Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine

Noaptea de Revelion este încărcată de superstiții și fiecare încearcă să facă tot felul de lucruri pentru a-i merge mai bine în anul în care intră. Pare că totul contează, de la modul în care te îmbraci la ceea ce pui pe masă. Hai să aflăm împreună ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine.

O masă plină cu ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc
Fiecare țară are tradițiile ei legate de noaptea dintre an i/ Profimedia Images

Fiecare țară are tradițiile ei în ceea ce privește masa de Revelion și semnificația preparatelor alese. Astfel, e important să alegi cu atenție preparatele pe care urmează să le faci.

Ce să mănânci în noaptea de Revelion

Despre unele preparate se spune chiar că le-ar aduce noroc celor care petrec trecerea dintre ani împreună. Spaniolii au strugurii, turcii rodiile, iar prin alte zone ale lumii se consumă pește, pâine de porumb sau tăiței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iată ce alimente sunt considerate aducătoare de noroc în noaptea de Revelion în diverse zone ale lumii.

Citește și

Struguri

Înainte ca ceasul să ajungă la 24.00 în noaptea de 31 decembrie spaniolii și toți cei din țările vorbitoare de spaniolă trebuie să mănânce 12 boabe de struguri. Tradiția poartă denumirea de ”las dolce uvas de la suerte”. Norocul și prosperitatea vor veni doar dacă cele 12 boabe de struguri sunt mâncate înainte de miezul nopții.

Două pahare mari umplute cu broboane de struguri
Strugurii pot fi consumați ca atare sau în diverse preparate / Profimedia Images

Tradiția a început în Spania și s-a extins în mai multe țări, în special în cele vorbitoare de limba spaniolă. Chiar și în România există această superstiție. Fiecare persoană trebuie să își pună o dorință atunci când mănâncă o boabă de strugure. Află mai multe despre această tradiție.

Kransekage

Kransekage este un desert realizat din mai multe alte deserturi rotunde așezate sub formă de turn. Se consumă în Norvegia și Danemarca.

Un turnuleț mare de kransekake împodobit pentru Revelion
Kransekage se decorează cu steaguri / Profimedia Images

Inele sunt preparate din marțipan, iar în mijlocul lor este așezată o sticlă de vin sau de Aquavit, o băutură distilată din cartofi.

Tamale

Tamale este un fel de mâncare tradițional în Mexic, care e preparat din aluat din făină de porumb umplut cu carne, brânză sau orice amestec îți poate trece prin cap. Apoi este înfășurat în frunze de banane sau foi de porumb.

Două porții mari de tamale, preparate care aduc noroc dacă sunt consumate de Revelion
Tamele se servesc în toată America de Sud / Profimedia Images

Se consumă în orice zi din an, însă au un rol special pe masa de Revelion. La prepararea lor participă întreaga familie și se consideră că aduc noroc celor care le mănâncă.

Oliebollen

Oliebollen este un preparat specific olandez. Sunt mici bile de aluat umplute cu stafide sau coacăze prăjite în ulei încins. Apoi sunt presărate cu zahăr pudră. Se consumă în noaptea de Anul Nou împreună cu un pahar de șampanie.

Mai multe prăjiturii oliebollen alături de globuri albastre
Oliebollen pot fi umplute și cu ciocolată sau alte fructe / Profimedia Images

Banitsa

Bulgarii consumă în noaptea de Revelion banitsa, o prăjitură rotundă. Forma ei simbolizează că un an a ajuns la final și un altul care începe.

O porție mare de banista pe o farfurie neagră
Banitsa are diverse variante în funcție de zona Bulgariei în care este preparată / Shutterstock

În unele zone se înfig în ea bețe care reprezintă dorințe pe care fiecare și le pune pentru cei dragi.

Roscas de Reyes

Rocas de Reyes este o prăjitură realizată în formă de coroană, decorată cu fructe confiate. Se consumă în țările vorbitoare de limbă spaniolă începând de la Crăciun până pe 6 ianuarie. De obicei, în interiorul ei sunt ascunse una sau mai multe figurine ale pruncului Iisus, iar cel care le găsește se poate considera norocos.

O porție de roscas de reyes care se află pe un blat mare negru
Roscas de Reyes se servește în Spania, dar și în America de Sud / Shutterstock

Tăieței lungi

În China, Japonia și alte țări din Asia tăiețeii lungi se consumă în noaptea de Anul Noul. Aceștia sunt considerați a aduce longevitate.

Un bărbat care prezintă o porție mare de tăieței lungi
Tăiețeii lungi sunt simbolul vieții lungi / Profimedia Images

Trebuie gătiți astfel încât să nu se rupă pentru a-și îndeplini scopul. Se pot prepara cu legume, tofu sau carne.

