Plăcintă suedeză cu mere. Desertul este gata în 10 minute
Rețeta de plăcintă suedeză cu mere este, poate, cea mai simplă modalitate de a face acest desert. Nu trebuie să lași la dospit niciun aluat, să ai grijă la temperatura din cameră, nici să îl întinzi. În 10 minute plăcinta va fi la cuptor și te vei bucura de o prăjitură delicioasă.
Plăcinta suedeză cu mere sau smulpaj este una dintre cele mai ușoare plăcinte pe care le vei face vreodată. Nici măcar nu trebuie să faci un aluat clasic. Acesta se prepară foarte simplu și se toarnă peste merele amestecate cu zahăr și scorțișoară.
Pentru a face plăcinta suedeză cu mere ai nevoie de doar câteva ingrediente. Merele sunt cele mai importante, de aceea trebuie să alegi unele care nu se înmoaie foarte ușor în timpul procesului de coacere.
Soiul Granny Smith este unul dintre cele mai potrivite. Mai poți folosi Honeycrisp, Braeburn sau Pink Lady. Poți să pui o combinație între acestea. Merele se pot pune cu coajă sau fără, în funcție de preferințe.
Pentru compoziția de mere vei mai avea nevoie de zahăr și de scorțișoară. Pentru a te asigura că feliile de fructe sunt disribuite uniform, amestecă cele două ingrediente înainte într-un castron.
Aluatul se face foarte simplu din unt, un ou, făină și zahăr. Trebuie doar să topești untul, să îl lași să ajungă la temperatura camerei și apoi să amesteci toate ingredientele până obții o compoziția omogenă.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180° C. Se unge cu ulei o tigaie cu diametrul de 22 cm. Aceasta trebuie să fie sigură pentru cuptor.
Cum prepari rețeta de plăcintă suedeză cu mere
Într-un castron mare se amestecă merele tăiate felii cu zahărul și scorțișoara până când merele sunt acoperite uniform. Se toarnă în tigaia pregătită.
Într-un castron mediu, se amestecă untul topit, oul, zahărul și făina până când compoziția devine cremoasă. Apoi se întinde uniform amestecul peste mere. Se dă la cuptor pentru 60-65 de minute sau până când blatul este auriu și merele sunt fragede. Se lasă să se răcească înainte de a o tăia. Se poate servi caldă sau rece.
Cum îți dai seama că plăcinta suedeză cu mere s-a copt
Plăcinta suedeză cu mere este gata atunci când partea de deasupra este de culoare aurie-maro, iar umplutura ar începe să facă bule.
Merele, când sunt străpunse cu o furculiță sau cu o scobitoare, trebuie să fie fragede. Dacă opun puțină rezistență, dar nu sunt moi, este un semn că s-au gătit fără să se fi transformat într-o pastă.
Încearcă și rețeta de plăcintă cu mere fără zahăr. Este simplă și rapidă.
Poți ține desertul temperatura camerei, acoperită, timp de câteva zile. De asemenea, stă la fel de bine la frigider unde va rezista până la patru zile. Dacă vrei să o servești caldă, o poți încălzi fie în cuptorul aragazului, fie în cel cu microunde.