Pizza prosciutto e funghi. Rețeta pe care o poți face chiar la tine acasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 00 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pizza prosciutto e funghi este unul dintre cele mai simple sortimente de pizza. Cu toate acestea, ciupercile și șunca prosciutto îi dau o aromă aparte care o face iubită de toată lumea. Dacă și tu ești fan al acestui fel de pizza, iată rețeta perfectă pentru a o prepara chiar la tine în bucătărie.

Publicat: 4 iulie 2022, 06:07
Pizza prosciutto e funghi pe un fundal închis la culoare, ușor rumenită în cuptor
Pizza prosciutto e funghi conține în mod tradițional mozzarella, sos de roșii, ciuperci și prosciutto / Profimedia Images

Pizza prosciutto e funghi conține practic doar blat, sos de roșii, mozzarella, ciuperci și șuncă prosciutto. Dacă vrei să faci totul mai rapid, poți înlocui sosul de roșii din rețetă cu unul gata cumpărat, cu sos pesto sau chiar cu ketchup.

Citește și

Este o pizza foarte populară în România, iar avantajul este că se prepară rapid și o poți face acasă atunci când nu ai mâncare pentru una dintre mesele zilei. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar combinația este absolut delicioasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început trebuie să pregătești aluatul. Se amestecă făina și sarea într-un bol. Apoi se sfărâmă drojdia și se încorporează. Următorul pas este să adaugi apa și uleiul și să frămâni pentru a forma un aluat moale și neted. Acesta se acoperă și se lasă la dospit la temperatura camerei aproximativ 1 oră. Aluatul se taie în sferturi și se modelează bile pe o suprafață ușor înfăinată. Apoi se așează pe o farfurie și se acoperă cu folie. Se lasă din nou la dospit la temperatura camerei aproximativ o ora.

Se preîncălzește cuptorul la 240°C.

Cum se pregătește topping-ul de mozzarella și legume

Mai apoi trebuie să cureți ceapa și să o toci mărunt. Pune uleiul la încins într-o tigaie. Călește ceapa. Curăță usturoiul și pisează-l împreună cu piureul de roșii peste ceapă. Adaugă roșiile tocate, oregano, foaia de dafin, zahărul, sarea și piperul. Adu sosul la punctul de fierbere și apoi dă focul la intensitate scăzută. Sosul se fierbe aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când. Scoate crenguța de oregano și foaia de dafin și pasează până devine piure. Lasă-l să se răcească.

Întinde biluțele de aluat pe o suprafață ușor înfăinată. Fiecare ar trebui să aibă aproximativ 25 cm diametru. Pune fiecare aluat pe o tava tapetata cu hârtie de copt. Peste aluat întinde un sfert din sosul de roșii, lăsând de jur împrejur un chenar de aproximativ 2 cm.

Fărâmițează mozzarella, taie ciupercile în felii fine și presară un sfert din fiecare peste sos. Stropește-le cu puțin ulei. Fiecare pizza se coace fiecare aproximativ 10 minute în jumătatea inferioară a cuptorului. Scoate-le din cuptor și pune un sfert din cantitatea de șuncă feliată. După acest pas, pizza trebuie să mai stea 2 minute la cuptor.

Ce fel de ingrediente poți să folosești

Mozzarella nu lipsește din nicio rețetă de pizza. Există sortimente special create pentru pizza, însă dacă nu găsești, poți folosi din cea clasică. Mai poți pune și puțin parmezan dacă îți plac brânzeturile cu arome puternice. În cazul în care te decizi să folosești sos pesto, ai aici cea mai simplă rețetă.

Așa cum îi spune și denumirea preparatului este ideal să folosești șuncă prosciutto în acest sortiment de pizza. Aceasta este o șuncă originară din Italia, făcută numai din pulpă de porc și este maturată prin uscare. În mod obișnuit, există două tipuri de prosciutto: prosciutto cotto, care este fiartă și uscată și prosciutto crudo, care este nefiert, dar maturat. Cea mai bună șuncă prosciutto este cea produsă la Parma, pentru care există și Indicație Geografică Protejată, scrie tasteatlas.com. Pentru pizza le poți folosi pe oricare dintre ele.

Pentru pizza prosciutto e funghi poți utiliza orice fel de ciuperci vrei. Este important ca acestea să fie proaspete și feliate foarte subțire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
femeie făcând piure de cartofi
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
brânză congelată
05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
11 decembrie, 04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Mireasa, sezon 12. Simona Gherghe, două anunțuri importante la începutul ultimei gale: Vă rog să vă gândiți foarte serios
Mireasa, sezon 12. Simona Gherghe, două anunțuri importante la începutul ultimei gale: „Vă rog să vă gândiți foarte serios”
Mireasa, sezon 12. Simona Gherghe, două anunțuri importante la începutul ultimei gale: „Vă rog să vă gândiți foarte serios”
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
închide