Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
Ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă, dar mai interesantă decât o prăjitură clasică? Îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu ananas și pudră Matcha. Gustul absolut delicios al prăjiturii este completat armonios de aspectul ei spectaculos.
Galerie foto
Pudra Matcha este adesea folosită pentru a da culoare preparatelor culinare. În plus, pudra de Matcha are și proprietăți benefice asupra organismului. Aceasta este obținută prin măcinarea fină a frunzelor de ceai verde, după ce acestea au fost culese și uscate la umbră. Se folosește la prepararea blaturilor de prăjituri sau a diferitelor aluaturi, atât dulci cât și sărate.
Descoperă și ce este și cum se prepară ceaiul Matcha, denumit și ceaiul samurailor. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru delicioasa prăjitură cu ananas și pudră Matcha.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara blatul prăjiturii care conține pudră Matcha, dar înainte de a da start procesului de amestecare a ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă de copt cu dimensiunile de 30/40 cm în care așezi hârtie de copt.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu ananas și pudră Matcha
Amestecă făina cu praful de copt și pudra de Matcha și trece amestecul prin sită, într-un bol.
Mai ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adaugă un praf de sare și amestecă-le cu mixerul până când devin spumoase.
Peste gălbenușuri adaugă zahărul și amestecă-le până când se deschid la culoare și se dizolvă zahărul. Încorporează în compoziția de gălbenușuri amestecul de făină cu praf de copt și pudra Matcha și omogenizează compoziția. Apoi diluează compoziția cu laptele rece și încorporează treptat bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cu o spatulă pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.
Întinde compoziția pentru blat de prăjitură cu pudră Matcha în tavă și nivelează-i suprafața. Pune tava în cuptorul încălzit și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă blatul pe un suport de răcire.
Descoperă și o rețetă de muffins cu zmeură și ceai Matcha.
Cum prepari crema de brânză
Într-un bol, adaugă brânza cremoasă, sarea și vanilia. Amestecă bine ingredientele până la omogenizare. În alt bol, amestecă frișca lichidă, rece, până când începe să capete fermitate. Încorporeaz-o treptat în crema de brânză și omogenizează bine crema. Pune crema de brânză la rece până când se răcește și blatul prăjiturii.
Cum formezi delicioasa prăjitură cu ananas și pudră Matcha
După ce blatul s-a răcit, secționează-l în două părți. Împarte și crema tot în două părți egale. Pune o parte între cele două foi de blat, iar a doua parte deasupra. Creează mici aveline din cremă deasupra prăjiturii.
Apoi scurge bucățile de ananas din compot și presară-le pe deasupra prăjiturii.
În siropul de la compot încălzit dizolvă gelatina și toarnă lichidul peste cuburile de ananas. După ce jeleul de ananas devine ferm deasupra prăjiturii decorează prăjitura cu dropsurile multicolore. Porționeaz-o în cuburi și așaz-o pe platouri.
Dacă mai dorești și alte rețete în care să folosești pudra Matcha, mai poți încerca și rețeta de cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră Matcha.
Galerie foto