Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine

Noaptea de Revelion este încărcată de superstiții și fiecare încearcă să facă tot felul de lucruri pentru a-i merge mai bine în anul în care intră. Pare că totul contează, de la modul în care te îmbraci la ceea ce pui pe masă. Hai să aflăm împreună ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine.

O masă plină cu ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc
Fiecare țară are tradițiile ei legate de noaptea dintre an i/ Profimedia Images

Fiecare țară are tradițiile ei în ceea ce privește masa de Revelion și semnificația preparatelor alese. Astfel, e important să alegi cu atenție preparatele pe care urmează să le faci.

Ce să mănânci în noaptea de Revelion

Despre unele preparate se spune chiar că le-ar aduce noroc celor care petrec trecerea dintre ani împreună. Spaniolii au strugurii, turcii rodiile, iar prin alte zone ale lumii se consumă pește, pâine de porumb sau tăiței.

Iată ce alimente sunt considerate aducătoare de noroc în noaptea de Revelion în diverse zone ale lumii.

Citește și

Struguri

Înainte ca ceasul să ajungă la 24.00 în noaptea de 31 decembrie spaniolii și toți cei din țările vorbitoare de spaniolă trebuie să mănânce 12 boabe de struguri. Tradiția poartă denumirea de ”las dolce uvas de la suerte”. Norocul și prosperitatea vor veni doar dacă cele 12 boabe de struguri sunt mâncate înainte de miezul nopții.

Două pahare mari umplute cu broboane de struguri
Strugurii pot fi consumați ca atare sau în diverse preparate / Profimedia Images

Tradiția a început în Spania și s-a extins în mai multe țări, în special în cele vorbitoare de limba spaniolă. Chiar și în România există această superstiție. Fiecare persoană trebuie să își pună o dorință atunci când mănâncă o boabă de strugure. Află mai multe despre această tradiție.

Kransekage

Kransekage este un desert realizat din mai multe alte deserturi rotunde așezate sub formă de turn. Se consumă în Norvegia și Danemarca.

Un turnuleț mare de kransekake împodobit pentru Revelion
Kransekage se decorează cu steaguri / Profimedia Images

Inele sunt preparate din marțipan, iar în mijlocul lor este așezată o sticlă de vin sau de Aquavit, o băutură distilată din cartofi.

Tamale

Tamale este un fel de mâncare tradițional în Mexic, care e preparat din aluat din făină de porumb umplut cu carne, brânză sau orice amestec îți poate trece prin cap. Apoi este înfășurat în frunze de banane sau foi de porumb.

Două porții mari de tamale, preparate care aduc noroc dacă sunt consumate de Revelion
Tamele se servesc în toată America de Sud / Profimedia Images

Se consumă în orice zi din an, însă au un rol special pe masa de Revelion. La prepararea lor participă întreaga familie și se consideră că aduc noroc celor care le mănâncă.

Oliebollen

Oliebollen este un preparat specific olandez. Sunt mici bile de aluat umplute cu stafide sau coacăze prăjite în ulei încins. Apoi sunt presărate cu zahăr pudră. Se consumă în noaptea de Anul Nou împreună cu un pahar de șampanie.

Mai multe prăjiturii oliebollen alături de globuri albastre
Oliebollen pot fi umplute și cu ciocolată sau alte fructe / Profimedia Images

Banitsa

Bulgarii consumă în noaptea de Revelion banitsa, o prăjitură rotundă. Forma ei simbolizează că un an a ajuns la final și un altul care începe.

O porție mare de banista pe o farfurie neagră
Banitsa are diverse variante în funcție de zona Bulgariei în care este preparată / Shutterstock

În unele zone se înfig în ea bețe care reprezintă dorințe pe care fiecare și le pune pentru cei dragi.

Roscas de Reyes

Rocas de Reyes este o prăjitură realizată în formă de coroană, decorată cu fructe confiate. Se consumă în țările vorbitoare de limbă spaniolă începând de la Crăciun până pe 6 ianuarie. De obicei, în interiorul ei sunt ascunse una sau mai multe figurine ale pruncului Iisus, iar cel care le găsește se poate considera norocos.

