Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizită

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Fie că vorbim despre musafiri neanunțați sau despre o surpriză pregătită pentru colegii de birou, acest platou tradițional va fura ochii oricui și va încânta și cele mai mofturoase papile gustative.

Publicat: 16 iulie 2022, 18:55 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:06
Platou tradițional cu mezeluri, pe un blat din lemn, cu rozmarin și roșii alături
Fie că vorbim despre musafiri neanunțați sau despre o surpriză pregătită pentru colegii de birou, acest platou tradițional va fura ochii oricui / Shutterstock

Atunci când spui platou tradițional, te gândești la un aperitiv care să conțină cât mai multă carne sau brânză. Cu toate acestea, Chef Roxan Blenche ne propune un platou tradițional cu stil. Se știe foarte bine faptul că sănătatea vine din farfurie, deci legumele nu au cum să lipsească.

Rețeta propusă de ea este cu totul specială, așa că hai să descoperim împreună ingredientele și modul de preparare.

Pentru că este vorba despre un platou tradițional, ai nevoie în primul rând de o farfurie întinsă sau chiar un platou de aperitive. O altă propunere de aperitiv gustos este rețeta de ouă umplute. Farfuria ta va urca la rang festiv cu această completare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas este să începi cu tăierea mezelurilor. Acestea se pot porționa în funcție de preferințe. Ele pot fi tăiate sub formă de cuburi, mai ales în cazul ruladei de porc.

De exemplu, un mușchi file poate fi răsucit și aranjat frumos pe farfurie, ca să ai mai multe forme geometrice în plating. Kaizerul și șunca țărănească pot fi și ele prezente pe platoul tradițional și nu necesită o feliere aparte.

Brânzeturile se pot integra printre felurile de mezeluri, sub orice formă. Fie tăiate pe lung, fie cubulețe, ori felii subțiri.

Cum poți integra alimentele din borcan în plating-ul tău

Pentru că orice fel de mezeluri se completează perfect cu hrean și muștar, nici acestea două nu trebuie să lipsească de pe plating-ul tău. Chef Roxana Blenche le-a pus în trei puncte importante pe farfurie, adică cât mai aproape de carnea procesată.

Dulceața de ceapă roșie este vedeta farfuriei. Aceasta și pasta de măsline, împreună cu salata de icre, pateul de casă, zacusca, hummus-ul și fasolea bătută trebuie să fie puse câte un pic pe farfurie pentru că oricum aromele lor se vor completa perfect cu gustul afumăturilor și al brânzei.

La final se adaugă ceapa verde și ridichiile feliate subțire. Roșiile se taie în patru, iar platoul este complet dacă adaugi și micro plante.

Aici ai și propunerea de plating din partea Roxanei Blenche. În materialul video poți vedea exact cum se aranjează un platoul tradițional în varianta fine-dinning.

Chiar dacă este vorba despre preparate tradiționale, aranjate diferit pe farfurie, ingredientele alese alcătuiesc la final un platou fine-dinning care poate încât un musafir mai pretențios. Acest tip de platou tradițional poate fi oricând o gustare și pentru un invitat care vine din altă țară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pește prăjit
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Preparate tradiționale din Dubai pe o masă festivă
Preparate tradiționale din Dubai. Ce să comanzi dacă mergi în vacanță în Emiratele Arabe Unite
Preparate tradiționale din Dubai. Ce să comanzi dacă mergi în vacanță în Emiratele Arabe Unite
O masă plină cu ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc
Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine
Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cel mai bun punch
10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: O fată pentru o fată!
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
închide