparate din aluat foietaj sau din aluat fraged. Iar pentru umplutură se folosește brânza preferată sau o combinație de brânzeturi.
Pe lângă combinația de brânzeturi preferate se mai pot adăuga și condimente sau verdețuri proaspete. Astfel, gustul acestora va fi mai delicios, iar preparatele vor fi mai consistente. Mărarul verde, pătrunjelul verde, busuiocul, dar și ceapa verde aduc un plus de gust și de aromă umpluturilor pe bază de brânzeturi.
Cât despre aluatul pateurilor, dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți opta pentru aluatul foietaj preparat în casă. Nu se prepară greu, dar necesită un timp de așteptare până când îl poți folosi. Iar atunci când te hotărăști să îl prepari, poți prepara o cantitate mai mare de aluat și congelezi din el pentru a-l folosi și altădată.
Descoperă în continuare rețeta simplă și rapidă pentru pateuri cu brânză sărată și mărar, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Întrucât aluatul foietaj este congelat, mai întâi va trebui să-l lași să se decongeleze, la temperatura camerei. Între timp, poți pregăti amestecul de brânzeturi cu verdeață pentru umplutura pateurilor. Mărunțește brânza sărată și pune-o într-un bol. Amestec-o bine cu crema de brânză, frunzele de busuioc rupte mărunt și mărarul verde, tocat fin. Omogenizează bine amestecul de ingrediente.
Cum formezi și coci pateuri cu brânză sărată și mărar
Când aluatul s-a decongelat pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Apoi întinde aluatul pe masa de lucru și aplatizează-l puțin cu sucitorul de aluaturi. Nu este necesar să întinzi aluatul mai mult decât a fost el împachetat. Doar îi nivelezi ușor suprafața. Secționează foaia de aluat, cu un cuțit, în forme pătrate cu latura de aproximativ 9-10 cm.
Peste fiecare pătrat de aluat pune câte o linguriță din compoziția de brânză cu mărar și busuioc, la mijloc.
Umezește ușor marginile pătratelor cu apă, folosind o pensulă de patiserie. Apoi, adună colțurile pătratele de aluat la jumătate, și unește-le peste umplutura de brânză. Le modelezi sub formă de plic. Lipește bine marginile unite, presându-le cu degetele. Dacă nu sunt bine lipite, acestea se vor desface în timpul tratamentului termic.
Îmbracă cu hârtie de copt tava mare a cuptorului și așază pateurile cu brânză în tavă, la distanțe de aproximativ 2 cm. Asigură un spațiu necesar dezvoltării aluatului.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasele pateuri cu brânză sărată și mărar pentru 15-20 de minute la 220 de grade Celsius. Opțional, poți unge pateurile la suprafață cu ou bătut, doar dacă dorești un aspect lucios al acestora. Te poți delecta cu pateurile atât calde, cât și reci, alături de un pahar cu lapte sau unul cu iaurt.