O porție de roscas de reyes care se află pe un blat mare negru
Roscas de Reyes se servește în Spania, dar și în America de Sud / Shutterstock

Tăieței lungi

În China, Japonia și alte țări din Asia tăiețeii lungi se consumă în noaptea de Anul Noul. Aceștia sunt considerați a aduce longevitate.

Un bărbat care prezintă o porție mare de tăieței lungi
Tăiețeii lungi sunt simbolul vieții lungi / Profimedia Images

Trebuie gătiți astfel încât să nu se rupă pentru a-și îndeplini scopul. Se pot prepara cu legume, tofu sau carne.

Pâine de mălai

În sudul Statelor Unite ale Americii de pe masa din noaptea de Revelion nu lipsește pâinea de porumb. Datorită culorii sale este asociată cu aurul. Mai mult, uneori se pun și boabe de porumb ca simbol al pepitelor.

Pâine de mălai pusă într-o tavă neagră alături de o felie porționată
Pâinea de mălai este populară mai ales în sudul SUA / Profimedia Images

Rodie

Pe mesele de Revelion din Turcia rodia are un loc de cinste. Forma ei este asociată cu inima, așa că cei care o mănâncă va avea o viață lungă și fertilă.

O casetă plină cu bucăți de rodie, un simbol al prosperității de Anul Nou în rodie
În Turcia se prepară multe deserturi cu rodie / Profimedia Images

În plus, multitudinea de semințe duce cu gândul la bogăție așa că odată consumată va aduce prosperitate. Nu trebuie consumată ca atare, ci sub orice formă de la suc, la salată, cocktailuri sau prăjituri.

Fructe rotunde

În Filipine cei care vor să aibă noroc în Anul Nou trebuie să consume pe masa de Revelion 12 fructe rotunde. În unele zone este suficient unul singur, în altele este nevoie de 12, câte luni are un an. Ele pot fi diferite, crude sau gătite. Important este să fie mâncate.

Fructe rotunde aranjate foarte frumos pe un platou mare alb
Fructele rotunde pot fi integrate în tot felul de preparare / Profimedia Images

Legume verzi

Din America de Sud până în Europa oamenii mănâncă legume verzi în noaptea de Revelion pentru a avea noroc la bani. Cu cât mănânci mai multe salate, spanac, broccoli sau varză cu atât portofelul tău va fi mai plin în anul ce urmează.

Salată verde decorată cu lumânări roșii pe o farfurie albă
Legumele verzi pot fi decor și garnitură pentru alte preparate / Profimedia Images

Pește întreg

Pentru chinezi peștele este simbolul abundenței și al norocului. Este important ca acesta să fie servit întreg, cu coadă și cap pentru a te asigura că anul nou va fi bun de la un capăt la altul. Încearcă și rețeta de doradă cu legume la cuptor.

Un pește întreg care se află pe o farfurie albă alături de un pahar de vin
Poți alegere orice pește îți place cu condiția să fie întreg / Profimedia Images

Linte

Pentru italieni un fel de mâncare popular în noaptea de Revelion este Cotechino con Lenticchie—linte verde cu cârnați. Se consideră că lintea seamănă cu monezile, așa încât odată consumată va aduce prosperitate în anul care stă să înceapă.

Cotechino con Lenticchie pe o farfurie mare albă
Italienii mănâncă linte în noaptea de Anul Nou / Profimedia Images

Mai mult, faptul că lintea se umflă atunci când este fiartă este semn de bunăstare. Și în Ungaria lintea este considerată aducătoare de noroc.

Carnea de porc

De pe mesele de Anul Nou din Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria, Austria și România nu lipsesc preparatele din carne de porc.

O farfurie mare albă pe care se află o friptură mare de porc
Carnea de porc este foarte populară în întreaga lume pe masa de Revelion / Profimedia Images

Aceasta este considerată aducătoare de progres, datorită faptului că porcii nu merg niciodată cu spatele.

