Pizza prosciutto e funghi. Rețeta pe care o poți face chiar la tine acasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 00 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pizza prosciutto e funghi este unul dintre cele mai simple sortimente de pizza. Cu toate acestea, ciupercile și șunca prosciutto îi dau o aromă aparte care o face iubită de toată lumea. Dacă și tu ești fan al acestui fel de pizza, iată rețeta perfectă pentru a o prepara chiar la tine în bucătărie.

Publicat: 4 iulie 2022, 06:07
Pizza prosciutto e funghi pe un fundal închis la culoare, ușor rumenită în cuptor
Pizza prosciutto e funghi conține în mod tradițional mozzarella, sos de roșii, ciuperci și prosciutto / Profimedia Images

Pizza prosciutto e funghi conține practic doar blat, sos de roșii, mozzarella, ciuperci și șuncă prosciutto. Dacă vrei să faci totul mai rapid, poți înlocui sosul de roșii din rețetă cu unul gata cumpărat, cu sos pesto sau chiar cu ketchup.

Citește și

Este o pizza foarte populară în România, iar avantajul este că se prepară rapid și o poți face acasă atunci când nu ai mâncare pentru una dintre mesele zilei. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar combinația este absolut delicioasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început trebuie să pregătești aluatul. Se amestecă făina și sarea într-un bol. Apoi se sfărâmă drojdia și se încorporează. Următorul pas este să adaugi apa și uleiul și să frămâni pentru a forma un aluat moale și neted. Acesta se acoperă și se lasă la dospit la temperatura camerei aproximativ 1 oră. Aluatul se taie în sferturi și se modelează bile pe o suprafață ușor înfăinată. Apoi se așează pe o farfurie și se acoperă cu folie. Se lasă din nou la dospit la temperatura camerei aproximativ o ora.

Se preîncălzește cuptorul la 240°C.

Cum se pregătește topping-ul de mozzarella și legume

Mai apoi trebuie să cureți ceapa și să o toci mărunt. Pune uleiul la încins într-o tigaie. Călește ceapa. Curăță usturoiul și pisează-l împreună cu piureul de roșii peste ceapă. Adaugă roșiile tocate, oregano, foaia de dafin, zahărul, sarea și piperul. Adu sosul la punctul de fierbere și apoi dă focul la intensitate scăzută. Sosul se fierbe aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când. Scoate crenguța de oregano și foaia de dafin și pasează până devine piure. Lasă-l să se răcească.

Întinde biluțele de aluat pe o suprafață ușor înfăinată. Fiecare ar trebui să aibă aproximativ 25 cm diametru. Pune fiecare aluat pe o tava tapetata cu hârtie de copt. Peste aluat întinde un sfert din sosul de roșii, lăsând de jur împrejur un chenar de aproximativ 2 cm.

Fărâmițează mozzarella, taie ciupercile în felii fine și presară un sfert din fiecare peste sos. Stropește-le cu puțin ulei. Fiecare pizza se coace fiecare aproximativ 10 minute în jumătatea inferioară a cuptorului. Scoate-le din cuptor și pune un sfert din cantitatea de șuncă feliată. După acest pas, pizza trebuie să mai stea 2 minute la cuptor.

Ce fel de ingrediente poți să folosești

Mozzarella nu lipsește din nicio rețetă de pizza. Există sortimente special create pentru pizza, însă dacă nu găsești, poți folosi din cea clasică. Mai poți pune și puțin parmezan dacă îți plac brânzeturile cu arome puternice. În cazul în care te decizi să folosești sos pesto, ai aici cea mai simplă rețetă.

Așa cum îi spune și denumirea preparatului este ideal să folosești șuncă prosciutto în acest sortiment de pizza. Aceasta este o șuncă originară din Italia, făcută numai din pulpă de porc și este maturată prin uscare. În mod obișnuit, există două tipuri de prosciutto: prosciutto cotto, care este fiartă și uscată și prosciutto crudo, care este nefiert, dar maturat. Cea mai bună șuncă prosciutto este cea produsă la Parma, pentru care există și Indicație Geografică Protejată, scrie tasteatlas.com. Pentru pizza le poți folosi pe oricare dintre ele.

Pentru pizza prosciutto e funghi poți utiliza orice fel de ciuperci vrei. Este important ca acestea să fie proaspete și feliate foarte subțire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide