Prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată. Desert foarte aromat
Pentru că citricele sunt mai gustoase și mai aromate la noi, în sezonul rece, profită din plin de ele și include-le în deserturi savuroase. Una dintre rețetele cu citrice pe care ți-o recomandăm este cea de prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată.
Galerie foto
Este rețeta unui desert foarte aromat, cu o textură ușor umedă și o culoare cuceritoare. Este simplă și ușoară și nu necesită multe ingrediente. Rețeta de prăjitură poate fi preparată atât cu mandarine cât și cu portocale sau chiar cu clementine. Se poate opta pentru fructele preferate sau pentru cât de dulce și de aromată se dorește prăjitura. De obicei, portocalele au gust mai acrișor, însă coaja lor este mai aromată. Foarte important este să optezi pentru fructe netratate, pentru a putea folosi și coaja acestora.
Glazura de ciocolată poate fi aromatizată, după preferințe, însă va fi delicioasă cu aromă de mandarine. Pentru reușita unei glazuri perfecte, optează pentru ciocolată de calitate, cu procent de cacao mai mare de 55%.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru glazură de ciocolată, folosită la decorarea torturilor, eclerelor sau a altor prăjituri. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul prăjiturii. Mai întâi curăță 2 mandarine de coajă și pune feliile în recipientul unui blender. Spală bine cea de-a treia mandarină cu apă caldă și bicarbonat de sodiu. Clătește-o bine și șterge-o, apoi tai-o în felii cu coajă cu tot. Pune feliile în recipientul blenderului și transformă totul într-un piure delicios, aromat și frumos colorat.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată
Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru blatul prăjiturii pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pune hârtie într-o tavpă cu dimensiunile de 20/30 sau într-o tavă clasică de chec.
Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare și cele două tipuri de zahăr. Amestecă-le cu mixerul până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Adaugă pe rând: piureul de mandarine, uleiul și omogenizează după fiecare. Amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat acest amestec în compoziția de mai sus.
Întinde compoziția pentru blatul prăjiturii în tava pregătită. Pune tava în cuptor și coace prăjitura pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate prăjitura pe un grătar și las-o să se răcească.
Cum prepari glazura de ciocolată cu mandarine
Când prăjitura s-a răcit, poți prepara glazura. Pune într-o crăticioară smântâna pentru frișcă și sucul de mandarină. Încălzește compoziția până aproape de punctul de fierbere. Apoi adaugă ciocolata ruptă și unul. Amestecă intens până la topirea ingredientelor și omogenizarea compoziției. Întinde imediat glazura de ciocolată peste prăjitura răcită.
Lasă delicioasa prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată la loc răcoros până când glazura de ciocolată devine mai consistentă. Apoi o poți porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
Tot din categoria rețetelor de deserturi cu citrice îți mai recomandăm și rețeta pentru prăjitura Fanta, preparată cu suc proaspăt de portocale.
Galerie foto