Fasole neagră

În unele zone din Statele Unite pe masa de Revelion este populară fasolea neagră datorită asemănării sale cu monedele vechi.

Hoppin John servit pe o farfurie mare albă
Fasolea neagra este considerată simbolul bogăției / Profimedia Images

De obicei se prepară Hoppin’ John, iar ceea ce rămâne neconsumat devine „Skippin’ Jenny”. Oamenii cred în acest fel că nimic nu se aruncă și asociază fasolea neagră cu prosperitatea.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Napoleon porționat pe platou
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Praline Tiramisu, una secționată, pe un platou de culoare ableu
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată porționat pe platou și pe o farfurie
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Mai multe boluri cu supe bogate în proteine pe o masă gri
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Galerie foto
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Galerie foto
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Platou tradițional cu mezeluri, pe un blat din lemn, cu rozmarin și roșii alături
Video
Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizită
Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizită
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Panna cotta cu sos de ciocolată decorată cu frunze de mentă
08:00
Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios
Un borcan cu confit de usturoi aranjat frumos pe o masă de lemn
07:00
Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale
Creveți cu sos de roșii decorați cu pătrunjel verde, în bol alb
06:00
Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
2 februarie, 08:00
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
2 februarie, 07:00
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Empanadas cu file de ton în sos de roșii porționată
2 februarie, 06:00
Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor
Bol cu pudră din coji de portocale, alături de felii de portocale
1 februarie, 08:00
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
1 februarie, 07:00
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
1
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Dacă ți-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert delicios și spectaculos, rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone, poate fi soluția ideală. Pe lângă gustul...
Trei avocado copt care se află pe o masă rotundă
2
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Pe cât de bun este avocado pe atât de dificil pare să alegi din magazin unul care să fie perfect copt pentru a fi consumat imediat. Hai să aflăm împreună cum...
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
3
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Cartofii și ceapa sunt nelipsiți din bucătăria noastră. Ne salvează de multe ori din situația în care nu știm ce să gătim. În cazul în care ai cumpărat cantități mai mari...
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe pe un platou rotund, alături de o porție pe farfurie și un bol cu fructe
4
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert elegant cu gust divin, îți recomandăm să prepari o ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Combinația dintre staturile de bezea și cele de...
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
5
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Pastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la...
Parteneri
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Bătaie pe casele de 2.000 de euro, vândute în satul în care mai trăiesc doar 3 familii. Sunt mulţi care vor să vină aici

Bătaie pe casele de 2.000 de euro, vândute în satul în care mai trăiesc doar 3 familii. "Sunt mulţi care vor să vină aici"

Bătaie pe casele de 2.000 de euro, vândute în satul în care mai trăiesc doar 3 familii. "Sunt mulţi care vor să vină aici"
Criză fără precedent pentru Ion Țiriac! Se poate ajunge la un dezastru mondial. Detalii incredibile

Criză fără precedent pentru Ion Țiriac! Se poate ajunge la un dezastru mondial. Detalii incredibile

Criză fără precedent pentru Ion Țiriac! Se poate ajunge la un dezastru mondial. Detalii incredibile
O femeie a adus pe lume primul ei copil, dar la scurt timp nu a mai putut să meargă sau să vadă. Cum a salvat-o bebelușul

O femeie a adus pe lume primul ei copil, dar la scurt timp nu a mai putut să meargă sau să vadă. Cum a salvat-o bebelușul

O femeie a adus pe lume primul ei copil, dar la scurt timp nu a mai putut să meargă sau să vadă. Cum a salvat-o bebelușul
Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi
De ce se descarcă atât de repede bateria telefoanelor și laptopurilor. Experții au descoperit în sfârșit defectul

De ce se descarcă atât de repede bateria telefoanelor și laptopurilor. Experții au descoperit în sfârșit defectul

De ce se descarcă atât de repede bateria telefoanelor și laptopurilor. Experții au descoperit în sfârșit defectul
Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine
Back in time. Cum arată casa în care a copilărit Kanye West

Back in time. Cum arată casa în care a copilărit Kanye West

Back in time. Cum arată casa în care a copilărit Kanye West
fresh
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
închide