Pâine de mălai

În sudul Statelor Unite ale Americii de pe masa din noaptea de Revelion nu lipsește pâinea de porumb. Datorită culorii sale este asociată cu aurul. Mai mult, uneori se pun și boabe de porumb ca simbol al pepitelor.

Pâine de mălai pusă într-o tavă neagră alături de o felie porționată
Pâinea de mălai este populară mai ales în sudul SUA / Profimedia Images

Rodie

Pe mesele de Revelion din Turcia rodia are un loc de cinste. Forma ei este asociată cu inima, așa că cei care o mănâncă va avea o viață lungă și fertilă.

O casetă plină cu bucăți de rodie, un simbol al prosperității de Anul Nou în rodie
În Turcia se prepară multe deserturi cu rodie / Profimedia Images

În plus, multitudinea de semințe duce cu gândul la bogăție așa că odată consumată va aduce prosperitate. Nu trebuie consumată ca atare, ci sub orice formă de la suc, la salată, cocktailuri sau prăjituri.

Fructe rotunde

În Filipine cei care vor să aibă noroc în Anul Nou trebuie să consume pe masa de Revelion 12 fructe rotunde. În unele zone este suficient unul singur, în altele este nevoie de 12, câte luni are un an. Ele pot fi diferite, crude sau gătite. Important este să fie mâncate.

Fructe rotunde aranjate foarte frumos pe un platou mare alb
Fructele rotunde pot fi integrate în tot felul de preparare / Profimedia Images

Legume verzi

Din America de Sud până în Europa oamenii mănâncă legume verzi în noaptea de Revelion pentru a avea noroc la bani. Cu cât mănânci mai multe salate, spanac, broccoli sau varză cu atât portofelul tău va fi mai plin în anul ce urmează.

Salată verde decorată cu lumânări roșii pe o farfurie albă
Legumele verzi pot fi decor și garnitură pentru alte preparate / Profimedia Images

Pește întreg

Pentru chinezi peștele este simbolul abundenței și al norocului. Este important ca acesta să fie servit întreg, cu coadă și cap pentru a te asigura că anul nou va fi bun de la un capăt la altul. Încearcă și rețeta de doradă cu legume la cuptor.

Un pește întreg care se află pe o farfurie albă alături de un pahar de vin
Poți alegere orice pește îți place cu condiția să fie întreg / Profimedia Images

Linte

Pentru italieni un fel de mâncare popular în noaptea de Revelion este Cotechino con Lenticchie—linte verde cu cârnați. Se consideră că lintea seamănă cu monezile, așa încât odată consumată va aduce prosperitate în anul care stă să înceapă.

Cotechino con Lenticchie pe o farfurie mare albă
Italienii mănâncă linte în noaptea de Anul Nou / Profimedia Images

Mai mult, faptul că lintea se umflă atunci când este fiartă este semn de bunăstare. Și în Ungaria lintea este considerată aducătoare de noroc.

Carnea de porc

De pe mesele de Anul Nou din Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria, Austria și România nu lipsesc preparatele din carne de porc.

O farfurie mare albă pe care se află o friptură mare de porc
Carnea de porc este foarte populară în întreaga lume pe masa de Revelion / Profimedia Images

Aceasta este considerată aducătoare de progres, datorită faptului că porcii nu merg niciodată cu spatele.

Fasole neagră

În unele zone din Statele Unite pe masa de Revelion este populară fasolea neagră datorită asemănării sale cu monedele vechi.

Hoppin John servit pe o farfurie mare albă
Fasolea neagra este considerată simbolul bogăției / Profimedia Images

De obicei se prepară Hoppin’ John, iar ceea ce rămâne neconsumat devine „Skippin’ Jenny”. Oamenii cred în acest fel că nimic nu se aruncă și asociază fasolea neagră cu prosperitatea.

Citește și
CELE MAI CITITE
preparate din cartofi puse într-un colaj cu poze
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Clătite de post cu praf de copt pe o farfurie albă
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Preparate tradiționale din Dubai pe o masă festivă
Preparate tradiționale din Dubai. Ce să comanzi dacă mergi în vacanță în Emiratele Arabe Unite
Preparate tradiționale din Dubai. Ce să comanzi dacă mergi în vacanță în Emiratele Arabe Unite
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Galerie foto
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Galerie foto
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
21 aprilie, 08:14
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
tocănița de post cu legume servită într-o farfurie albă
21 aprilie, 06:50
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...
Parteneri
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. A auzit că tot spuneți că e cheală
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
fresh
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
închide