Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizită
Fie că vorbim despre musafiri neanunțați sau despre o surpriză pregătită pentru colegii de birou, acest platou tradițional va fura ochii oricui și va încânta și cele mai mofturoase papile gustative.
Atunci când spui platou tradițional, te gândești la un aperitiv care să conțină cât mai multă carne sau brânză. Cu toate acestea, Chef Roxan Blenche ne propune un platou tradițional cu stil. Se știe foarte bine faptul că sănătatea vine din farfurie, deci legumele nu au cum să lipsească.
Rețeta propusă de ea este cu totul specială, așa că hai să descoperim împreună ingredientele și modul de preparare.
Pentru că este vorba despre un platou tradițional, ai nevoie în primul rând de o farfurie întinsă sau chiar un platou de aperitive. O altă propunere de aperitiv gustos este rețeta de ouă umplute. Farfuria ta va urca la rang festiv cu această completare.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas este să începi cu tăierea mezelurilor. Acestea se pot porționa în funcție de preferințe. Ele pot fi tăiate sub formă de cuburi, mai ales în cazul ruladei de porc.
De exemplu, un mușchi file poate fi răsucit și aranjat frumos pe farfurie, ca să ai mai multe forme geometrice în plating. Kaizerul și șunca țărănească pot fi și ele prezente pe platoul tradițional și nu necesită o feliere aparte.
Brânzeturile se pot integra printre felurile de mezeluri, sub orice formă. Fie tăiate pe lung, fie cubulețe, ori felii subțiri.
Cum poți integra alimentele din borcan în plating-ul tău
Pentru că orice fel de mezeluri se completează perfect cu hrean și muștar, nici acestea două nu trebuie să lipsească de pe plating-ul tău. Chef Roxana Blenche le-a pus în trei puncte importante pe farfurie, adică cât mai aproape de carnea procesată.
Dulceața de ceapă roșie este vedeta farfuriei. Aceasta și pasta de măsline, împreună cu salata de icre, pateul de casă, zacusca, hummus-ul și fasolea bătută trebuie să fie puse câte un pic pe farfurie pentru că oricum aromele lor se vor completa perfect cu gustul afumăturilor și al brânzei.
La final se adaugă ceapa verde și ridichiile feliate subțire. Roșiile se taie în patru, iar platoul este complet dacă adaugi și micro plante.
Aici ai și propunerea de plating din partea Roxanei Blenche. În materialul video poți vedea exact cum se aranjează un platoul tradițional în varianta fine-dinning.
Chiar dacă este vorba despre preparate tradiționale, aranjate diferit pe farfurie, ingredientele alese alcătuiesc la final un platou fine-dinning care poate încât un musafir mai pretențios. Acest tip de platou tradițional poate fi oricând o gustare și pentru un invitat care vine din altă țară.